Βιώσιμη ανάπτυξη και καλά λειτουργικά αποτελέσματα για τον Όμιλο Generali

Αυξημένα, στα 59,8 δισεκατομμύρια ευρώ ήταν τα μικτά εγγεγραμμένα ασφάλιστρα του Ομίλου Generali (+1,3%) το  9μηνο, κυρίως εξαιτίας της ανόδου στον κλάδο Περιουσίας και Ατυχημάτων (P&C στο +10,3%). Η παραγωγή ασφαλίστρων Ζωής συρρικνώθηκαν κατά -2,9%, στα 7,7 δισ. ευρώ. Τα λειτουργικά αποτέσματα του ομίλου συνέχισαν την ανοδική πορεία στα 4,8 δισ. ευρώ (+7,8%), χάρη στη θετική απόδοση των τομέων Life και P&C, ανέφερε ο Όμιλος στο σχετικό δελτίο τύπου.

Ο Combined Ratio για την ίδια περίοδο διαμορφώθηκε στο 93,3% (+2 p.p.). Τα καθαρά αποτελέσματα παρέμειναν σταθερά στα 2.233 εκατ. ευρώ (-0,8%). Ο Όμιλος διατήρησε την εξαιρετικά σταθερή κεφαλαιακή του θέση, με τον δείκτη φερεγγυότητας να διαμορφώνεται στο 223%.

“Τα αποτελέσματα των πρώτων εννέα μηνών αντικατοπτρίζουν τη σταθερότητα του Ομίλου μας που βασίζεται στα θεμέλια της στρατηγικής μας να επικεντρωνόμαστε στις πιο κερδοφόρες επιχειρηματικές γραμμές και στις διαφοροποιημένες πηγές κερδών μας. Αυτό μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να παράγουμε αξία παρά το μακροοικονομικό περιβάλλον. Πετυχαίνουμε βιώσιμη ανάπτυξη και αυξάνουμε διαρκώς το λειτουργικό της αποτέλεσμα, γεγονός που αντανακλά την αποτελεσματική εφαρμογή του στρατηγικού μας σχεδίου «Lifetime Partner24: Driving Growth»», σχολίασε ο CFO της Generali Group, Cristiano Borean.

Διαβάστε αναλυτικά τα αποτελέσματα εδώ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*