back to top
17.5 C
Athens
Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2026

Στις 18 και 19 Νοεμβρίου η 4η Εθνική Συνδιάσκεψη Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης

Με ενδιαφέρον αναμένεται η 4η Εθνική Συνδιάσκεψη Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών, εκλεγμένων στα Επιμελητήρια της χώρας, όπου μεταξύ άλλων θα τοποθετηθούν εκπρόσωποί τους και οι εκλεγμένοι στα Επιμελητήρια ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές. Μέσω των εισηγήσεών τους, οι συμμετέχοντες θα μεταφέρουν στοιχεία από όλη την χώρα σχετικά με το επάγγελμα.

Η Συνδιάσκεψη πραγματοποιείται στις 18 και 19 Νοεμβρίου στην Αθήνα στο ξενοδοχείο Caravel με την σημαντική για το έργο της συνδιάσκεψης συμμετοχή όλων των συνδικαλιστικών φορέων του κλάδου. Την 4η Εθνική Συνδιάσκεψη θα τιμήσει με την παρουσία του ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών (BIPAR) .

- Advertisement -

Μεταξύ άλλων, θα παραστούν πολιτικοί, πανεπιστημιακοί, τεχνοκράτες και άλλοι καλεσμένοι που θα συνεισφέρουν στις εργασίες του συνεδρίου με τις εισηγήσεις τους, με τα επιστημονικά δεδομένα που θα παραθέσουν και θα συμβάλλουν προσδίδοντας ποιοτικά χαρακτηριστικά που σήμερα αποτελούν την βάση ανάπτυξης του επαγγέλματος.

Η 4η Συνδιάσκεψη θα είναι διήμερη και θα περιέχει τα τρέχοντα νομοθετικά, θεσμικά, λειτουργικά  θέματα της καθημερινότητας των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών, τις διεκδικήσεις, τους νέους στόχους. Σε ξεχωριστή ενότητα θα έχει και σημαντικό ερευνητικό και επιστημονικό υπόβαθρο με χρηστικά θέματα για τον κλάδο, το μέλλον του, και τη νέα διάσταση που αποκτά στο παγκοσμιοποιημένο ασφαλιστικό περιβάλλον.

- Advertisement -

Η μεγάλη αυτή πανελλαδική συνάντηση ασφαλιστικών διαμεσολαβητών, φέτος με την εμπειρία των προηγούμενων τριών ετών, έχει δομηθεί να έχει μια διαφορετική διάσταση και δυναμική από τις προηγούμενες. Τα συμπεράσματα των εργασιών θα είναι καθοριστικά για τις επόμενες συλλογικές κινήσεις θεσμικών και συνδικαλιστικών φορέων του κλάδου.

Στοιχεία για τις υποχρεωτικές ασφαλίσεις σε όλη την Ευρώπη, μελέτη για την ιδιωτική ασφάλιση μπροστά στην κλιματική αλλαγή, για την συνολική παρουσία της στο σύγχρονο οικονομικό περιβάλλον καθώς και άλλα σημαντικά δεδομένα θα αναλυθούν στις εργασίες της Συνδιάσκεψης και θα αποτελέσουν βάση για διεκδικήσεις, προσαρμογές και κατευθύνσεις του κλάδου στο επόμενο διάστημα.

Η Συνδιάσκεψη θα πραγματοποιηθεί με την χορηγική υποστήριξη της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Παρούσα η ΕΑΕΕ στην 8η Εθνική Συνδιάσκεψη Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών 

Στο επίκεντρο φυσικές καταστροφές, δημογραφικό και ασφαλιστική προστασία

Το «Δικαίωμα στη Λήθη» γίνεται πραγματικότητα και στην Ελλάδα

Με την ψήφιση του Νόμου 5317/2026, η χώρα μας αποκτά πλέον σαφές νομοθετικό πλαίσιο για την προστασία των ανθρώπων που έχουν αντιμετωπίσει..

Στρατηγική συνεργασία ΕΑΔΕ-ΠΑΠΕΙ για την παραγωγική σύνδεση εκπαίδευσης, έρευνας και επαγγελματικής πρακτικής

Τι προβλέπει το Μνημόνιο που υπεγράφη με πρωτοβουλία του Τμήματος Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης

Τα μηνύματα της Γενικής Συνέλευσης του BIPAR και τι σημαίνουν για τον Έλληνα ασφαλιστικό διαμεσολαβητή

Σε μια εποχή όπου η ευρωπαϊκή ασφαλιστική αγορά καλείται να διαχειριστεί πρωτόγνωρες προκλήσεις, οι εργασίες της πρόσφατης Γενικής Συνέλευσης του BIPAR

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Πίστη στον Θεσμό της Αιμοδοσίας! 

Όταν πιστεύεις στον Άνθρωπο, τότε κάθε σου βήμα, κάθε σου ενέργεια είναι Ανθρωποκεντρική!

Ο Φώτης Πουλής αναλαμβάνει Διευθυντής Ανάπτυξης στον «ΠΑΝΟΡΜΟ»

Σε νέα επαγγελματική θέση στον Συνεταιρισμό Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών «ΠΑΝΟΡΜΟΣ» περνά ο Φώτης Πουλής

ERGO Ασφαλιστική: Σταθερός ασφαλιστικός συνεργάτης του Ladies Run από το 2012

Σταθερή παρουσία στο Ladies Run διατηρεί η ERGO Ασφαλιστική, η οποία στηρίζει τη διοργάνωση από την πρώτη χρονιά της

Τεχνητή νοημοσύνη, εταιρικές αξίες και ευεξία στο επίκεντρο της Εβδομάδας Αξιών της  NN Hellas

Τη σύνδεση των εταιρικών αξιών με τις αλλαγές που φέρνει η τεχνητή νοημοσύνη στον εργασιακό χώρο ανέδειξε η NN Hellas, μέσα από την Εβδομάδα Αξιών

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

O ΠΣΑΣ για τον «Ατομικό Επενδυτικό Λογαριασμό Ανηλίκων(Α.Ε.Λ.Α.)»

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Συμβούλων (Π.Σ.Α.Σ.), εκπροσωπώντας θεσμικά το σώμα των επαγγελματιών της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης στη χώρα

Πίστη στον Θεσμό της Αιμοδοσίας! 

Όταν πιστεύεις στον Άνθρωπο, τότε κάθε σου βήμα, κάθε σου ενέργεια είναι Ανθρωποκεντρική!

CrediaBank: Ενέκρινε η Γ.Γ. Εμπορίου τη συγχώνευση με απορρόφηση της Europe Holdings

Την έγκριση της συγχώνευσης με απορρόφηση της Ευρώπη Holdings από την CrediaBank προβλέπει απόφαση της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου

Στις 3 Νοεμβρίου η Ένωση Επαγγελματιών Ασφαλιστών Ελλάδος ανοίγει τον διάλογο για τον ασφαλιστικό διαμεσολαβητή της νέας εποχής

Με κεντρικό θέμα «Από την Αβεβαιότητα στην Ανθεκτικότητα – Ο Ασφαλιστικός Διαμεσολαβητής στη Νέα Εποχή»

Το ελληνικό «φιλότιμο» ως θεμέλιο της σύγχρονης ηγεσίας

Υπάρχουν λέξεις που δύσκολα μεταφράζονται, όχι επειδή δεν υπάρχουν αντίστοιχες έννοιες σε άλλες γλώσσες, αλλά επειδή συμπυκνώνουν έναν ολόκληρο