back to top
13.8 C
Athens
Κυριακή 5 Απριλίου 2026

Στις 18 και 19 Νοεμβρίου η 4η Εθνική Συνδιάσκεψη Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης

Με ενδιαφέρον αναμένεται η 4η Εθνική Συνδιάσκεψη Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών, εκλεγμένων στα Επιμελητήρια της χώρας, όπου μεταξύ άλλων θα τοποθετηθούν εκπρόσωποί τους και οι εκλεγμένοι στα Επιμελητήρια ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές. Μέσω των εισηγήσεών τους, οι συμμετέχοντες θα μεταφέρουν στοιχεία από όλη την χώρα σχετικά με το επάγγελμα.

Η Συνδιάσκεψη πραγματοποιείται στις 18 και 19 Νοεμβρίου στην Αθήνα στο ξενοδοχείο Caravel με την σημαντική για το έργο της συνδιάσκεψης συμμετοχή όλων των συνδικαλιστικών φορέων του κλάδου. Την 4η Εθνική Συνδιάσκεψη θα τιμήσει με την παρουσία του ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών (BIPAR) .

- Advertisement -

Μεταξύ άλλων, θα παραστούν πολιτικοί, πανεπιστημιακοί, τεχνοκράτες και άλλοι καλεσμένοι που θα συνεισφέρουν στις εργασίες του συνεδρίου με τις εισηγήσεις τους, με τα επιστημονικά δεδομένα που θα παραθέσουν και θα συμβάλλουν προσδίδοντας ποιοτικά χαρακτηριστικά που σήμερα αποτελούν την βάση ανάπτυξης του επαγγέλματος.

Η 4η Συνδιάσκεψη θα είναι διήμερη και θα περιέχει τα τρέχοντα νομοθετικά, θεσμικά, λειτουργικά  θέματα της καθημερινότητας των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών, τις διεκδικήσεις, τους νέους στόχους. Σε ξεχωριστή ενότητα θα έχει και σημαντικό ερευνητικό και επιστημονικό υπόβαθρο με χρηστικά θέματα για τον κλάδο, το μέλλον του, και τη νέα διάσταση που αποκτά στο παγκοσμιοποιημένο ασφαλιστικό περιβάλλον.

- Advertisement -

Η μεγάλη αυτή πανελλαδική συνάντηση ασφαλιστικών διαμεσολαβητών, φέτος με την εμπειρία των προηγούμενων τριών ετών, έχει δομηθεί να έχει μια διαφορετική διάσταση και δυναμική από τις προηγούμενες. Τα συμπεράσματα των εργασιών θα είναι καθοριστικά για τις επόμενες συλλογικές κινήσεις θεσμικών και συνδικαλιστικών φορέων του κλάδου.

Στοιχεία για τις υποχρεωτικές ασφαλίσεις σε όλη την Ευρώπη, μελέτη για την ιδιωτική ασφάλιση μπροστά στην κλιματική αλλαγή, για την συνολική παρουσία της στο σύγχρονο οικονομικό περιβάλλον καθώς και άλλα σημαντικά δεδομένα θα αναλυθούν στις εργασίες της Συνδιάσκεψης και θα αποτελέσουν βάση για διεκδικήσεις, προσαρμογές και κατευθύνσεις του κλάδου στο επόμενο διάστημα.

Η Συνδιάσκεψη θα πραγματοποιηθεί με την χορηγική υποστήριξη της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Κοινή ευρωπαϊκή πρωτοβουλία για ενίσχυση της ελκυστικότητας του ασφαλιστικού κλάδου

Oι ευρωπαϊκοί κοινωνικοί εταίροι δεσμεύθηκαν να προωθήσουν έναν κλάδο πιο ελκυστικό, σύγχρονο και ανθεκτικό απέναντι στις αλλαγές της αγοράς εργασίας

H κατάργηση του Δικαιώματος Συμβολαίου, η στιγμή της αλλαγής

Το 2026, όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα, η εν λόγω χρέωση εξυπηρετεί μόνο γκρίνια, διαξιφισμούς και συγκρούσεις

Η κουλτούρα και η νοοτροπία των Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών 2ης γενιάς

Η ελληνική ασφαλιστική διαμεσολάβηση είναι ένας κλάδος που διαρκώς μετασχηματίζεται. Σήμερα, η 2η γενιά των διαμεσολαβητών

«Διαφάνεια και καθαρές πρακτικές στα συμβόλαια υγείας» ζητά η ΠΕΚΑΠ

Δεν μπορεί, τονίζεται, να υπάρξει βιώσιμη αγορά με κρυφές ή ασαφείς χρεώσεις και αυξήσεις που εμφανίζονται χωρίς επαρκή τεκμηρίωση

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Έφτασε η ώρα των πρώτων Greek Risk Management Awards

Τα #grma26 έρχονται την Παρασκευή 3 Απριλίου στο Divani Caravel – Δείτε τις θεματικές ενότητες και τους ομιλητές

Η ERGO Ασφαλιστική σταθερή σύμμαχος στη νέα εποχή της βραχυχρόνιας μίσθωσης

Ρ. Αλεξοπούλου: «Η ασφάλιση πρέπει να αντιμετωπίζεται ως βασικό στοιχείο βιώσιμης λειτουργίας και όχι ως απλή κανονιστική απαίτηση»

Δωρεάν δράσεις για το περιβάλλον από την Εθνική Ασφαλιστική στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή

Μπροστά στις φυσικές καταστροφές, η εταιρεία ενισχύει τη περιβαλλοντική γνώση και συνείδηση, και παράλληλα μια νέα κουλτούρα υπευθυνότητας

Νομική στήριξη για ασφαλείς online αγορές από την ARAG SE Greece

Η υπηρεσία καλύπτει καταστάσεις όπου η επικοινωνία με τον πωλητή είναι δύσκολη ή αδύνατη, διασφαλίζοντας τα δικαιώματα των καταναλωτών

Δημοφιλή Άρθρα

Sorry. No data so far.

Ροή Ειδήσεων

SOFMEDICA: Επέκταση στη Σλοβενία και ενίσχυση της πρόσβασης σε καινοτόμες λύσεις υγείας στη Νέα Ευρώπη

Mέρος της αποστολής της εταιρείας να φέρνει την τεχνολογία που σώζει ζωές πιο κοντά σε ασθενείς και επαγγελματίες υγείας

Έφτασε η ώρα των πρώτων Greek Risk Management Awards

Τα #grma26 έρχονται την Παρασκευή 3 Απριλίου στο Divani Caravel – Δείτε τις θεματικές ενότητες και τους ομιλητές

Ποιοι μπορούν να πωλήσουν και ποιοι να σε πουλήσουν, αγαπητέ ασφαλιστή;

Ποιος από τους δύο τύπους πωλητή βγαίνει τελικά κερδισμένος, αναρωτιέται ο Ανασφάλιστος...

Η ERGO Ασφαλιστική σταθερή σύμμαχος στη νέα εποχή της βραχυχρόνιας μίσθωσης

Ρ. Αλεξοπούλου: «Η ασφάλιση πρέπει να αντιμετωπίζεται ως βασικό στοιχείο βιώσιμης λειτουργίας και όχι ως απλή κανονιστική απαίτηση»

Diploma in Financial and Insurance Advice από ΕΕΑ, ΕΙΑΣ και ΠΣΑΣ – Λ. Αποστολιώτης: «Καλώ όλους τους συναδέλφους να επενδύσουν στη γνώση και στο...

Διαρκής προσπάθεια του ΠΣΑΣ, να εμπλουτίζει τις πρωτοβουλίες προς όφελος των μελών του επενδύοντας στην εκπαίδευση και στην ανάπτυξη δεξιοτήτων