back to top
29.8 C
Athens
Τετάρτη 5 Αυγούστου 2026

Κλιματικά ουδέτερη η Eurolife FFH για δεύτερη συνεχή χρονιά

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, η Eurolife FFH έλαβε την πιστοποίησή της ως κλιματικά ουδέτερη εταιρεία, έπειτα από μελέτη που υλοποίησε για λογαριασμό της το Κέντρο Αειφορίας CSE και αφορά τις εγκαταστάσεις της εταιρείας στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη για το 2021. Κάνοντας την αρχή το 2020, η εταιρεία δεσμεύτηκε να συνεχίσει και τα επόμενα χρόνια να μετρά και να μειώνει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα από τη λειτουργία της, έτσι προχώρησε στη συγκεκριμένη μελέτη για δεύτερη συνεχή χρονιά φέτος. Την επαλήθευση της μελέτης του Κέντρου Αειφορίας CSE ανέλαβε ο κορυφαίος οργανισμός First Climate, ένας από τους σημαντικότερους ευρωπαϊκούς οργανισμούς αντιστάθμισης εκπομπών άνθρακα και διαχείρισης νερού, με περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρίας και τεχνογνωσίας.

Η μεθοδολογία που ακολουθήθηκε βασίστηκε σε μετρήσεις εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, με στόχο να ληφθούν μέτρα για την ελαχιστοποίησή τους και για την αντιστάθμιση των ρύπων που προκύπτουν από τη λειτουργία της εταιρείας. Οι μετρήσεις που έγιναν περιλαμβάνουν την ηλεκτρική κατανάλωση για τις ανάγκες των κτιρίων της Eurolife FFH, τον τρόπο μεταφοράς των εργαζομένων προς και από τον χώρο εργασίας τους, τα εταιρικά μεταφορικά μέσα και αεροπορικά ταξίδια, καθώς και την κατανάλωση χαρτιού και χαρτονιού.

- Advertisement -

Από τη συλλογή των δεδομένων προέκυψε ότι από τη λειτουργία της εταιρείας μέσα στο 2021 δημιουργήθηκαν 618 τόνοι αερίων θερμοκηπίου, οι οποίοι αφορούν σε έμμεσες και άμεσες εκπομπές. Οι μετρήσεις επαληθεύτηκαν σε πρώτη φάση από το Κέντρο Αειφορίας CSE, σύμφωνα με το Greenhouse Gas Protocol Standard και το ISO 14064, και στη συνέχεια επαληθεύτηκαν και από τον οργανισμό First Climate.

Με δεδομένο ότι δεν είναι εφικτό να αποφευχθούν όλες οι εκπομπές ρύπων από τη δραστηριότητα μιας εταιρείας, η Eurolife FFH προχώρησε και φέτος σε αντιστάθμιση άνθρακα για την ελαχιστοποίηση του αποτυπώματός της. Σύμφωνα με το Clean Development Mechanism του Πρωτοκόλλου του Κιότο, οι αντισταθμίσεις άνθρακα αποτελούν έναν τρόπο άμεσης χρηματοδότησης επιμέρους προγραμμάτων προστασίας του κλίματος σε ολόκληρο τον πλανήτη. Καθώς η κλιματική αλλαγή είναι ένα παγκόσμιο ζήτημα, οι εκπομπές που προκύπτουν από δραστηριότητες σε μια συγκεκριμένη περιοχή είναι δυνατό να εξισορροπηθούν με τη μείωση ή την πρόληψή τους σε κάποιο άλλο μέρος του πλανήτη. Ως μηχανισμός του Πρωτοκόλλου του Κιότο, και σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα, η διαδικασία της αντιστάθμισης έχει στόχο να υποστηρίξει αναπτυσσόμενες χώρες, προκειμένου να αναπτυχθούν με τρόπο φιλικό προς το περιβάλλον. Σε αυτό το πλαίσιο, η Eurolife FFH επέλεξε ως έργο αντιστάθμισης για φέτος το Bundled Wind Power project στο Tamil Nadu, τη νοτιότερη Ομόσπονδη Πολιτεία της Ινδίας, που έχει σημαντικό κοινωνικό αποτύπωμα πέρα από τη μείωση εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.  Το έργο σκοπό έχει την παραγωγή καθαρής ηλεκτρικής ενέργειας μέσα από την κατασκευή και λειτουργία ανεμογεννήτριων, και μέσα από την υποστήριξή της σε αυτό η εταιρεία συμμετέχει στους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για Καλή Υγεία και Ευημερία (Στόχος 3), Καθαρό Νερό και Αποχέτευση (Στόχος 6), Φτηνή και Καθαρή Ενέργεια (Στόχος 7), Αξιοπρεπή Εργασία & Οικονομική Ανάπτυξη (Στόχος 8), Βιομηχανία, Καινοτομία και Υποδομές (Στόχος 9), Δράση για το Κλίμα (Στόχος 13) και Ζωή στη Στεριά (Στόχος 15).

- Advertisement -

Για την Eurolife FFH, αξία έχει να αποτελεί καταλύτη για θετική αλλαγή, τόσο μέσα από τα ασφαλιστικά της προγράμματα, όσο και μέσα από κοινωνικές δράσεις. Για το λόγο αυτό, έχει δεσμευτεί να ελαχιστοποιεί το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα, συμμετέχοντας παράλληλα σε σημαντικές πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής

Σχετικές δημοσιεύσεις

Eurolife The Next Advisors: Η Eurolife FFH «χτίζει» το μέλλον της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης

Η Eurolife FFH, πιστή στη δέσμευσή της για τη συνεχή εξέλιξη της ασφαλιστικής αγοράς, ανακοινώνει τη δυναμική συνέχεια του πρωτοποριακού εκπαιδευτικού 

Η συνεργασία της Eurolife FFH με το ΟΠΑ φέρνει την εμπειρία της ασφαλιστικής αγοράς στην εκπαίδευση

Προσομοίωση της λειτουργίας ενός μεγάλου ασφαλιστικού οργανισμού σχεδιάστηκε από το Τμήμα Στατιστικής του πανεπιστημίου με την αρωγή της ασφαλιστικής

Technology, Automation & the New Insurance Ecosystem

Όσα συζητήθηκαν στο Panel IV του 19th Insurance Conference – #inco26

Όταν η ασφάλιση επιχειρεί να συνδέσει προστασία και όφελος

Η μείωση ασφαλίστρου μέσω επιλογής περισσότερων καλύψεων παρουσιάζεται ως επιπλέον κίνητρο, ωστόσο η ουσία της συζήτησης δεν περιορίζεται στην έκπτωση

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Η Εθνική Ασφαλιστική στο πλευρό των ασφαλισμένων της που δοκιμάζονται από τις καταστροφικές πυρκαγιές

Στην Εθνική Ασφαλιστική, αναγνωρίζουμε τη δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι ασφαλισμένοι μας λόγω των πρόσφατων καταστροφικών πυρκαγιών.

Anytime και Public ενώνουν δυνάμεις και αλλάζουν την εμπειρία ασφάλισης

Η Anytime και τα Public εγκαινιάζουν τη συνεργασία τους, προσφέροντας ακόμη μεγαλύτερη αξία στην καθημερινότητα των πελατών τους

Η ERGO στο πλευρό των συνεργατών του Εταιρικού της Δικτύου με δύο ταξίδια επιβράβευσης στην Πράγα και το Καρπενήσι

Η ERGO Ασφαλιστική επιβράβευσε για μία ακόμη χρονιά τους συνεργάτες του Εταιρικού της Δικτύου που διακρίθηκαν για τις επιδόσεις τους...

Infotrust Insurance Agents: Επένδυση 1,5 εκατ. ευρώ στη νέα ιδιόκτητη έδρα 

Σε νέα ιδιόκτητα γραφεία μεταφέρεται η Infotrust Insurance Agents, σηματοδοτώντας ένα ακόμη βήμα στην αναπτυξιακή της πορεία και επενδύοντας

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Αυτό είναι το νέο Λογότυπο του Γραφείου Διεθνούς Ασφάλισης

Το Γραφείο Διεθνούς Ασφάλισης σύντομα συμπληρώνει 40 χρόνια λειτουργίας. Στο διάστημα αυτό έχει συμβάλει στην εξυπηρέτηση και αποζημίωση χιλιάδων πολιτών

Συνάντηση εργασίας με την Βουλευτή ΠΑΣΟΚ Βορείου Τομέα Αθηνών και Υπεύθυνη ΚΤΕ Οικονομίας, κα Μιλένα Αποστολάκη

Από την ΕΑΔΕ, παρόντες στην συνάντηση ήταν ο Πρόεδρος της Ένωσης κος Κωνσταντίνος Ρούσσης καθώς και τα Μέλη κ.κ. Γιώργος Χατζηγεωργάκης και Χάρης Αλεξόπουλος.

Όταν ο Ανασφάλιστος άκουσε τον Δείκτη Υγείας ΕΔΑ να τρίζει

Όταν ο Ανασφάλιστος άκουσε να ‘τρίζει’  ο ΕΔΑ  την περασμένη εβδομάδα ……όταν είδε … πραγματικά… τι έγινε με τον  δείκτη υπολογισμού κόστους υγείας (ΕΔΑ)

Αντασφαλιστικές διαφορές στο Ντουμπάι, δικαστική Απόφαση σταθμός για (αντ)ασφαλιστές

Η διαφορά αντασφάλισης για τις πλημμύρες στο Ντουμπάι οδηγεί σε απόφαση-σταθμό του DIFC

Urba360: Εντοπίστε κινδύνους πριν αυτοί εμφανιστούν

Σε μια εποχή έντονης αβεβαιότητας, είναι εξαιρετικά σημαντικό να μπορείτε να προλαμβάνετε τους κινδύνους στον αγροδιατροφικό κλάδο..πριν αυτοί εμφανιστούν.