Παρέμβαση Γ. Χατζηθεοδοσίου για το ζήτημα μείωσης του ωραρίου

Για το θέμα που άνοιξε σχετικά με το ενδεχόμενο μείωσης του ωραρίου των καταστημάτων με σκοπό την εξοικονόμηση ενέργειας, τοποθετήθηκε ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου σε δηλώσεις του στο Mega.

Όπως είπε ο κ. Χατζηθεοδοσίου, είναι σεβαστή η πρόταση του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης για μειωμένο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων κατά τις απογευματινές/βραδινές ώρες, ωστόσο τόνισε πως “δεν μπορούμε να πάμε σε μείωση του ωραρίου σε μία εποχή με μειωμένους τζίρους”. Πρόσθεσε δε πως ενεργοβόρες συσκευές, όπως είναι τα ψυγεία, λειτουργούν ακόμη και όταν είναι κλειστά τα μαγαζιά.

Ο κ. Χατζηθεοδοσίου έθεσε συγκεκριμένες προϋποθέσεις για την επιβολή του μέτρου αυτού, καθώς όπως είπε, σε διαφορετική περίπτωση θα υπάρξει αθέμιτος ανταγωνισμός. Όπως τόνισε: “αν παραστεί ανάγκη, παρότι ο Υπουργός Ανάπτυξης είπε ότι δεν χρειάζεται κάτι τέτοιο, θα λέγαμε ‘ναι’ για να συμβάλουμε στη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας υπό τον όρο ότι η απόφαση θα ήταν κρατική, θα αφορούσε όλη τη χώρα αλλά και το σύνολο των επιχειρήσεων. Σε διαφορετική περίπτωση δημιουργείται αθέμιτος ανταγωνισμός. Το ζήσαμε και στην περίοδο της πανδημίας και δεν θέλουμε να το ξαναζήσουμε τώρα”.

Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. εξήγησε ακόμη πως ενδέχεται να προκύψουν ζητήματα και με το προσωπικό. “Κανείς μας δεν θέλει να μειωθεί το προσωπικό ούτε οι μισθοί”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δείτε το βίντεο:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*