back to top
18.2 C
Athens
Τετάρτη 22 Απριλίου 2026

Συνεργασία ΣΕΒ και Junior Achievement Greece

Με την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας εμβαθύνεται η σχέση μεταξύ του ΣΕΒ και του «Junior Achievement Greece» (JA Greece) και διευρύνονται οι δράσεις και τα προγράμματα του JA για την εκπαίδευση των νέων στις αρχές και αξίες της επιχειρηματικότητας.

Απώτερος στόχος του μνημονίου συνεργασίας που υπεγράφη από τις διοικήσεις των δύο οργανισμών στα Γραφεία του ΣΕΒ, την Παρασκευή 23/09/22, είναι να συμβάλει στην καλύτερη προσαρμογή της εκπαίδευσης στις ανάγκες μιας οικονομίας που μετασχηματίζεται και μιας αγοράς εργασίας που αλλάζει, για καλύτερες ευκαιρίες απασχόλησης και μια ανταγωνιστική ελληνική οικονομία στην εποχή της 4ης βιομηχανικής επανάστασης, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

- Advertisement -

Το JA Greece έχει αναπτύξει, από την ίδρυσή του το 2005, εκπαιδευτικές δράσεις επιχειρηματικότητας σε πάνω από 6.000 Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια και Πανεπιστήμια. Σκοπός του JA Greece είναι η στήριξη της ελληνικής εκπαιδευτικής κοινότητας στην υλοποίηση προγραμμάτων που προάγουν την καινοτόμο σκέψη, την επιχειρηματικότητα και την πρακτική εφαρμογή των βασικών εννοιών της οικονομίας, με την υποστήριξη των ελληνικών επιχειρήσεων και την εθελοντική προσφορά των επιχειρηματικών στελεχών-μεντόρων. Η συνεργασία με το JA Greece διενεργείται στο πλαίσιο της ευρύτερης πρωτοβουλίας του ΣΕΒ για τη διασύνδεση μεταξύ εκπαίδευσης και απασχόλησης με την πολύτιμη συνδρομή των επιχειρήσεων μελών του. Εντάσσεται στη σειρά στοχευμένων δράσεων του Συνδέσμου, όπως, είναι η υπογραφή Μνημονίων Συνεργασίας με ΑΕΙ και Ερευνητικά Κέντρα της χώρας για την ανάπτυξη της πρακτικής άσκησης, της καινοτομίας και της έρευνας για την παραγωγή και τη βιομηχανία, η πρωτοβουλία Skills4Jobs, η δημιουργία της ακαδημίας AI Minds σε συνεργασία με την SAS κ.ά.

Η συνεργασία ΣΕΒ-JA Greece ξεκινάει άμεσα με επιμέρους δράσεις και πρωτοβουλίες σε 2 πυλώνες:

- Advertisement -

Στήριξη των προγραμμάτων και των δράσεων του JA Greece που βοηθούν τους νέους να κατανοήσουν έννοιες συνδεδεμένες με την οικονομία, την επιχειρηματικότητα και την αγορά εργασίας και να συνειδητοποιήσουν την ευθύνη τους ως μελλοντικοί επαγγελματίες και επιχειρηματίες, με σεβασμό προς το κοινό καλό και το περιβάλλον.

Σχεδιασμός και εφαρμογή νέων κοινών δράσεων, ώστε να προσφέρονται στους νέους περισσότερες ευκαιρίες να ανακαλύψουν τον κόσμο της εργασίας, να γνωρίσουν τα επαγγέλματα, να εξοικειωθούν με την έννοια της επιχειρηματικότητας και να αντιληφθούν τη σημασία της οικονομίας και την αξία της ανταγωνιστικότητας, της καινοτομίας και της βιωσιμότητας.

Ως άμεσα υλοποιήσιμες ενέργειες, στο πλαίσιο του Μνημονίου Συνεργασίας, ΣΕΒ και JA Greece ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους για τη συστηματική προώθηση του καθιερωμένου θεσμού των εθελοντών επιχειρηματικών συμβούλων-μεντόρων στην επιχειρηματική κοινότητα και για τη στήριξη του νέου θεσμού των Inspirational Mentors. Ο θεσμός των Inspirational Mentors δημιουργήθηκε από το JA Greece το 2021 για να εμπνεύσει και να υποστηρίξει ακόμα περισσότερο τα Γυμνάσια και τα Λύκεια που δηλώνουν συμμετοχή στο δημοφιλές πρόγραμμα / πανευρωπαϊκό διαγωνισμό “Εικονική Επιχείρηση”.

Μετά την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας ο Πρόεδρος του JA Greece, κ. Μάρκος Βερέμης, δήλωσε:

«Η ραχοκοκαλιά μιας δυτικής χώρας είναι οι θεσμοί που την στηρίζουν. Ο ΣΕΒ και το Junior Achievement έχουν αποδείξει σε βάθος χρόνου πως είναι ακριβώς τέτοιοι θεσμοί. Μοιράζονται τις ίδιες αρχές της αξιοκρατίας, της αποτελεσματικότητας και την φιλοδοξία για ένα πολύ καλύτερο αύριο για την χώρα. Η συνεργασία μας ξεκίνησε επί προεδρίας ΣΕΒ Οδυσσέα Κυριακόπουλου που υπήρξε και ιδρυτής του Junior Achievement στην Ελλάδα. Το όραμά του ήταν εξαρχής η νέα γενιά, από τα σχολικά χρόνια, να αποκτήσει την γνώση, τον ενθουσιασμό και τις αρχές που καθορίζουν την ποιότητα των επιχειρήσεων του μέλλοντος».

Ο Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΣΕΒ, κ. Ευθύμιος Ο. Βιδάλης, μετά την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας, δήλωσε:

«Η δημιουργία καθώς και η επιτυχημένη πορεία του JA Greece επιβεβαιώνει τη βούληση της υπεύθυνης επιχειρηματικότητας που εκπροσωπεί ο ΣΕΒ να προσφέρει στην ανάπτυξη των νέων μας. Ο ΣΕΒ αγκάλιασε την νεανική επιχειρηματικότητα με πρωτοπόρο τον αείμνηστο πρόεδρό του Οδυσσέα Κυριακόπουλο, που πίστευε στους νέους και ο οποίος εργάστηκε με πάθος για να φέρει νωρίς στη ζωή τους την ιδέα και τις αξίες της επιχειρηματικής δημιουργίας. Σήμερα, και με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, αναβαθμίζεται η συνεργασία ΣΕΒ και JA Greece. Με το σχεδιασμό των νέων κοινών μας πρωτοβουλιών και δράσεων δίνουμε ευκαιρίες στους νέους μας να εξοικειωθούν με την επιχειρηματικότητα και να γνωρίσουν τις σύγχρονες προκλήσεις του ψηφιακού μετασχηματισμού και της βιώσιμης ανάπτυξης, που αλλάζουν καθοριστικά το τοπίο της εργασίας».

Σημειώνεται ότι παρόντες και συνυπογράφοντες το Μνημόνιο Συνεργασίας ήταν ο Γενικός Διευθυντής του JA Greece κ. Αργύρης Τζικόπουλος και ο Γενικός Διευθυντής του ΣΕΒ κ. Αλέξανδρος Χατζόπουλος.

Σχετικές δημοσιεύσεις

2ο ESG Summit της ICAP CRIF: Εκεί όπου η στρατηγική ανθεκτικότητας διαμορφώνεται

Μια διοργάνωση-κόμβος διαλόγου και δράσης για επιχειρήσεις και φορείς που δεν αρκούνται στη συμμόρφωση, αλλά επενδύουν ουσιαστικά σε ένα βιώσιμο μέλλον

Το Women Forward Summit του ΣΕΒ ανέδειξε την ηγεσία που μετατρέπει την ισότητα σε πράξη

Φ. Μιχάλη, Γ. Καραγιάννης, Β. Λαζαράκου, Α. Παπαλεξοπούλου, Κ. Σαμπατακάκης και Α. Σμπώκου μίλησαν για την ισότητα πέρα από την ευθύνη: ως στρατηγική επιλογή

Η ισότητα ως μοχλός ανάπτυξης στο Women Forward Summit του ΣΕΒ – Πρωταγωνιστικός ο ρόλος της Φ. Μιχάλη

Με 35 διακεκριμένους ομιλητές, ο ΣΕΒ ανοίγει ουσιαστικό διάλογο για τη θέση των γυναικών στην οικονομία και τη συμβολή της ισότητας στην ανάπτυξη

Υπεγράφη η πρώτη ΣΣΕ στο πλαίσιο της Εθνικής Κοινωνικής Συμφωνίας

Η συλλογική σύμβαση εργασίας του κλάδου ζαχαρωδών δύναται να καλύψει περισσότερους από 23.000 εργαζόμενους σε πάνω από 2.000 επιχειρήσεις

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Η LiveOn λανσάρει την EventAtlas: τη νέα πλατφόρμα για ολοκληρωμένη διαχείριση εγγραφών & συμμετοχών για events

Η LiveOn ανακοινώνει το λανσάρισμα της EventAtlas, μια νέα, all-in-one λύση για τη διαχείριση συμμετοχών σε events

Με τη συμμετοχή της NAK Insurance Brokers ξεκινά την Τετάρτη 22/4 το Delphi Economic Forum XI

Ο CEO Νίκος Κατσιμπέρης θα λάβει μέρος στο πάνελ με τίτλο «From Prevention to Protection: Greece's NatCat Strategy»

Το MDRT Hellas για την απώλεια της Φωτεινής Μόσχου

«Με βαθιά θλίψη αποχαιρετούμε τη Φωτεινή Μόσχου, ένα νέο μέλος της οικογένειας του MDRT Academy, που έφυγε τόσο ξαφνικά και άδικα από τη ζωή»

Τράπεζα Πειραιώς και Accenture ιδρύουν AI Hub στην Ελλάδα

Το AI Hub θα λειτουργεί ως κεντρικός μηχανισμός ανάπτυξης προηγμένων λύσεων ΤΝ σε μεγάλη κλίμακα και σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας της Πειραιώς

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Η LiveOn λανσάρει την EventAtlas: τη νέα πλατφόρμα για ολοκληρωμένη διαχείριση εγγραφών & συμμετοχών για events

Η LiveOn ανακοινώνει το λανσάρισμα της EventAtlas, μια νέα, all-in-one λύση για τη διαχείριση συμμετοχών σε events

Κάτι καλό μαγειρεύεται στην υγεία, τα ράσα δεν κάνουν τον παπά

Για σχέδιο εξυγίανσης του χώρου μαθαίνει ο Ανασφάλιστος, που θα φέρει πίσω τους χαμένους ασφαλισμένους των τελευταίων χρόνων

Υποτροφίες του Ιδρύματος «Παύλος Γιαννακόπουλος» σε φοιτητές του ΕΚΠΑ: Διεύρυνση του θεσμού και στήριξη της νέας γενιάς

Με αύξηση των υποτροφιών από 6 σε 11, το Ίδρυμα ενισχύει την παρουσία του σε κρίσιμους τομείς που συνδέονται με την υγεία και τον αθλητισμό

Συνεχίζεται η βελτίωση οικονομικών μεγεθών για τη ΜΙΝΕΤΤΑ Ασφαλιστική

Η συνολική παραγωγή των μικτών εγγεγραμμένων ασφαλίστρων σημείωσε αύξηση 19,3%, ενώ το πελατολόγιο διευρύνθηκε κατά 22%

Με τη συμμετοχή της NAK Insurance Brokers ξεκινά την Τετάρτη 22/4 το Delphi Economic Forum XI

Ο CEO Νίκος Κατσιμπέρης θα λάβει μέρος στο πάνελ με τίτλο «From Prevention to Protection: Greece's NatCat Strategy»