back to top
15.3 C
Athens
Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2025

KPMG: Νέα επικεφαλής του Φορολογικού και Νομικού τμήματος η Έφη Αδαμίδου

Διαδέχεται την επιτυχημένη 10ετη πορεία της Γεωργίας Σταματέλου 

Τη θέση της Επικεφαλής του Φορολογικού και Νομικού τμήματος της KPMG στην Ελλάδα αναλαμβάνει από 1η Οκτωβρίου η Έφη Αδαμίδου, παίρνοντας τη σκυτάλη από την Γεωργία Σταματέλου. 

- Advertisement -

Έπειτα από τη λήξη της δεύτερης θητείας της και μετά από 10 χρόνια επιτυχημένης πορείας ως Επικεφαλής του τμήματος, η Γεωργία Σταματέλου αποχωρεί από τη θέση αυτή, ωστόσο θα συνεχίσει να παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στους πελάτες της KPMG ως Country Lead Tax Mergers & Acquisitions (M&A) και Global Mobility Services (GMS). Η θητεία της ήταν πολύ σημαντική για το τμήμα καθώς το οδήγησε στην ανάπτυξή του, αλλά και στον ψηφιακό του μετασχηματισμό. Αξίζει να σημειωθεί πως το τμήμα πλέον στελεχώνει 190 άτομα, ενώ έχει επιτύχει αύξηση εσόδων ύψους 44% την τελευταία τριετία. 

Η Έφη Αδαμίδου είναι Partner στην KPMG από το 2014 και διαθέτει μεγαλύτερη από 20 χρόνια εμπειρία σε θέματα Φορολογίας Εταιρειών με ευρεία εμπειρία και εξειδίκευση στην Τεκμηρίωση Τιμών Ενδοομιλικών Συναλλαγών (Transfer Pricing), σε θέματα Ελληνικής και διεθνούς φορολογίας καθώς και στις επιχειρηματικές αναδιαρθρώσεις. Έχει αναλάβει πολλά έργα Τεκμηρίωσης Τιμών Ενδοομιλικών Συναλλαγών εταιρειών που δραστηριοποιούνται σε διάφορους τομείς όπως στη φαρμακοβιομηχανία, στα πιστωτικά ιδρύματα,  στις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, στην ενέργεια, καθώς σε εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο χώρο των ποτών και τροφίμων και καταναλωτικών προϊόντων.

- Advertisement -

Η Γεωργία Σταματέλου, Partner της KPMG στην Ελλάδα δήλωσε «Είμαι εξαιρετικά χαρούμενη που η Έφη Αδαμίδου αναλαμβάνει Επικεφαλής του τμήματος, καθώς όλα αυτά τα χρόνια έχουμε «συμπλεύσει» σε τόσες πολλές προκλήσεις, έχουμε μεγαλώσει την ομάδα και τις υπηρεσίες μας. Παράλληλα, είμαι βαθιά πεπεισμένη πως η Έφη θα συνεχίσει τη δυναμική ανάπτυξη του τμήματος και της εύχομαι κάθε επιτυχία από καρδιάς.» 

Με αφορμή την προαγωγή αυτή, η ‘Εφη Αδαμίδου, Partner και Επικεφαλής του Φορολογικού και Νομικού τμήματος της KPMG στην Ελλάδα δήλωσε «Αποτελεί μεγάλη τιμή και πρόκληση για μένα η ανάληψη των νέων καθηκόντων μου παίρνοντας τη σκυτάλη από τη Γεωργία με την οποία έχουμε δουλέψει σκληρά όλα αυτά τα χρόνια για να ισχυροποιήσουμε τη θέση μας στην αγορά. Από την πλευρά μου δεσμεύομαι να συνεχίσω την επιτυχημένη πορεία του τμήματος, να εφαρμόσω περαιτέρω το κομμάτι του ψηφιακού μετασχηματισμού, ώστε να προσφέρω τις πλέον ποιοτικές και αποτελεσματικές λύσεις στους πελάτες, αλλά και να επενδύω στο μεγαλύτερο κεφάλαιο το τμήματος μας: τους ανθρώπους.»  

Ο Νίκος Βουνισέας, Senior Partner της KPMG στην Ελλάδα ανέφερε «Συγχαίρω την Έφη Αδαμίδου για την προαγωγή της και την καλωσορίζω στο τιμόνι του Φορολογικού και Νομικού τμήματος. Με τη μακρά εμπειρία της στον κλάδο, την προσήλωση στην ποιότητα και τον επαγγελματισμό της, είμαι σίγουρος ότι θα συνδράμει στη στρατηγική ανάπτυξης που εφαρμόζουμε δυναμικά ως εταιρεία τα τελευταία χρόνια. Η θητεία της Γεωργίας Σταματέλου αποτελεί για όλους μας υπόδειγμα στρατηγικής, η οποία κατάφερε με εξωστρέφεια και σκληρή δουλειά να καθιερώσει το φορολογικό τμήμα της εταιρείας ως κορυφαίο στην ελληνική αγορά, και να αναπτύξει ουσιαστικά τις νομικές υπηρεσίες της KPMG στην χώρα μας.»      

Σχετικές δημοσιεύσεις

Κυβερνοασφάλεια και τεχνητή νοημοσύνη στο AIForum25

Οι ομιλητές του σχετικού πάνελ ανέλυσαν πώς η τεχνητή νοημοσύνη αναβαθμίζει τους κινδύνους αλλά και τις δυνατότητες άμυνας

Η KPMG επενδύει στο μέλλον μέσω των Children Excellence Awards

Με το πρόγραμμα επιβράβευσης για τα παιδιά των εργαζομένων η εταιρεία ενθαρρύνει τη συνεχή μάθηση και ανάπτυξη

Ξεκίνησε το Advisory, Tax & Legal Graduate Recruitment Program της KPMG

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε αποφοίτους ΑΕΙ που χαρακτηρίζονται από δημιουργικότητα, ομαδικότητα, δυναμισμό και προσανατολισμό στο αποτέλεσμα

KPMG: Oι 2 μεγαλύτερες προκλήσεις στην εφαρμογή της ΑΙ στον ασφαλιστικό κλάδο

Η KPMG International παρουσιάζει τη νέα της παγκόσμια έρευνα με τίτλο “Intelligent Industries: Blueprints for Creating Value through AI-Driven Transformation”.

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Νέα προγράμματα ασφάλισης ακινήτων βραχυχρόνιας μίσθωσης από την ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ

Τα προγράμματα καλύπτουν σωματικές βλάβες ή θάνατο τρίτων, υλικές ζημίες σε περιουσίες, ομαδικά ατυχήματα και συναφείς κινδύνους

Νέα ψηφιακή εκπαιδευτική πλατφόρμα από την Υδρόγειο Ασφαλιστική για νέους επαγγελματίες

Η πλατφόρμα συνδυάζει θεωρητικές ενότητες με πρακτικές δοκιμασίες που εστιάζουν στις εξετάσεις της Τράπεζας της Ελλάδος

Η Syndea Insurance υπενθυμίζει: «Μην αφήσεις το σπίτι σου να γίνει… Fontana di Trevi!»

Η πρωτότυπη και χιουμοριστική καμπάνια υπενθυμίζει τη σημασία της πρόληψης και της σωστής ασφάλισης κατοικίας

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

ΑΙForum25: Διαμορφώνοντας το μέλλον με την Τεχνητή Νοημοσύνη

Το συνέδριο των AI Catalyst και Ethos Events συνέδεσε τη θεωρία και τη στρατηγική με την πρακτική εφαρμογή της νέας επαναστατικής τεχνολογίας

Νέα προγράμματα ασφάλισης ακινήτων βραχυχρόνιας μίσθωσης από την ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ

Τα προγράμματα καλύπτουν σωματικές βλάβες ή θάνατο τρίτων, υλικές ζημίες σε περιουσίες, ομαδικά ατυχήματα και συναφείς κινδύνους

Στις 24/11 η ετήσια ΓΣ και οι εκλογές του ΣΠΑΤΕ

Σε περίπτωση μη επίτευξης απαρτίας, η Γενική Συνέλευση θα επαναληφθεί την 1η Δεκεμβρίου 2025

Οι προτροπές της Fitch στις ασφαλιστικές για την Τεχνητή Νοημοσύνη

Ασφαλιστικές με σωστή διακυβέρνηση και έλεγχο των δεδομένων θα πρέπει να είναι σε θέση να ενσωματώσουν τις νέες απαιτήσεις