back to top
16.5 C
Athens
Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2026

KPMG: Νέα επικεφαλής του Φορολογικού και Νομικού τμήματος η Έφη Αδαμίδου

Διαδέχεται την επιτυχημένη 10ετη πορεία της Γεωργίας Σταματέλου 

Τη θέση της Επικεφαλής του Φορολογικού και Νομικού τμήματος της KPMG στην Ελλάδα αναλαμβάνει από 1η Οκτωβρίου η Έφη Αδαμίδου, παίρνοντας τη σκυτάλη από την Γεωργία Σταματέλου. 

- Advertisement -

Έπειτα από τη λήξη της δεύτερης θητείας της και μετά από 10 χρόνια επιτυχημένης πορείας ως Επικεφαλής του τμήματος, η Γεωργία Σταματέλου αποχωρεί από τη θέση αυτή, ωστόσο θα συνεχίσει να παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στους πελάτες της KPMG ως Country Lead Tax Mergers & Acquisitions (M&A) και Global Mobility Services (GMS). Η θητεία της ήταν πολύ σημαντική για το τμήμα καθώς το οδήγησε στην ανάπτυξή του, αλλά και στον ψηφιακό του μετασχηματισμό. Αξίζει να σημειωθεί πως το τμήμα πλέον στελεχώνει 190 άτομα, ενώ έχει επιτύχει αύξηση εσόδων ύψους 44% την τελευταία τριετία. 

Η Έφη Αδαμίδου είναι Partner στην KPMG από το 2014 και διαθέτει μεγαλύτερη από 20 χρόνια εμπειρία σε θέματα Φορολογίας Εταιρειών με ευρεία εμπειρία και εξειδίκευση στην Τεκμηρίωση Τιμών Ενδοομιλικών Συναλλαγών (Transfer Pricing), σε θέματα Ελληνικής και διεθνούς φορολογίας καθώς και στις επιχειρηματικές αναδιαρθρώσεις. Έχει αναλάβει πολλά έργα Τεκμηρίωσης Τιμών Ενδοομιλικών Συναλλαγών εταιρειών που δραστηριοποιούνται σε διάφορους τομείς όπως στη φαρμακοβιομηχανία, στα πιστωτικά ιδρύματα,  στις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, στην ενέργεια, καθώς σε εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο χώρο των ποτών και τροφίμων και καταναλωτικών προϊόντων.

- Advertisement -

Η Γεωργία Σταματέλου, Partner της KPMG στην Ελλάδα δήλωσε «Είμαι εξαιρετικά χαρούμενη που η Έφη Αδαμίδου αναλαμβάνει Επικεφαλής του τμήματος, καθώς όλα αυτά τα χρόνια έχουμε «συμπλεύσει» σε τόσες πολλές προκλήσεις, έχουμε μεγαλώσει την ομάδα και τις υπηρεσίες μας. Παράλληλα, είμαι βαθιά πεπεισμένη πως η Έφη θα συνεχίσει τη δυναμική ανάπτυξη του τμήματος και της εύχομαι κάθε επιτυχία από καρδιάς.» 

Με αφορμή την προαγωγή αυτή, η ‘Εφη Αδαμίδου, Partner και Επικεφαλής του Φορολογικού και Νομικού τμήματος της KPMG στην Ελλάδα δήλωσε «Αποτελεί μεγάλη τιμή και πρόκληση για μένα η ανάληψη των νέων καθηκόντων μου παίρνοντας τη σκυτάλη από τη Γεωργία με την οποία έχουμε δουλέψει σκληρά όλα αυτά τα χρόνια για να ισχυροποιήσουμε τη θέση μας στην αγορά. Από την πλευρά μου δεσμεύομαι να συνεχίσω την επιτυχημένη πορεία του τμήματος, να εφαρμόσω περαιτέρω το κομμάτι του ψηφιακού μετασχηματισμού, ώστε να προσφέρω τις πλέον ποιοτικές και αποτελεσματικές λύσεις στους πελάτες, αλλά και να επενδύω στο μεγαλύτερο κεφάλαιο το τμήματος μας: τους ανθρώπους.»  

Ο Νίκος Βουνισέας, Senior Partner της KPMG στην Ελλάδα ανέφερε «Συγχαίρω την Έφη Αδαμίδου για την προαγωγή της και την καλωσορίζω στο τιμόνι του Φορολογικού και Νομικού τμήματος. Με τη μακρά εμπειρία της στον κλάδο, την προσήλωση στην ποιότητα και τον επαγγελματισμό της, είμαι σίγουρος ότι θα συνδράμει στη στρατηγική ανάπτυξης που εφαρμόζουμε δυναμικά ως εταιρεία τα τελευταία χρόνια. Η θητεία της Γεωργίας Σταματέλου αποτελεί για όλους μας υπόδειγμα στρατηγικής, η οποία κατάφερε με εξωστρέφεια και σκληρή δουλειά να καθιερώσει το φορολογικό τμήμα της εταιρείας ως κορυφαίο στην ελληνική αγορά, και να αναπτύξει ουσιαστικά τις νομικές υπηρεσίες της KPMG στην χώρα μας.»      

Σχετικές δημοσιεύσεις

Νέα έκθεση της KPMG αναδεικνύει τη φορολογική ετοιμότητα ως καθοριστικό παράγοντα δημιουργίας της εταιρικής αξίας

Η KPMG International δημοσίευσε την έκθεση “2026 KPMG Global Tax Readiness Dividend”, η οποία αναδεικνύει την επιχειρησιακή ετοιμότητα των φορολογικών

Ξεκίνησε το Advisory Graduate Recruitment Program 2026 της KPMG για νέους επαγγελματίες

Απευθύνεται σε άτομα που χαρακτηρίζονται από δημιουργικότητα, ομαδικότητα, δυναμισμό και προσανατολισμό στο αποτέλεσμα

KPMG: Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Εξωστρέφειας 2026-2030 σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών

Η εκπόνηση του στρατηγικού πλαισίου αναδεικνύει τη συμβολή της εταιρείας στον σχεδιασμό δημόσιων πολιτικών με αναπτυξιακό αποτύπωμα

4 νέους Partners ανέδειξε η KPMG στην Ελλάδα

Η εταιρεία ενισχύει την ηγετική της ομάδα και επιβεβαιώνει τη συνεχή παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας προς τους πελάτες της

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Ο Κωνσταντίνος Καρέτσας πρωταγωνιστεί στη νέα καμπάνια της Interamerican

Με πρωταγωνιστή τον Κωνσταντίνο Καρέτσα, τον νεαρό ποδοσφαιριστή της Εθνικής Ελλάδας, η Interamerican περνά στη νέα εποχή της διαφημιστικής της επικοινωνίας

Το 3ο «EEA ATHENS RUN» ένωσε μικρούς και μεγάλους σε μια ξεχωριστή γιορτή αθλητισμού στο Πεδίον του Άρεως

Το Πεδίον του Άρεως γέμισε χαμόγελα, ενέργεια και γιορτινή διάθεση το Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2026, στον 3ο Αγώνα Δρόμου «EEA ATHENS RUN 2026»

H AIG Greece μας θυμίζει τα μέτρα πρόληψης για ασφαλή θέρμανση τον χειμώνα

Με τη θέρμανση να επανέρχεται σταδιακά στην καθημερινότητα, η AIG Greece υπενθυμίζει βασικά μέτρα πρόληψης για την αποφυγή πυρκαγιών

Σημαντική διάκριση απέσπασε η INFOTRUST Α.Ε. από την Ατλαντική Ένωση για τις πωλήσεις 2025–2026

Σημαντική διάκριση απέσπασε η INFOTRUST Α.Ε. από την Ατλαντική Ένωση, στο πλαίσιο του Διαγωνισμού Πωλήσεων «Ισλανδία 2025–2026»

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Ο Κωνσταντίνος Καρέτσας πρωταγωνιστεί στη νέα καμπάνια της Interamerican

Με πρωταγωνιστή τον Κωνσταντίνο Καρέτσα, τον νεαρό ποδοσφαιριστή της Εθνικής Ελλάδας, η Interamerican περνά στη νέα εποχή της διαφημιστικής της επικοινωνίας

Από τον «τρόμο» στα ταμεία: Πώς το Halloween εξελίχθηκε σε μια «χρυσή» βιομηχανία δισεκατομμυρίων

Μπορεί οι ρίζες του να βρίσκονται σε αρχαία κελτικά έθιμα, όμως το σύγχρονο Halloween έχει μετατραπεί σε έναν από τους ισχυρότερους εμπορικούς κινητήρες

AIG Greece: Η αστική ευθύνη μιας επιχείρησης δεν σταματά στην είσοδό της

Τον ρόλο της ασφάλισης αστικής ευθύνης στην προστασία των επιχειρήσεων από απαιτήσεις τρίτων αναδεικνύει η AIG Greece, μέσα από ανάρτησή της στο Facebook.

Ο Enrico Nanni αναλαμβάνει καθήκοντα CEO Ευρώπης στη Howden από το 2027

Ο Enrico Nanni αναλαμβάνει καθήκοντα CEO Ευρώπης στη Howden από την 1η Ιανουαρίου 2027, διατηρώντας παράλληλα τον ρόλο του Chief Commercial Officer.

Σε μία συγκυρία πιέσεων, η βιομηχανία ξεχωρίζει ως σταθερός πυλώνας ανάπτυξης για την Ελλάδα

Παρά την αυξημένη αβεβαιότητα, οι πωλήσεις του ελληνικού επιχειρηματικού τομέα συνεχίζουν να κινούνται ανοδικά, με δυναμική αντίστοιχη της ευρωπαϊκής.