22.2 C
Athens
Δευτέρα 18 Μαΐου 2026

KPMG: Νέα επικεφαλής του Φορολογικού και Νομικού τμήματος η Έφη Αδαμίδου

Διαδέχεται την επιτυχημένη 10ετη πορεία της Γεωργίας Σταματέλου 

Τη θέση της Επικεφαλής του Φορολογικού και Νομικού τμήματος της KPMG στην Ελλάδα αναλαμβάνει από 1η Οκτωβρίου η Έφη Αδαμίδου, παίρνοντας τη σκυτάλη από την Γεωργία Σταματέλου. 

- Advertisement -

Έπειτα από τη λήξη της δεύτερης θητείας της και μετά από 10 χρόνια επιτυχημένης πορείας ως Επικεφαλής του τμήματος, η Γεωργία Σταματέλου αποχωρεί από τη θέση αυτή, ωστόσο θα συνεχίσει να παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στους πελάτες της KPMG ως Country Lead Tax Mergers & Acquisitions (M&A) και Global Mobility Services (GMS). Η θητεία της ήταν πολύ σημαντική για το τμήμα καθώς το οδήγησε στην ανάπτυξή του, αλλά και στον ψηφιακό του μετασχηματισμό. Αξίζει να σημειωθεί πως το τμήμα πλέον στελεχώνει 190 άτομα, ενώ έχει επιτύχει αύξηση εσόδων ύψους 44% την τελευταία τριετία. 

Η Έφη Αδαμίδου είναι Partner στην KPMG από το 2014 και διαθέτει μεγαλύτερη από 20 χρόνια εμπειρία σε θέματα Φορολογίας Εταιρειών με ευρεία εμπειρία και εξειδίκευση στην Τεκμηρίωση Τιμών Ενδοομιλικών Συναλλαγών (Transfer Pricing), σε θέματα Ελληνικής και διεθνούς φορολογίας καθώς και στις επιχειρηματικές αναδιαρθρώσεις. Έχει αναλάβει πολλά έργα Τεκμηρίωσης Τιμών Ενδοομιλικών Συναλλαγών εταιρειών που δραστηριοποιούνται σε διάφορους τομείς όπως στη φαρμακοβιομηχανία, στα πιστωτικά ιδρύματα,  στις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, στην ενέργεια, καθώς σε εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο χώρο των ποτών και τροφίμων και καταναλωτικών προϊόντων.

- Advertisement -

Η Γεωργία Σταματέλου, Partner της KPMG στην Ελλάδα δήλωσε «Είμαι εξαιρετικά χαρούμενη που η Έφη Αδαμίδου αναλαμβάνει Επικεφαλής του τμήματος, καθώς όλα αυτά τα χρόνια έχουμε «συμπλεύσει» σε τόσες πολλές προκλήσεις, έχουμε μεγαλώσει την ομάδα και τις υπηρεσίες μας. Παράλληλα, είμαι βαθιά πεπεισμένη πως η Έφη θα συνεχίσει τη δυναμική ανάπτυξη του τμήματος και της εύχομαι κάθε επιτυχία από καρδιάς.» 

Με αφορμή την προαγωγή αυτή, η ‘Εφη Αδαμίδου, Partner και Επικεφαλής του Φορολογικού και Νομικού τμήματος της KPMG στην Ελλάδα δήλωσε «Αποτελεί μεγάλη τιμή και πρόκληση για μένα η ανάληψη των νέων καθηκόντων μου παίρνοντας τη σκυτάλη από τη Γεωργία με την οποία έχουμε δουλέψει σκληρά όλα αυτά τα χρόνια για να ισχυροποιήσουμε τη θέση μας στην αγορά. Από την πλευρά μου δεσμεύομαι να συνεχίσω την επιτυχημένη πορεία του τμήματος, να εφαρμόσω περαιτέρω το κομμάτι του ψηφιακού μετασχηματισμού, ώστε να προσφέρω τις πλέον ποιοτικές και αποτελεσματικές λύσεις στους πελάτες, αλλά και να επενδύω στο μεγαλύτερο κεφάλαιο το τμήματος μας: τους ανθρώπους.»  

Ο Νίκος Βουνισέας, Senior Partner της KPMG στην Ελλάδα ανέφερε «Συγχαίρω την Έφη Αδαμίδου για την προαγωγή της και την καλωσορίζω στο τιμόνι του Φορολογικού και Νομικού τμήματος. Με τη μακρά εμπειρία της στον κλάδο, την προσήλωση στην ποιότητα και τον επαγγελματισμό της, είμαι σίγουρος ότι θα συνδράμει στη στρατηγική ανάπτυξης που εφαρμόζουμε δυναμικά ως εταιρεία τα τελευταία χρόνια. Η θητεία της Γεωργίας Σταματέλου αποτελεί για όλους μας υπόδειγμα στρατηγικής, η οποία κατάφερε με εξωστρέφεια και σκληρή δουλειά να καθιερώσει το φορολογικό τμήμα της εταιρείας ως κορυφαίο στην ελληνική αγορά, και να αναπτύξει ουσιαστικά τις νομικές υπηρεσίες της KPMG στην χώρα μας.»      

Σχετικές δημοσιεύσεις

KPMG: $436,4 δισ. σε παγκόσμιες επενδύσεις PE – Η αβεβαιότητα επανεμφανίζεται

Υποτονικός ρυθμός δραστηριότητας σε σύγκριση με το τέλος του 2025 εντοπίζει η έκθεση «Pulse of Private Equity Q1’26»

200+ έμπειροι επαγγελματίες συμμετείχαν στη 2η Ημέρα Καριέρας AdvantAge

Στόχος της εκδήλωσης, η έμπρακτη καταπολέμηση των ηλικιακών διακρίσεων

Η ERGO Hellas στη 2η AdvantAge Ημέρα Καριέρας για επαγγελματίες 50+

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 6/5 στο OTE Academy στο Μαρούσι, δικτυώνοντας εταιρείες και υποψηφίους σε ένα περιβάλλον ευκαιριών

AdvantAge: 2η Ημέρα Καριέρας για έμπειρους επαγγελματίες 50+, από την KPMG και τον ΣΔΑΔΕ

Με την υποστήριξη του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος και στόχο την έμπρακτη καταπολέμηση των ηλικιακών διακρίσεων στην εργασία

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Νέα πιστοποίηση «Great Place to Work» για τη Mega Brokers

Τ. Χατζηθεοδοσίου: «Επιβεβαίωση της σταθερής μας δέσμευσης να καλλιεργούμε περιβάλλον εμπιστοσύνης, εξέλιξης και ουσιαστικής συμμετοχής»

Στη διοικητική δομή της Karavias ο Χρ. Προκοπίου

Καθήκοντα Chief Underwriting Officer αναλαμβάνει το έμπειρο στέλεχος

Έξυπνες διαβάσεις: τι είναι, τι ισχύει και τι πρέπει να κάνουν οι οδηγοί;

Ένας αναλυτικός, χρηστικός οδηγός από την πλατφόρμα Pricefox

Μάθετε γιατί η Coface φέρνει νέα εποχή στην ασφάλιση πιστώσεων στην Ελλάδα

Η εταιρεία στοχεύει να αυξήσει τα μερίδια της στην ελληνική αγορά, παίρνοντας δουλειές και από μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

«αν ήξερες!»: Τι σημαίνει η αστική ευθύνη εργοδότη

Καλεσμένος του 4ου επεισοδίου είναι ο Νίκος Γαβρίλης, Διευθύνων Σύμβουλος της Globalis, με πολυετή διεθνή εμπειρία στην ασφάλιση και στη διαχείριση κινδύνου

Νέα πιστοποίηση «Great Place to Work» για τη Mega Brokers

Τ. Χατζηθεοδοσίου: «Επιβεβαίωση της σταθερής μας δέσμευσης να καλλιεργούμε περιβάλλον εμπιστοσύνης, εξέλιξης και ουσιαστικής συμμετοχής»

Στη διοικητική δομή της Karavias ο Χρ. Προκοπίου

Καθήκοντα Chief Underwriting Officer αναλαμβάνει το έμπειρο στέλεχος

Παρακολουθήστε την ομιλία του Ηρ. Δασκαλόπουλου στο επετειακό συνέδριο του Επικουρικού Κεφαλαίου

Με θέμα «50 χρόνια Επικουρικό Κεφάλαιο – Μεταρρυθμίσεις, αποτελέσματα και προοπτική»