Ασφαλιστικό κενό στους κινδύνους από τις φυσικές καταστροφές – τι λέει η Swiss Re

Μπορεί οι ασφαλισμένες ζημιές έναντι των φυσικών καταστροφών να αυξήθηκαν αισθητά το πρώτο 6μηνο του 2022, σε σχέση με τα δεδομένα προηγ0ύμενων ετών, το ασφαλιστικό κενό έναντι των εν λόγω κινδύνων απόρροια της κλιματικής αλλαγής και όχι μόνο παραμένει ορατό!

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Swiss Re Institute οι ασφαλισμένες ζημιές για τους πρώτους έξι μήνες κυμαίνονται γύρω στα 35 δισ. δολάρια.

Στον αντίποδα όμως οι αποζημιώσεις – και κατ’επέκταση το όφελος για τους ασφαλισμένους – θα ήταν μεγαλύτερες αν περισσότερες περιπτώσεις είχαν καλυφθεί ασφαλιστικά.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Jerome Jean Haegeli, Chief Economist του Swiss Re’s Group , το 75% όλων των φυσικών καταστροφών είναι ανασφάλιστο!

Όπως αναφέρει ο ίδιος, ο ασφαλιστικός κλάδος είναι ζωτικής σημασίας για την ενίσχυση της ανθεκτικότητας της κοινωνίας έναντι των κλιματικών κινδύνων, ενώ παράλληλα απαιτείται συνεργασία με το δημόσιο τομέα σε αυτό το κομμάτι, συμπληρώνει.

Όπως γίνεται γνωστό επίσης, τα ανθρωπογενή γεγονότα προκάλεσαν πρόσθετες ασφαλισμένες ζημίες ύψους 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ, ανεβάζοντας τις συνολικές ασφαλισμένες ζημίες από καταστροφές σε 38 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*