back to top
34.3 C
Athens
Πέμπτη 16 Ιουλίου 2026

Μονόκεροι… κατακλύζουν την Ευρώπη

Τροχοπέδη για την περαιτέρω άνθιση της ήδη ακμάζουσας αγοράς startups στην Ευρώπη αποτελέι πλέον η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Από τις αρχές του έτους, οι επενδυτές κινήθηκαν έντονα θετικά σε επίπεδο χρηματοδοτήσεων προς τις ευρωπαϊκές startups, με την οικονομική αβεβαιότητα και την πληθωριστική έξαρση να φρενάρει, ωστόσο, την αγορά κατά το 2ο τρίμηνο του έτους.

Πρακτικά, οι startups της Ευρώπης προσέλκυσαν λιγότερα κεφάλαια, κατά το 2ο τρίμηνο του 2022, με τον πόλεμο να αποσυντονίζει τους επενδυτές, οι οποίοι έχουν τεθεί σε στάση αναμονής. Την περίοδο Απριλίου-Ιουνίου τρέχοντος έτους, οι startups ανά την Ευρώπη προσέλκυσαν χρηματοδοτήσεις $23,7 δισ., ποσό το οποίο υπολείπεται, ωστόσο, έναντι της αντίστοιχης περσινής επίδοσης με χρηματοδοτήσεις $38 δισ.

- Advertisement -

Αν και στη σκιά του πολέμου, οι χρηματοδοτήσεις προς νεοφυείς εταιρείες της Ευρώπης κινήθηκαν σε υψηλά επίπεδα, σε σχέση για παράδειγμα με το 2020. Οι αναλυτές του Crunchbase σχολιάζουν ότι χρηματοδοτήσεις νεοφυών επιχειρήσεων το 2ο τρίμηνο του 2022 είναι κατά τουλάχιστον $10 δισ. υψηλότερες από κάθε τρίμηνο το 2020.

περισσότερα στο banks.com.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Greek Space Tech Forum 2025: Δυναμικό παρών δίνουν οι ελληνικές startup

Δυναμικό παρών στο Greek Space Tech Forum 2025 δίνουν ελληνικές startup που δραστηριοποιούνται στο ευρύτερο οικοσύστημα του διαστήματος

H Visa ανακοινώνει τις νεοφυείς fintechs του 4ου Κύκλου

Οι fintechs θα επωφεληθούν από τη γρήγορη πρόσβαση σε νέες αγορές και πελάτες, σε ένα παγκόσμιο δίκτυο συνεργατών και επενδυτών, καθώς και σε τεχνολογικές υποδομές.

Διαγωνισμός Επιχειρηματικότητας: Χρηματοδότηση έως 50.000 σε startups

Την ευκαιρία να διεκδικήσουν χρηματοδότηση έως 50.000 ευρώ, καθοδήγηση και υπηρεσίες επιχειρηματικής υποστήριξης θα έχουν όσες καινοτόμες νεοφυείς επιχειρήσεις δηλώσουν συμμετοχή στο διαγωνισμό επιχειρηματικότητας, Envolve Award Greece 2022, του Envolve Entrepreneurship (https://greece.envolveglobal.org/el).

Κ. Χατζηδάκης: 15.000 ευρώ σε 4.000 νέους για δημιουργία start-ups, μέσω Google

Ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων παρουσίασε τη νέα συνεργασία του ΟΑΕΔ και του Υπουργείου με τη Google Ελλάδας για την κατάρτιση νέων ανέργων στην ψηφιακή επιχειρηματικότητα.

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Ψηφιακό σαφάρι της ΑΑΔΕ για τα ανασφάλιστα οχήματα – Πάνω από 87.000 παραβάσεις στον τελευταίο έλεγχο

Ο εντοπισμός γίνεται πλέον αυτοματοποιημένα, μέσω διασύνδεσης των ΒΔ της ΑΑΔΕ, του Υπουργείου Μεταφορών, της ΕΛΑΣ και των ασφαλιστικών εταιρειών

40 Χρόνια Ένωσης Συντονιστών Ασφαλιστικών Πρακτόρων Ελλάδος: Η ασφαλιστική αγορά συναντά την ιστορία της στις 16 Ιουλίου

Η μεγάλη επετειακή εκδήλωση πλησιάζει.  Σαράντα χρόνια ιστορίας, προσφοράς και ενεργού παρουσίας στην εξέλιξη της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης.

OroraTech: Η πρώτη διαστημική εικόνα από την Ελλάδα για την άμεση ανίχνευση πυρκαγιών

Το Ελληνικό Σύστημα Πυρόσβεσης αναπτύσσεται στο πλαίσιο ενίσχυσης της ανθεκτικότητας έναντι των δασικών πυρκαγιών, μέσω διαστημικών τεχνολογιών

Τι θα διαβάσετε στο νέο τεύχος του Insurance World

Το τεύχος Μαΐου-Ιουνίου 2026 κυκλοφορεί με κεντρικό θέμα τη συνέντευξη του Νίκου Βαγιάννη, CEO της Export Credit Greece

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Τι περιλαμβάνει το νομοσχέδιο για την ενίσχυση της Επαγγελματικής Ασφάλισης

Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης με θέμα «Ενίσχυση της επαγγελματικής ασφάλισης

YES 2026: 11 ημέρες, 98 μαθητές, 17 επιχειρηματικές ιδέες

98 μαθητές και μαθήτριες από 24 σχολεία της Ελλάδας και της Κύπρου απέδειξαν ότι η καινοτομία δεν έχει ηλικία.

ΕΑΕΕ: Η ακτινογραφία των ασφαλίσεων Μεταφερόμενων Εμπορευμάτων

Η έρευνα αναδεικνύει ότι οι μεταφορές με αφετηρία και προορισμό εκτός Ελλάδας εξακολουθούν να εμφανίζουν δυσανάλογα υψηλό ασφαλιστικό κίνδυνο

Brokers Union και ARAG εγκαινιάζουν νέα αποκλειστική συνεργασία στη Νομική Προστασία

Η Brokers Union ανακοινώνει την έναρξη αποκλειστικής συνεργασίας με την ARAG, έναν από τους κορυφαίους διεθνείς οργανισμούς στον Κλάδο

Στρατηγική συνεργασία CrediaBank με BNP Paribas Asset Management

Η CrediaBank ανακοινώνει τη σύναψη στρατηγικής συνεργασίας με την BNP Paribas Asset Management (BNPP AM)