Μελέτη: Πως περιγράφουν την καθημερινότητα και την ψυχολογία τους ασθενείς με long-covid

Ασθενείς με long-covid περιέγραψαν σε μελέτη τις δυσκολίες και την αδυναμία τους να ανταποκριθούν σε κοινωνικές, επαγγελματικές και σωματικές τους υποχρεώσεις μετά την μόλυνση. Δεν είναι μόνο τα μεταβλητά συμπτώματα αλλά και το βαθύ αίσθημα απώλειας της ταυτότητας του ατόμου που καταδεικνύουν την επιτακτική ανάγκη για υποστηρικτικές παρεμβάσεις υπέρ των ασθενών.

Πρόκειται για  πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Quality of Life Research, όπως δημοσίευσε το news-medical.comΟι ερευνητές διερεύνησαν τις εμπειρίες των ατόμων με μακράς διάρκειας COVID. H παρατεταμένη ασθένεια μπορεί να επιφέρει συμπτώματα περιλαμβάνουν ξηρό βήχα, κόπωση, δύσπνοια, γνωστικές διαταραχές, σφίξιμο στο στήθος, ζάλη και αίσθημα παλμών της καρδιάς.

Μέχρι τώρα οι περισσότερες μελέτες σχετικά με τη μακρά COVID έχουν αξιοποιήσει  ποσοτικές μεθόδους και μόνο λίγες έχουν εφαρμόσει ποιοτικές προσεγγίσεις. Η συγκεκριμένη προσέγγιση αξιολόγησε 213 συμμετέχοντες ευρύτερης μελέτης παρατήρησης, 169 απάντησαν σε ανοιχτά ερωτήματα και έτσι συμπεριλήφθηκαν στην παρούσα μελέτη. Η πλειονότητα των ερωτηθέντων διαχειριζόταν συμπτώματα μακράς COVID για περισσότερο από 10 μήνες.

περισσότερα στο virus.com.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*