back to top
32.7 C
Athens
Τετάρτη 1 Ιουλίου 2026

TÜV HELLAS (TÜV NORD): Σεμινάρια για την Ασφάλεια Πληροφοριών 

Δύο εξαιρετικά επίκαιρα και σημαντικά σεμινάρια που σχετίζονται με την ασφάλεια πληροφοριών πραγματοποίησε η TÜV HELLAS (TÜV NORD) σε στελέχη της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. 

 Η θεματολογία των δύο σεμιναρίων ήταν «ISO 27001:2013 INFORMATION SECURITY MANAGEMENT SYSTEM (ISMS) Επιθεωρητής/ Επικεφαλής Επιθεωρητής» καθώς και «ISO/ IEC 27037:2012 Αναγνώριση, Διαλογή, Συλλογή & Διατήρηση Ψηφιακών Τεκμηρίων», τα οποία και παρακολούθησε πλήθος εξειδικευμένων στελεχών της υπηρεσίας. 

- Advertisement -

Στόχος του πρώτου σεμιναρίου είναι να παρέχει στους συμμετέχοντες τις γνώσεις και τις δεξιότητες που απαιτούνται για την εκτέλεση των επιθεωρήσεων των Συστημάτων Διαχείρισης Ασφάλειας Πληροφοριών ως προς το πρότυπο ISO / IEC 27001, σε συμφωνία με τα πρότυπα ISO 19011 και ISO 17021 κατά περίπτωση. 

Αντίστοιχα, στο πλαίσιο του δευτέρου σεμιναρίου αναλύθηκαν οι κατευθυντήριες γραμμές του  σχετικού προτύπου για τον κατάλληλο χειρισμό των ψηφιακών τεκμηρίων μετά από ένα συμβάν ασφαλείας. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Digital Evidence First Responder (DEFR), ο πρώτος άνθρωπος που έρχεται αντιμέτωπος σε ένα συμβάν ασφαλείας είναι καίριας σημασίας να αντιδράσει σωστά, επαγγελματικά και με βάση συγκεκριμένων διαδικασιών και κατευθύνσεων. Η σημασία λοιπόν το αν πρέπει να κλείσει μία συσκευή πριν ελεγχθεί ή να μείνει ανοιχτεί για να μην αλλοιωθούν στοιχεία ή να παρθεί ψηφιακό αντίγραφο ως μία από τις πρώτες κινήσεις, περιλαμβάνονται στα βασικά σημεία του σεμιναρίου. 

- Advertisement -

Σημειώνεται πως η απονομή των Πιστοποιητικών Εκπαίδευσης από τον Φορέα μας πραγματοποιήθηκε σε ειδική εκδήλωση στις εγκαταστάσεις της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εντός της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.  Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, μεταξύ άλλων, ο  Διευθυντής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κύριος Βασίλης Παπακώστας τόνισε πως μέλημα και προτεραιότητα της υπηρεσίας είναι να καταρτίσει τα στελέχη της με το βέλτιστο δυνατό τρόπο, αξιοποιώντας τις πιο σύγχρονες δεξαμενές γνώσεων. Και πως η παρακολούθηση σεμιναρίων αυτού του τύπου και αξίας αποτελεί ένα ακόμη πολύτιμο  εργαλείο στην αντιμετώπιση του διαρκώς εντεινόμενου κυβερνοεγκλήματος.

Από την πλευρά του, ο Διευθύνων Σύμβουλος της TÜV HELLAS (TÜV NORD) Σάββας Πελτέκης εξήρε την πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να προχωρήσει στη συμμετοχή σε αυτού του είδους τα εκπαιδευτικά σεμινάρια. Όπως τόνισε, πρόκειται για μια πραγματικά καινοτόμα δράση που βοηθά στη δια βίου εκπαίδευση του προσωπικού και θα πρέπει να βρει μιμητές και μεταξύ άλλων υπηρεσιών.

Στην εκδήλωση για την απονομή παρευρέθηκαν επίσης ανώτερα στελέχη της υπηρεσίας τα οποία είχαν παρακολουθήσει το σεμινάριο, οι κ.κ. ο Κωνσταντίνος Βίλλιος, Επικεφαλής Επιθεωρητής και Εισηγητής, και Μιχάλης Αλεξίου, Product Manager IT της  TÜV HELLAS (TÜV NORD) και η κυρία Κονδυλία Κοντογιάννη, Training & Corporate Communication Manager του Φορέα. 

Ο κ. Κωνσταντίνος Βίλλιος, Επικεφαλής Επιθεωρητής και Εισηγητής της TÜV HELLAS (TÜV NORD) ανέφερε πως «σε μια εποχή που το κυβερνοέγκλημα έχει αναχθεί σε μάστιγα και ο ρόλος της κυβερνοασφάλειας είναι πιο σημαντικός από ποτέ, η Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας καλείται να φέρει σε πέρας ένα τιτάνιο έργο. Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για το γεγονός ότι η υπηρεσία εμπιστεύθηκε το φορέα μας για τη διενέργεια δύο εξαιρετικά σημαντικών σεμιναρίων και από την πλευρά μας  θα συνεχίζουμε να τη στηρίζουμε με γνώση και εκπαίδευση σε όποιον τομέα κριθεί απαραίτητος. 

Τα σεμινάρια πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της Δράσης με τίτλο «Κατάρτιση Προσωπικού της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας» που υλοποιείται από το Κέντρο Μελετών Ασφάλειας (ΚΕΜΕΑ) και χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Μεταρρύθμιση Δημόσιου Τομέα 2014-2020» βαρύνοντας τις πιστώσεις του ΠΔΕ (ΣΑΕ Ε4501, ΚΩΔ. ΕΡΓΟΥ/ΕΝΑΡΙΘΜΟΣ ΣΑ 2020ΣΕ45010000).

Σχετικές δημοσιεύσεις

Ολοκληρωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Συντονιστών 2026 από την ΕΣΑΠΕ

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 5 εξειδικευμένα σεμινάρια, που εστιάζονται σε βασικούς άξονες της ασφαλιστικής διοίκησης και της ανάπτυξης ομάδων

ΕΑΕΕ και ΕΙΑΣ ενισχύουν τις διεθνείς συνεργασίες τους με 2 εξειδικευμένα σεμινάρια

Σε συνεργασία με τη Miller Insurance και την International Underwriting Association της Αγγλίας, και επίκεντρο τις νέες προκλήσεις

Το ΕΙΑΣ παρουσιάζει το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα του Μαρτίου

Τα μαθήματα υλοποιούνται σε υβριδικό περιβάλλον webinar και φυσικής τάξης, κατά την επιλογή των σπουδαστών

ΠΣΑΣ: Έμφαση στην εκπαίδευση το 2026 και επιστροφή των Βραβεύσεων Κορυφαίων Ασφαλιστικών Συμβούλων

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Συμβούλων ξεκινά επίσημα και δυναμικά τη νέα χρονιά – Δηλώσεις του Προέδρου Λ. Αποστολιώτη στο «IW»

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Η νέα αξία της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης

Στην ενότητα με θέμα «Η νέα αξία της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης», θεσμικό χαιρετισμό απηύθυνε ο κ. Κωστής Αλφιέρης, Γενικός Γραμματέας Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβήτων Ελλάδος (ΕΑΔΕ) & Πρόεδρος, Σύνδεσμος Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων (ΣΕΜΑ)

Ασφαλιστικοί πράκτορες: Από την πώληση, στη συμβουλευτική κινδύνου

Το 19th Insurance Conference, αποτελεί την κορυφαία πλατφόρμα στρατηγικού διαλόγου για την ελληνική ασφαλιστική αγορά

ΤτΕ: Διαδικτυακό Εργαστήριο για την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή και τον ρόλο της ασφάλισης – Βίντεο

Θεσμικοί εκπρόσωποι από την Ελλάδα και το εξωτερικό ανέλυσαν το κενό προστασίας, ενώ παρουσίασαν καλές πρακτικές, μελέτες περιπτώσεων και σχετικά προϊόντα

Η Affidea στηρίζει την Ιατρική Σχολή Αθηνών θεσπίζοντας υποτροφία

Στόχος η ουσιαστική ενίσχυση της κλινικής εκπαίδευσης, της ερευνητικής δραστηριότητας και της επιστημονικής κατάρτισης φοιτητών του αγγλόφωνου προγράμματος

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Το Σάββατο 4 Ιουλίου η 2η Εθελοντική Αιμοδοσία του ΕΕΑ

Από τις 09:00 έως τις 14:00 στο ΚΥΒΕ Περιστερίου, με δωρεάν χώρο στάθμευσης

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 7: «αν ήξερες!» πόσο εκτεθειμένος είσαι ψηφιακά

Ο Νίκος Γεωργόπουλος, Cyber Risks Advisor της Cromar Insurance Brokers Ltd, εξηγεί μεταξύ άλλων τι πραγματικά ασφαλίζεται σε ένα cyber συμβόλαιο

Η Groupama Ασφαλιστική ανανεώνει με ακόμη υψηλότερς επιδόσεις την πιστοποίηση ETHOS Platinum

Οι αρχές ESG ενσωματώνονται απόλυτα στη λήψη αποφάσεων και στη δημιουργία διαχρονικής αξίας για τους ασφαλισμένους, τους (συν)εργαζομένους και την κοινωνία

ΕΑΕΕ και ΔΕΕΙΑ σε εκδήλωση των Lloyd’s στο Λονδίνο

Παρεμβάσεις που ανέδειξαν τις προοπτικές της οικονομίας και του ασφαλιστικού κλάδου στην Ελλάδα

Η Alpha Bank ολοκλήρωσε την εξαγορά της Altius Insurance Ltd.

Η τράπεζα δημιουργεί τον τρίτο ισχυρότερο ασφαλιστικό πυλώνα της Κύπρου