Γιατί οι Έλληνες δεν ασφαλίζουν τα σπίτια τους;

Στην κάμερα του IW μίλησε ο κ. Ερρίκος Μ. Μοάτσος, Πρόεδρος Επιτροπής Περιουσίας, της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος, στο περιθώριo του 15th Insurance Conference.

Σημαντικοί θεσμικοί ομιλητές τοποθετήθηκαν για τις ενέργειες που γίνονται από πλευράς της πολιτείας στην προσπάθεια αναδιοργάνωσης του ασφαλιστικού συστήματος στην Ελλάδα, ενώ διακεκριμένοι εκπρόσωποι της ελληνικής ασφαλιστικής βιομηχανίας ανέλυσαν τις προοπτικές και τις συνέργειες μεταξύ εταιρειών, τον ρόλο της ιδιωτικής ασφάλισης στην προστασία της περιουσίας, τις νέες τάσεις στον κλάδο έπειτα από δύο χρόνια πανδημίας και πως οι νέες τεχνολογίες επηρεάζουν τις πωλήσεις ασφαλιστικών προϊόντων.

“Στην Ελλάδα 7 στα 10 σπίτια είναι ιδιόκτητα. Οι λόγοι που παραμένουν ανασφάλιστα είναι πολλοί, αλλά ο πιο σημαντικός είναι ότι δεν γνωρίζουμε ότι κινδυνεύουμε, κι αυτό έχει ως αποτέλεσμα να έχουμε την τάση να πιστεύουμε ότι δεν θα συμβεί τπτ και την μικρή πιθανότητα να την κάνουμε μηδενική. Αυτό δεν συμβαίνει μόνο στην Ελλάδα, το ίδιο ισχύει και στην Καλιφόρνια, με το 15% των σπιτιών να είναι σε ασφαλιστικό πρόγραμμα”, τόνισε ο κ. Μοάτσος.

Κλείνοντας τόνισε ότι: “Νομίζω μεταξύ των θεμάτων που θα συζητήσει η αγορά είναι να ενημερώσουμε τον κόσμο σωστά και να δει με ποιο τροπο μπορεί να προστατευθεί”.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:

INCO22_Συνέντευξη: • Ερρίκος Μ. Μοάτσος, Πρόεδρος Επιτροπής Περιουσίας, Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος from ethosMEDIA SA on Vimeo.