back to top
28.5 C
Athens
Σάββατο 27 Ιουνίου 2026

H Φιλίππα Μιχάλη της Allianz στο νέο ΔΣ του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου

Τα νέα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου ανέδειξε η χθεσινή ετήσια τακτική γενική συνέλευση του φορέα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση για τα αποτελέσματα των αρχαιρεσιών, από τους υποψηφίους της ελληνικής πλευράς ως τακτικά μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου εξελέγησαν οι:

- Advertisement -

* Αναγνωστάκης Δημήτριος – BOEHRINGER INGELHEIM HELLAS S.A.
* Γούναρης Βασίλης – BASF HELLAS S.A.
* Δεληγιαννάκης Θεόδωρος (LL.M.) – DQS Hellas
* Μιχάλη Φιλίππα – ALLIANZ HELLAS S.A.
* Παπαδόπουλος Μ. ‘Αγις (Καθ.) – EYATH S.A.
* Πατεράκης Γεώργιος – MCI Consulting S.A.
* Σπυρίδης Ανδρέας – iTrust Digital Strategy
* Τζιρίτης Θάνος – ISOMAT S.A.

Από τους υποψηφίους της γερμανικής πλευράς εξελέγησαν οι:

- Advertisement -

* Αλεξανδράτου-Kerner Victoria – WRE HELLAS S.A.
* Αναστασιάδου Ελένη-Λυδία – PRODYNA SE
* Καλλονά Έλενα – Jungheinrich Hellas Ltd
* Κάπρας Ιωάννης – ROBERT BOSCH S.A.
* Κορωνάκης-Ρολφ Πάνος (Δρ.) – PAUL HARTMANN HELLAS S.A.
* Μπρίνκμαν Τόμας (Δρ.) – GAEA PRODUCT S.A.
* Σιαμαντά Μπρίττα – ΟΤΕ S.A.
* Χατζίκος Βασίλειος (Δρ.) – SIEMENS S.A.

Η Γερμανία παραμένει πρώτος ξένος επενδυτής στην Ελλάδα

Ο απερχόμενος πρόεδρος του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, Κωνσταντίνος Μαραγκός, πριν τις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, αφού ευχαρίστησε τα μέλη της διοίκησης για τη στήριξη που του παρείχαν στο έργο του, ενημέρωσε, ολοκληρώνοντας μία 11ετή θητεία στο Δ.Σ., για την απόφασή του να μην υποβάλει εκ νέου υποψηφιότητα για τη νέα διοίκηση του επιμελητηρίου, υπογραμμίζοντας ότι είναι πολύ σημαντικό, να δίδεται η ευκαιρία, σε νέα άτομα με αξιόλογη εμπειρία, να συμμετέχουν, επιτελώντας ουσιαστικό έργο σε οικονομικό, αλλά ιδιαίτερα και σε κοινωνικό επίπεδο. Ωστόσο, θα παραμείνει αρωγός του φορέα, στηρίζοντας και στο μέλλον τις πρωτοβουλίες του.

Αναφερόμενος στο έργο, που επιτέλεσε το επιμελητήριο κατά την τελευταία τριετία, τόνισε ότι στις κύριες προτεραιότητές του ήταν η δυναμικότερη ενίσχυση των οικονομικών, επενδυτικών και εμπορικών σχέσεων Ελλάδας και Γερμανίας. «Παρά τις αντιξοότητες, που προκάλεσε η πανδημία τα τελευταία δυόμιση χρόνια, οι σχέσεις των δύο χωρών τονώθηκαν αισθητά, με τη Γερμανία να παραμένει πρώτος ξένος επενδυτής στην Ελλάδα με μεγάλη γεωγραφική και τομεακή διασπορά και τις επιχειρήσεις-μέλη του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου να συμμετέχουν με 3,9% στο ΑΕΠ της χώρας.»

Από την πλευρά του, ο γενικός διευθυντής και μέλος Δ.Σ. του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, Δρ. Αθανάσιος Κελέμης, τοποθετούμενος πριν τις αρχαιρεσίες και αφού ευχαρίστησε και ο ίδιος προσωπικά τον απερχόμενο Πρόεδρο για τη στενή και ουσιαστική συνεργασία του, όπως και τα μέλη του απερχόμενου Δ.Σ., στάθηκε στην ισχυρή θέση των Γερμανών επενδυτών στην Ελλάδα, υπογράμμισε τη σταθερότητα και την πιστότητά τους στην ελληνική οικονομία, επισήμανε τις ευκαιρίες που προσφέρει η γερμανική αγορά – ως η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης – στις ελληνικές εξωστρεφείς επιχειρήσεις, επέμεινε στην ανταποδοτικότητα των διμερών σχέσεων, ενώ αναφέρθηκε στα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα, που προσφέρει η Ελλάδα έναντι άλλων ευρωπαϊκών αγορών.

Τέλος, εξέφρασε την πεποίθησή του ότι το νέο Δ.Σ. θα καταβάλλει τα μέγιστα στηρίζοντας την προσπάθεια περαιτέρω τόνωσης των ελληνογερμανικών σχέσεων στον τομέα της οικονομίας, ώστε ανεξάρτητα από το δυσμενές κλίμα, που προκαλεί διεθνώς η ρωσο-ουκρανική κρίση, οι συνέργειες των δύο χωρών να ενταθούν. «Είμαι βέβαιος ότι η γερμανική επενδυτική κοινότητα θα εντείνει το ενδιαφέρον της για την ελληνική οικονομία, προσβλέποντας σε μακροπρόθεσμα οφέλη», τόνισε ο Δρ. Κελέμης.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Δέκα χρόνια πριν, θυμάστε τι γράφαμε;

Ούτε κατάρρευση ούτε αναγέννηση. Η Allianz Trade εξετάζει ποιες προβλέψεις επαληθεύθηκαν και πού βρισκόμαστε σήμερα

Νέα έμφαση στην οικογενειακή οικονομική προστασία από την Allianz Greece

Το προσιτό Family Care απευθύνεται σε όσους θέλουν να εξασφαλίσουν περισσότερη οικονομική σταθερότητα στα αγαπημένα τους πρόσωπα, με κάλυψη έως 15 χρόνια

Η Allianz επιβράβευσε κορυφαίους συνεργάτες της με τον διαγωνισμό «Οδήγησε και εσύ ένα Premium Αυτοκίνητο»

Για σύγχρονο και υποστηρικτικό περιβάλλον συνεργασίας, που δημιουργεί ευκαιρίες εξέλιξης και ενισχύει τη δυναμική του δικτύου, έκανε λόγο ο Γ. Γκοτζαγεώργης

Allianz και Enaleia ενώνουν δυνάμεις για τα θαλάσσια οικοσυστήματα και τη γαλάζια οικονομία

Μια μεγάλης κλίμακας υποθαλάσσια επιχείρηση καθαρισμού ολοκληρώθηκε με επιτυχία στο αλιευτικό λιμάνι της Πάτρας

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

ΕΛΣΤΑΤ: Στο 6,24% ο ΕΔΑ του 2024

Δείτε την αναλυτική ανακοίνωση

Η νέα αξία της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης

Στην ενότητα με θέμα «Η νέα αξία της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης», θεσμικό χαιρετισμό απηύθυνε ο κ. Κωστής Αλφιέρης, Γενικός Γραμματέας Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβήτων Ελλάδος (ΕΑΔΕ) & Πρόεδρος, Σύνδεσμος Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων (ΣΕΜΑ)

Ασφαλιστικοί πράκτορες: Από την πώληση, στη συμβουλευτική κινδύνου

Το 19th Insurance Conference, αποτελεί την κορυφαία πλατφόρμα στρατηγικού διαλόγου για την ελληνική ασφαλιστική αγορά

ΤτΕ: Διαδικτυακό Εργαστήριο για την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή και τον ρόλο της ασφάλισης – Βίντεο

Θεσμικοί εκπρόσωποι από την Ελλάδα και το εξωτερικό ανέλυσαν το κενό προστασίας, ενώ παρουσίασαν καλές πρακτικές, μελέτες περιπτώσεων και σχετικά προϊόντα

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Ευτελούς αξίας ασφάλιστρα αυτοκινήτου, τι μας είπε ο Νικόλαος Μακρόπουλος

Είχε, για μία ακόμα φορά, το θάρρος ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστικής να αναφερθεί στη ριζωμένη εμπορική πολιτική των ΕΠΥ

ΕΛΣΤΑΤ: Στο 6,24% ο ΕΔΑ του 2024

Δείτε την αναλυτική ανακοίνωση

ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική: Χορηγός της συμμετοχής «Flandy»-Στεφανή στο 70ό Ράλλυ Ακρόπολις!

Όπως επισήμανε ο CEO Ν. Μακρόπουλος, η εταιρεία στηρίζει ενεργά δράσεις που προάγουν το πνεύμα της προσπάθειας, των υψηλών επιδόσεων και της αριστείας

Γ. Καραβίας: «Φτάνουμε εκεί που δεν πηγαίνει κανείς»

Τι δήλωσε ο ιδρυτής και CEO της Karavias κατά τη βράβευσή του στο 19th Insurance Conference – #inco26

DOTSOFT ΑΕ: Στρατηγική επένδυση για επιτάχυνση ανάπτυξης και διεθνούς παρουσίας

Τι σηματοδοτεί η απόκτηση μειοψηφικού ποσοστού συμμετοχής από το επενδυτικό κεφάλαιο Diorama Investments II RAIF