back to top
16.4 C
Athens
Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2025

Μνημόνιο συνεργασίας Ε.Σ.Α.Π.Ε.- Ε.Ι.Α.Σ.

Μνημόνιο Εκπαιδευτικής Συνεργασίας μεταξύ της Ένωσης Συντονιστών Ασφαλιστικών Πρακτόρων Ελλάδος και του Ελληνικού Ινστιτούτου Ασφαλιστικών Σπουδών, συνυπεγράφη την Τρίτη, 14 Ιουνίου, από τους εκπροσώπους των διοικήσεων των δύο οργανισμών, κο Γιάννη Τοζακίδη, Πρόεδρο Δ.Σ. της Ε.Σ.Α.Π.Ε., κο Εμμανουήλ Πετρόχειλο, Γενικό Γραμματέα Δ.Σ. της Ε.Σ.Α.Π.Ε., κα Νάντια Σταυρογιάννη, Πρόεδρο Δ.Σ. του Ε.Ι.Α.Σ. και κο Νίκο Σωφρονά, Γενικό Διευθυντή του Ε.Ι.Α.Σ., προς όφελος των δυνατοτήτων περαιτέρω ανάπτυξης της τεχνογνωσίας των μελών της Ένωσης, των συνεργατών τους και των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών της αγοράς μας, ευρύτερα. 

Το Μνημόνιο Εκπαιδευτικής Συνεργασίας επιστεγάζει το αμοιβαίο ενδιαφέρον των εν λόγω οργανισμών υπέρ της εκπαίδευσης, της επιμόρφωσης και της μετεκπαίδευσης του ανθρώπινου δυναμικού της ασφαλιστικής αγοράς, τις κοινές και συστηματικές προσπάθειές τους προς αυτήν την κατεύθυνση, καθώς και την αμοιβαία αντίληψη της διαρκούς κατάρτισης ως ισχυρότατου «μοχλού» περαιτέρω προόδου των ασφαλιστικών εργασιών, της ποιότητας και του πελατοκεντρικού προσανατολισμού τους.

- Advertisement -

Σε αυτό το πλαίσιο,  το Μνημόνιο Εκπαιδευτικής Συνεργασίας προβλέπει, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα σημεία επίκαιρου ενδιαφέροντος:

  1. H Ένωση Συντονιστών Ασφαλιστικών Πρακτόρων Ελλάδος εμπιστεύεται στο  Ελληνικό Ινστιτούτο Ασφαλιστικών Σπουδών την εκπόνηση κατάλληλων Προγραμμάτων Εκπαίδευσης, Επιμόρφωσης και Μετεκπαίδευσης των μελών αυτής και της GAMA GLOBAL Hellas επί θεμάτων του εργασιακού ενδιαφέροντος τους, όπως ενδεικτικά, αλλά όχι περιοριστικά, επί θεμάτων management, marketing, customer service experience, sales force management and development, financial planning management, business psychology, digital transformation και ασφαλιστικής επιστήμης. Πλέον αυτών, το Ινστιτούτο αναλαμβάνει την εκπόνηση Προγραμμάτων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης των μελών της Ενώσεως και της GAMA GLOBAL Hellas στους τομείς Α΄ και Β΄, καθώς και των συνεργατών αυτών, την εκπαιδευτική προετοιμασία των νέων συνεργατών τους έναντι των απαιτήσεων των εξετάσεων πιστοποίησής τους και, επίσης, την οργάνωση σειράς επιμορφωτικών διαλέξεων επί θεμάτων του άμεσου ή έμμεσου εργασιακού ενδιαφέροντος των μελών της Ενώσεως και της GAMA GLOBAL Hellas. 
  2. Το Ελληνικό Ινστιτούτο Ασφαλιστικών Σπουδών αναλαμβάνει την οργάνωση και υλοποίηση, κατά τους οικείους κανόνες ποιότητας, τέχνης και επιστήμης, των προαναφερόμενων Προγραμμάτων Εκπαίδευσης, Επιμόρφωσης και Μετεκπαίδευσης, είτε αυτοδυνάμως, είτε από κοινού με συνεργαζόμενες δομές Πανεπιστημίων της Χώρας και διεθνείς οργανισμούς επαγγελματικών πιστοποιήσεων του ενδιαφέροντος της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης.  
  3. H Ένωση Συντονιστών Ασφαλιστικών Πρακτόρων Ελλάδος εμπιστεύεται το Ελληνικό Ινστιτούτο Ασφαλιστικών Σπουδών ως Επιστημονικό Σύμβουλό της επί θεμάτων Εκπαίδευσης, Επιμόρφωσης και Μετεκπαίδευσης των μελών της, καθώς και επί θεμάτων στρατηγικής ανάπτυξης και εξέλιξης των ανθρώπινων πόρων που εκπροσωπεί, ενώ το Ελληνικό Ινστιτούτο Ασφαλιστικών Σπουδών θα διατίθεται να συνεισφέρει την καλή του μαρτυρία επί της Ένωσης και των σκοπών της, ώστε μέλη του διδακτικού δυναμικού του και δη Πανεπιστημιακοί Καθηγητές να συμμετέχουν ενεργά σε Επιστημονική Επιτροπή της Ένωσης, προς τον σκοπό συμβολής τους σε καλούς σκοπούς της, συναφείς προς το πεδίο της εξειδίκευσής τους.     
  4. Οι ως άνω προβλέψεις του Μνημονίου Εκπαιδευτικής Συνεργασίας, αναμένεται να συνεισφέρουν εποικοδομητικά και γόνιμα στην περαιτέρω ανέλιξη του έμψυχου δυναμικού της ασφαλιστικής αγοράς και, ειδικότερα, στη διαρκή πρόοδο ενός δυναμικού τμήματός της, των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών μας. 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Η συνεργασία ΠΟΑΔ – HALA αναδεικνύει την ωριμότητα της ασφαλιστικής αγοράς

Η κίνηση ανοίγει νέους δρόμους, καθώς προάγει την εξωστρέφεια των πραγματογνωμόνων και ενισχύει την κατανόηση του έργου τους από την αγορά

Ανανέωση δυνάμεων στην ΕΕΑΕ – Η Πρόεδρος Δήμητρα-Ιωάννα Λύχρου αποχωρεί αφήνοντας ισχυρή κληρονομιά

Οι εκλογές ανέδειξαν νέα πρόσωπα, με ισχυρή παρουσία της γυναικείας και δεύτερης γενιάς ασφαλιστικής διαμεσολάβησης

Το «ευχαριστώ» που επισφράγισε το 12ο Συνέδριο της GAMA Global Hellas-Cyprus και της ΕΣΑΠΕ

Η ημέρα, γεμάτη συζητήσεις, ομιλίες, βραβεύσεις και συγκινητικές στιγμές, έκλεισε με έναν τόνο ευγνωμοσύνης

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

ΕΙΑΣ: Σεμινάριο Ασφαλίσεων Ευθύνης και Κινδύνων Ανάκλησης Προϊόντος

Την Τρίτη 2 και την Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2025, σε περιβάλλον webinar ή φυσικής τάξης

Κυκλοφορεί τo νέο τεύχος του Insurance World

Στο τεύχος Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου 2025 φιλοξενείται η κεντρική συνέντευξη της Μαρίας Παπαζαρκάδα, Country Manager της Coface στην Ελλάδα

ΕΕΑ: Webinar για τις αλλαγές του νέου εργασιακού νόμου και την ψηφιακή κάρτα εργασίας

Το διαδικτυακό σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί 25/11 στις 16:00 - Πώς θα συμμετάσχετε

ΤτΕ: Το πρόγραμμα εξετάσεων πιστοποίησης ασφαλιστών για το α΄ 6μηνο 2026

Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν το διάστημα Φεβρουαρίου-Ιουνίου σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο και Ιωάννινα

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Ζήσε την Επιστήμη: Allianz και Ίδρυμα Μποδοσάκη προάγουν την ποιοτική εκπαίδευση σε όλη τη χώρα

Η Allianz συνέβαλε στη δημιουργία σύγχρονων εργαστηρίων ανά τη χώρα, αναβαθμίζοντας την εμπειρία περισσότερων από 1.300 μαθητών

Πρόταση Κανονισμού Ευρωπαϊκής Επιτροπής για αναθεώρηση του Κανονισμού SFDR

Η ΕΑΕΕ ενημερώνει για τις πρόσφατες νομοθετικές προτάσεις της Κομισιόν ως προς την τροποποίηση του Κανονισμού περί γνωστοποιήσεων αειφορίας

Στο +5,3% η παραγωγή ασφαλίστρων 9μήνου

Θετικό πρόσημο σε όλους τους κλάδους αποτυπώνει η νέα μελέτη της ΕΑΕΕ

Γ. Χατζηθεοδοσίου για ΣΣΕ: «Πρώτο βήμα επιστροφής στην κανονικότητα, απαιτείται συνέχεια»

Ο Πρόεδρος του ΕΕΑ ζητά να διασφαλιστεί ότι η «κοινωνική συμφωνία» θα αποτελέσει βάση για λειτουργική και δίκαιη εργασιακή πραγματικότητα

ΕΙΑΣ: Σεμινάριο Ασφαλίσεων Ευθύνης και Κινδύνων Ανάκλησης Προϊόντος

Την Τρίτη 2 και την Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2025, σε περιβάλλον webinar ή φυσικής τάξης