Ιωάννης Βοτσαρίδης, INTERLIFE: Διαχρονικός μας στόχος ένα ασφαλές Αύριο για όλους

Ένα ασφαλές Αύριο για όλους – Επιχειρούμε υπεύθυνα, καινοτομούμε με αποφασιστικά επαγγελματικά βήματα και εξελισσόμαστε με σεβασμό στην ιστορία μας. Διαχρονικός μας στόχος ένα ασφαλές Αύριο για όλους – το μήνυμα του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της Interlife Ασφαλιστικής με αφορμή τον τελευταίο απολογισμό εταιρικής υπευθυνότητας 

“Με ιδιαίτερη χαρά δημοσιεύουμε τον Απολογισμό Εταιρικής Υπευθυνότητας 2020 στοχεύοντας, στην παρουσίαση του επιχειρηματικού μας γίγνεσθαι και του κοινωνικού μας προσώπου στο σύνολο των ενδιαφερόμενων μερών.

Το 2020 ήταν η χρονιά με τις περισσότερες προκλήσεις και ανατροπές, τόσο σε κοινωνικό, όσο και σε οικονομικό επίπεδο.

Η πρωτοφανής πανδημική κρίση αναδείχθηκε – πέραν των τεράστιων Υγειονομικών της επιπτώσεων – σε μια ασύμμετρη απειλή για το σύνολο της ανθρωπότητας επιφέροντας αναταράξεις στην παγκόσμια Βιομηχανία, το Εμπόριο, τον Χρηματοπιστωτικό τομέα, την Απασχόληση και την Κοινωνική Συνοχή. Κληθήκαμε, ως ζωντανά κύτταρα της επιχειρηματικής κοινότητας, να διαχειριστούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις και να επαναπροσδιορίσουμε το ρόλο που διαδραματίζουμε στην κοινωνία.

Είμαστε βέβαιοι ότι ανταποκριθήκαμε με επιτυχία σε όλες τις προκλήσεις.

Με υπευθυνότητα προβήκαμε στις απαραίτητες ενέργειες για τη διασφάλιση της υγείας όλων των ενδιαφερόμενων μερών και τη συνέχιση της επιχειρηματικής μας δραστηριότητας. Ενεργοποιήσαμε άμεσα το Πρωτόκολλο Επιχειρησιακής Συνέχειας και λάβαμε όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα για την απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας μας και της εξυπηρέτησης των πελατών και των συνεργαζόμενων με την Εταιρεία Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών σε όλες τις εγκαταστάσεις μας στην ελληνική επικράτεια. Επιπλέον, παρά τις αντίξοες συνθήκες, η Εταιρεία μας έκλεισε τη Χρήση του 2020 με θετικά πρόσημα στους βασικούς οικονομικούς δείκτες, πολύ υψηλά Κέρδη (19,65 εκατ. € προ φόρων) και εξαιρετικές επιδόσεις στους Δείκτες Φερεγγυότητας MCR και SCR. Επιπλέον, η INTERLIFE το έτος αναφοράς του Απολογισμού Υπευθυνότητας παρήγαγε και διένειμε Κοινωνικό Προϊόν αξίας 26,28 εκατ. €, ποσό που αντιστοιχεί στο 40% της παραγωγής ασφαλίστρων του 2020 (66,98 εκατ. €).

Η νέα πραγματικότητα, όπως διαμορφώθηκε από την πανδημία αποκάλυψε τη δυναμική και την προσαρμοστικότητα κάθε κοινωνικά υπεύθυνης επιχείρησης. Βασικός γνώμονας και προτεραιότητα των ενεργειών Εταιρικής Υπευθυνότητας της INTERLIFE το 2020, εκτός από τη στήριξη του ανθρώπινου δυναμικού, των πελατών και των συνεργατών, ήταν η ενίσχυση κοινωνικών φορέων στήριξης ευπαθών ομάδων με στόχο την αντιμετώπιση της επισιτιστικής ανασφάλειας.

Στο πλαίσιο του Προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «προσφέρω …αλλιώς» που υλοποιούμε από το 2012, και με κίνητρο την απόδοση αξίας πολλαπλασιάσαμε τις ενέργειες στήριξης της Κοινωνίας με τη διάθεση 4,7 τόνων τροφίμων σε Κοινωνικά Παντοπωλεία της χώρας για την ενίσχυση του έργου τους και την ανακούφιση ευπαθών ομάδων στο πλαίσιο των ιδιαίτερων συνθηκών που δημιουργήθηκαν από την πανδημία του COVID-19. Αξίζει να σημειωθεί ότι ανταποκριθήκαμε άμεσα και σε έκτακτα αιτήματα βοήθειας όπως η στήριξη των πληγέντων από την καταστροφική επέλαση του «Ιανού» με την παράδοση 1,5 τόνου τροφίμων στη Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών του Δήμου Καρδίτσας.

Επιπλέον, είμαστε περήφανοι για τη συνέχιση των πολυετών χορηγικών συνεργασιών μας με την ΕΛΕΠΑΠ, την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, τον Πανελλήνιο Σύλλογο Παραπληγικών Βορείου Ελλάδος, το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Καρπάθου, το ΚΜΟΠ για το πρόγραμμα «Live Without Bullying», το Σύλλογο Συνδρόμου Down Ελλάδος, Αθλητικά σωματεία και φορείς, την Περιβαλλοντική Οργάνωση «Καλλιστώ» κ.α.

Με χαρά, λοιπόν, σας παρουσιάζουμε όλα όσα πετύχαμε τη χρονιά που πέρασε, καθώς προσφέραμε υψηλού επιπέδου ασφαλιστικά προϊόντα και υπηρεσίες, ενδυναμώσαμε τις σχέσεις εμπιστοσύνης με τους ασφαλισμένους μας, το ανθρώπινο δυναμικό μας, τους συνεργάτες μας, τους μετόχους και την κοινωνία γενικότερα.

Όλες οι δράσεις της INTERLIFE στον τομέα της Εταιρικής Υπευθυνότητας το 2020 περιγράφονται αναλυτικά στον παρόντα Απολογισμό. Βασίζονται στο δίπτυχο της Οικονομικής Ανάπτυξης και της Κοινωνικής Συνοχής και εκφράζουν τη δέσμευσή μας σε αρχές «ηθικής» συμπεριφοράς.

Αισιοδοξούμε και παραμένουμε σε εγρήγορση με στόχο να συνεχίσουμε να ανταποκρινόμαστε με επιτυχία στις προκλήσεις προκειμένου να εξασφαλίσουμε ένα ασφαλές Αύριο για όλους.

Καλή σας ανάγνωση.

Ιωάννης Βοτσαρίδης, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος, INTERLIFE ΑΑΕΓΑ”

διαβάστε αναλυτικά: Παρουσίαση του Απολογισμού Εταιρικής Υπευθυνότητας της INTERLIFE στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος

*Σήμερα πραγματοποιείται η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της εταιρείας στο Κτήμα Χρηστίδη. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος επίσης ένα θέμα που τεθεί επί τάπητος “Το Στοίχημα της Ανάπτυξης στη νέα Οικονομική & Γεωπολιτική τάξη πραγμάτων”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*