back to top
12.6 C
Athens
Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2026

Ιωάννης Βοτσαρίδης, INTERLIFE: Διαχρονικός μας στόχος ένα ασφαλές Αύριο για όλους

Ένα ασφαλές Αύριο για όλους – Επιχειρούμε υπεύθυνα, καινοτομούμε με αποφασιστικά επαγγελματικά βήματα και εξελισσόμαστε με σεβασμό στην ιστορία μας. Διαχρονικός μας στόχος ένα ασφαλές Αύριο για όλους – το μήνυμα του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της Interlife Ασφαλιστικής με αφορμή τον τελευταίο απολογισμό εταιρικής υπευθυνότητας 

“Με ιδιαίτερη χαρά δημοσιεύουμε τον Απολογισμό Εταιρικής Υπευθυνότητας 2020 στοχεύοντας, στην παρουσίαση του επιχειρηματικού μας γίγνεσθαι και του κοινωνικού μας προσώπου στο σύνολο των ενδιαφερόμενων μερών.

- Advertisement -

Το 2020 ήταν η χρονιά με τις περισσότερες προκλήσεις και ανατροπές, τόσο σε κοινωνικό, όσο και σε οικονομικό επίπεδο.

Η πρωτοφανής πανδημική κρίση αναδείχθηκε – πέραν των τεράστιων Υγειονομικών της επιπτώσεων – σε μια ασύμμετρη απειλή για το σύνολο της ανθρωπότητας επιφέροντας αναταράξεις στην παγκόσμια Βιομηχανία, το Εμπόριο, τον Χρηματοπιστωτικό τομέα, την Απασχόληση και την Κοινωνική Συνοχή. Κληθήκαμε, ως ζωντανά κύτταρα της επιχειρηματικής κοινότητας, να διαχειριστούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις και να επαναπροσδιορίσουμε το ρόλο που διαδραματίζουμε στην κοινωνία.

- Advertisement -

Είμαστε βέβαιοι ότι ανταποκριθήκαμε με επιτυχία σε όλες τις προκλήσεις.

Με υπευθυνότητα προβήκαμε στις απαραίτητες ενέργειες για τη διασφάλιση της υγείας όλων των ενδιαφερόμενων μερών και τη συνέχιση της επιχειρηματικής μας δραστηριότητας. Ενεργοποιήσαμε άμεσα το Πρωτόκολλο Επιχειρησιακής Συνέχειας και λάβαμε όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα για την απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας μας και της εξυπηρέτησης των πελατών και των συνεργαζόμενων με την Εταιρεία Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών σε όλες τις εγκαταστάσεις μας στην ελληνική επικράτεια. Επιπλέον, παρά τις αντίξοες συνθήκες, η Εταιρεία μας έκλεισε τη Χρήση του 2020 με θετικά πρόσημα στους βασικούς οικονομικούς δείκτες, πολύ υψηλά Κέρδη (19,65 εκατ. € προ φόρων) και εξαιρετικές επιδόσεις στους Δείκτες Φερεγγυότητας MCR και SCR. Επιπλέον, η INTERLIFE το έτος αναφοράς του Απολογισμού Υπευθυνότητας παρήγαγε και διένειμε Κοινωνικό Προϊόν αξίας 26,28 εκατ. €, ποσό που αντιστοιχεί στο 40% της παραγωγής ασφαλίστρων του 2020 (66,98 εκατ. €).

Η νέα πραγματικότητα, όπως διαμορφώθηκε από την πανδημία αποκάλυψε τη δυναμική και την προσαρμοστικότητα κάθε κοινωνικά υπεύθυνης επιχείρησης. Βασικός γνώμονας και προτεραιότητα των ενεργειών Εταιρικής Υπευθυνότητας της INTERLIFE το 2020, εκτός από τη στήριξη του ανθρώπινου δυναμικού, των πελατών και των συνεργατών, ήταν η ενίσχυση κοινωνικών φορέων στήριξης ευπαθών ομάδων με στόχο την αντιμετώπιση της επισιτιστικής ανασφάλειας.

Στο πλαίσιο του Προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «προσφέρω …αλλιώς» που υλοποιούμε από το 2012, και με κίνητρο την απόδοση αξίας πολλαπλασιάσαμε τις ενέργειες στήριξης της Κοινωνίας με τη διάθεση 4,7 τόνων τροφίμων σε Κοινωνικά Παντοπωλεία της χώρας για την ενίσχυση του έργου τους και την ανακούφιση ευπαθών ομάδων στο πλαίσιο των ιδιαίτερων συνθηκών που δημιουργήθηκαν από την πανδημία του COVID-19. Αξίζει να σημειωθεί ότι ανταποκριθήκαμε άμεσα και σε έκτακτα αιτήματα βοήθειας όπως η στήριξη των πληγέντων από την καταστροφική επέλαση του «Ιανού» με την παράδοση 1,5 τόνου τροφίμων στη Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών του Δήμου Καρδίτσας.

Επιπλέον, είμαστε περήφανοι για τη συνέχιση των πολυετών χορηγικών συνεργασιών μας με την ΕΛΕΠΑΠ, την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, τον Πανελλήνιο Σύλλογο Παραπληγικών Βορείου Ελλάδος, το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Καρπάθου, το ΚΜΟΠ για το πρόγραμμα «Live Without Bullying», το Σύλλογο Συνδρόμου Down Ελλάδος, Αθλητικά σωματεία και φορείς, την Περιβαλλοντική Οργάνωση «Καλλιστώ» κ.α.

Με χαρά, λοιπόν, σας παρουσιάζουμε όλα όσα πετύχαμε τη χρονιά που πέρασε, καθώς προσφέραμε υψηλού επιπέδου ασφαλιστικά προϊόντα και υπηρεσίες, ενδυναμώσαμε τις σχέσεις εμπιστοσύνης με τους ασφαλισμένους μας, το ανθρώπινο δυναμικό μας, τους συνεργάτες μας, τους μετόχους και την κοινωνία γενικότερα.

Όλες οι δράσεις της INTERLIFE στον τομέα της Εταιρικής Υπευθυνότητας το 2020 περιγράφονται αναλυτικά στον παρόντα Απολογισμό. Βασίζονται στο δίπτυχο της Οικονομικής Ανάπτυξης και της Κοινωνικής Συνοχής και εκφράζουν τη δέσμευσή μας σε αρχές «ηθικής» συμπεριφοράς.

Αισιοδοξούμε και παραμένουμε σε εγρήγορση με στόχο να συνεχίσουμε να ανταποκρινόμαστε με επιτυχία στις προκλήσεις προκειμένου να εξασφαλίσουμε ένα ασφαλές Αύριο για όλους.

Καλή σας ανάγνωση.

Ιωάννης Βοτσαρίδης, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος, INTERLIFE ΑΑΕΓΑ”

διαβάστε αναλυτικά: Παρουσίαση του Απολογισμού Εταιρικής Υπευθυνότητας της INTERLIFE στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος

*Σήμερα πραγματοποιείται η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της εταιρείας στο Κτήμα Χρηστίδη. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος επίσης ένα θέμα που τεθεί επί τάπητος “Το Στοίχημα της Ανάπτυξης στη νέα Οικονομική & Γεωπολιτική τάξη πραγμάτων”.

Σχετικές δημοσιεύσεις

InteramerICAN Day: Μία ημέρα αφιερωμένη στoν εθελοντισμό

Με αφετηρία τον Μάρτιο του 2026, κάθε εργαζόμενος θα έχει στη διάθεσή του μία επιπλέον ημέρα άδειας, η οποία θα αξιοποιείται αποκλειστικά για εθελοντική δράση

Η αξία της μίας ημέρας: Όταν ο εθελοντισμός γίνεται εταιρική δέσμευση

Τι σηματοδοτεί η πρόσφατη απόφαση της INTERAMERICAN να θεσμοθετήσει μία επιπλέον ημέρα άδειας για εθελοντισμό σε όλους τους εργαζομένους της

Η Atradius Greece στήριξε φιλανθρωπική θεατρική βραδιά στη Θεσσαλονίκη – Στη σκηνή η Κατερίνα Βρανά

Τα έσοδα από τα εισιτήρια διατέθηκαν εξολοκλήρου στο Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αρωγής, με στόχο την ενίσχυση ευάλωτων κοινωνικών ομάδων

InteramerICAN Day: Μία επιπλέον ημέρα άδειας για εθελοντισμό σε όλους τους εργαζομένους

Η νέα πρωτοβουλία της Interamerican αναμένεται να αποτελέσει σημείο αναφοράς για τον κλάδο – Βίντεο

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

InteramerICAN Day: Μία ημέρα αφιερωμένη στoν εθελοντισμό

Με αφετηρία τον Μάρτιο του 2026, κάθε εργαζόμενος θα έχει στη διάθεσή του μία επιπλέον ημέρα άδειας, η οποία θα αξιοποιείται αποκλειστικά για εθελοντική δράση

Η συνεργασία Απόλλων ΑΕ και DIN Agents αλλάζει τα δεδομένα στην ασφαλιστική αγορά

Στόχος η δημιουργία ενός πανελλαδικού δικτύου-πρότυπου, με νέα σημεία παρουσίας σε κομβικές πόλεις της περιφέρειας και ενίσχυση του αποτυπώματος στην Αττική

Νέα στρατηγική συνεργασία της Απόλλων ΑΕ του Ομίλου Σαρακάκη – Συνένωση δυνάμεων με την DIN Agents

Πρόκειται για την τρίτη μεγάλη κίνηση της Απόλλων ΑΕ μετά την πρώτη με τη Φαραντούρης και ακολούθως με τη Ζευς ΙΚΕ

Καθυστερημένες πληρωμές: Οι λόγοι και οι τρόποι αντιμετώπισής τους

Ο Μάκης Τζέης, Managing Director, Atradius Greece & Romania, σχολιάζει την κυκλοφορία του νέου οδηγού της εταιρείας

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Οι προτάσεις της ΠΟΑΔ για την οδική ασφάλεια – Στο επίκεντρο η πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων

Ολοκληρωμένο πλαίσιο προτάσεων κατέθεσε η Ομοσπονδία στη Μόνιμη Επιτροπή της Βουλής για την Οδική Ασφάλεια

Στον ΠΕΣΥΔΑΠ η πρώτη σύσκεψη πυροπροστασίας για την Αττική, με συμμετοχή του υφυπουργού Κ. Κατσαφάδου

Στελέχη της αυτοδιοίκησης και εθελοντές έθεσαν στον κ. Κατσαφάδο την άνιση αντιμετώπιση που υφίσταται το όρος Αιγάλεω

ΠΟΥ Ευρώπης: Νέα πλατφόρμα Quality‑for‑All μετασχηματίζει την υγεία στην Ελλάδα

Ένα ολοκληρωμένο ψηφιακό περιβάλλον που συγκεντρώνει και ενοποιεί δεδομένα από όλες τις βαθμίδες του συστήματος υγείας

Στις 19 Μαρτίου το 2nd Greek Water Summit!

Το συνέδριο της ethosEvents φέρνει σε ουσιαστικό διάλογο ειδικούς, κυβερνητικούς φορείς και επιχειρηματικούς παράγοντες

Τα κρίσιμα θέματα της εταιρικής διακυβέρνησης στην ατζέντα του 4oυ Greek Corporate Governance Summit

Το συνέδριο #gcgs26 θα πραγματοποιηθεί στις 26/2 στο Divani Caravel, με δυνατότητα online παρακολούθησης μέσα από την πλατφόρμα LiveOn Events+