back to top
12.4 C
Athens
Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2026

Ιωάννης Βοτσαρίδης, INTERLIFE: Διαχρονικός μας στόχος ένα ασφαλές Αύριο για όλους

Ένα ασφαλές Αύριο για όλους – Επιχειρούμε υπεύθυνα, καινοτομούμε με αποφασιστικά επαγγελματικά βήματα και εξελισσόμαστε με σεβασμό στην ιστορία μας. Διαχρονικός μας στόχος ένα ασφαλές Αύριο για όλους – το μήνυμα του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της Interlife Ασφαλιστικής με αφορμή τον τελευταίο απολογισμό εταιρικής υπευθυνότητας 

“Με ιδιαίτερη χαρά δημοσιεύουμε τον Απολογισμό Εταιρικής Υπευθυνότητας 2020 στοχεύοντας, στην παρουσίαση του επιχειρηματικού μας γίγνεσθαι και του κοινωνικού μας προσώπου στο σύνολο των ενδιαφερόμενων μερών.

- Advertisement -

Το 2020 ήταν η χρονιά με τις περισσότερες προκλήσεις και ανατροπές, τόσο σε κοινωνικό, όσο και σε οικονομικό επίπεδο.

Η πρωτοφανής πανδημική κρίση αναδείχθηκε – πέραν των τεράστιων Υγειονομικών της επιπτώσεων – σε μια ασύμμετρη απειλή για το σύνολο της ανθρωπότητας επιφέροντας αναταράξεις στην παγκόσμια Βιομηχανία, το Εμπόριο, τον Χρηματοπιστωτικό τομέα, την Απασχόληση και την Κοινωνική Συνοχή. Κληθήκαμε, ως ζωντανά κύτταρα της επιχειρηματικής κοινότητας, να διαχειριστούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις και να επαναπροσδιορίσουμε το ρόλο που διαδραματίζουμε στην κοινωνία.

- Advertisement -

Είμαστε βέβαιοι ότι ανταποκριθήκαμε με επιτυχία σε όλες τις προκλήσεις.

Με υπευθυνότητα προβήκαμε στις απαραίτητες ενέργειες για τη διασφάλιση της υγείας όλων των ενδιαφερόμενων μερών και τη συνέχιση της επιχειρηματικής μας δραστηριότητας. Ενεργοποιήσαμε άμεσα το Πρωτόκολλο Επιχειρησιακής Συνέχειας και λάβαμε όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα για την απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας μας και της εξυπηρέτησης των πελατών και των συνεργαζόμενων με την Εταιρεία Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών σε όλες τις εγκαταστάσεις μας στην ελληνική επικράτεια. Επιπλέον, παρά τις αντίξοες συνθήκες, η Εταιρεία μας έκλεισε τη Χρήση του 2020 με θετικά πρόσημα στους βασικούς οικονομικούς δείκτες, πολύ υψηλά Κέρδη (19,65 εκατ. € προ φόρων) και εξαιρετικές επιδόσεις στους Δείκτες Φερεγγυότητας MCR και SCR. Επιπλέον, η INTERLIFE το έτος αναφοράς του Απολογισμού Υπευθυνότητας παρήγαγε και διένειμε Κοινωνικό Προϊόν αξίας 26,28 εκατ. €, ποσό που αντιστοιχεί στο 40% της παραγωγής ασφαλίστρων του 2020 (66,98 εκατ. €).

Η νέα πραγματικότητα, όπως διαμορφώθηκε από την πανδημία αποκάλυψε τη δυναμική και την προσαρμοστικότητα κάθε κοινωνικά υπεύθυνης επιχείρησης. Βασικός γνώμονας και προτεραιότητα των ενεργειών Εταιρικής Υπευθυνότητας της INTERLIFE το 2020, εκτός από τη στήριξη του ανθρώπινου δυναμικού, των πελατών και των συνεργατών, ήταν η ενίσχυση κοινωνικών φορέων στήριξης ευπαθών ομάδων με στόχο την αντιμετώπιση της επισιτιστικής ανασφάλειας.

Στο πλαίσιο του Προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «προσφέρω …αλλιώς» που υλοποιούμε από το 2012, και με κίνητρο την απόδοση αξίας πολλαπλασιάσαμε τις ενέργειες στήριξης της Κοινωνίας με τη διάθεση 4,7 τόνων τροφίμων σε Κοινωνικά Παντοπωλεία της χώρας για την ενίσχυση του έργου τους και την ανακούφιση ευπαθών ομάδων στο πλαίσιο των ιδιαίτερων συνθηκών που δημιουργήθηκαν από την πανδημία του COVID-19. Αξίζει να σημειωθεί ότι ανταποκριθήκαμε άμεσα και σε έκτακτα αιτήματα βοήθειας όπως η στήριξη των πληγέντων από την καταστροφική επέλαση του «Ιανού» με την παράδοση 1,5 τόνου τροφίμων στη Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών του Δήμου Καρδίτσας.

Επιπλέον, είμαστε περήφανοι για τη συνέχιση των πολυετών χορηγικών συνεργασιών μας με την ΕΛΕΠΑΠ, την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, τον Πανελλήνιο Σύλλογο Παραπληγικών Βορείου Ελλάδος, το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Καρπάθου, το ΚΜΟΠ για το πρόγραμμα «Live Without Bullying», το Σύλλογο Συνδρόμου Down Ελλάδος, Αθλητικά σωματεία και φορείς, την Περιβαλλοντική Οργάνωση «Καλλιστώ» κ.α.

Με χαρά, λοιπόν, σας παρουσιάζουμε όλα όσα πετύχαμε τη χρονιά που πέρασε, καθώς προσφέραμε υψηλού επιπέδου ασφαλιστικά προϊόντα και υπηρεσίες, ενδυναμώσαμε τις σχέσεις εμπιστοσύνης με τους ασφαλισμένους μας, το ανθρώπινο δυναμικό μας, τους συνεργάτες μας, τους μετόχους και την κοινωνία γενικότερα.

Όλες οι δράσεις της INTERLIFE στον τομέα της Εταιρικής Υπευθυνότητας το 2020 περιγράφονται αναλυτικά στον παρόντα Απολογισμό. Βασίζονται στο δίπτυχο της Οικονομικής Ανάπτυξης και της Κοινωνικής Συνοχής και εκφράζουν τη δέσμευσή μας σε αρχές «ηθικής» συμπεριφοράς.

Αισιοδοξούμε και παραμένουμε σε εγρήγορση με στόχο να συνεχίσουμε να ανταποκρινόμαστε με επιτυχία στις προκλήσεις προκειμένου να εξασφαλίσουμε ένα ασφαλές Αύριο για όλους.

Καλή σας ανάγνωση.

Ιωάννης Βοτσαρίδης, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος, INTERLIFE ΑΑΕΓΑ”

διαβάστε αναλυτικά: Παρουσίαση του Απολογισμού Εταιρικής Υπευθυνότητας της INTERLIFE στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος

*Σήμερα πραγματοποιείται η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της εταιρείας στο Κτήμα Χρηστίδη. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος επίσης ένα θέμα που τεθεί επί τάπητος “Το Στοίχημα της Ανάπτυξης στη νέα Οικονομική & Γεωπολιτική τάξη πραγμάτων”.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Η Ατλαντική Ένωση δώρισε παιχνίδια σε μικρούς ασθενείς του ΝΠ «Αγία Σοφία»

«Δίπλα στους ανθρώπους – σε κάθε στιγμή»: Επίσκεψη «από καρδιάς» στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» με την ευκαιρία των εορτών

Μέλι ελπίδας μετά τις πλημμύρες: η ERGO Hellas επενδύει στη ζωή και στη φύση

Συνεργαζόμενη με την Bee for Planet, η ασφαλιστική προσφέρει ζωντανό παράδειγμα βιωσιμότητας, αποκατάστασης της φύσης και στήριξης της τοπικής κοινωνίας

Από την αποζημίωση στην πρόληψη: Πώς η ERGO στηρίζει με υπευθυνότητα την κοινωνική ανθεκτικότητα

Οι πρωτοβουλίες αυτές δεν αποτελούν αποσπασματικές ενέργειες, αλλά μέρος ενός ευρύτερου αξιακού πλαισίου που ορίζει την ταυτότητα της εταιρείας

Όταν οι εταιρικές αξίες γίνονται πράξη και η προσφορά αποκτά πρόσωπο

Οι άνθρωποι της ΜΙΝΕΤΤΑ ένωσαν δυνάμεις με την ομάδα του Business4Homeless για να ετοιμάσουν και να μοιράσουν γεύματα σεβασμού και φροντίδας

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Ρωγμή στο παρμπρίζ: Τα do’s & don’ts που κάνουν τη διαφορά στην ασφάλεια

Η Carglass επισημαίνει ότι η σωστή ενημέρωση και η έγκαιρη αντίδραση εξασφαλίζουν όχι μόνο οικονομία, αλλά κυρίως ασφάλεια στον δρόμο

Διεθνής επέκταση και νέα στρατηγική για την ERGO International υπό την ηγεσία του Έλληνα COO Θεόδωρου Κοκκάλα

O Θ. Κοκκάλας φιλοξένησε περισσότερους από 1.000 ηγέτες σε δύο παγκόσμια Town Halls – Οι βασικοί άξονες της νέας στρατηγικής του ομίλου

Η Ατλαντική Ένωση δώρισε παιχνίδια σε μικρούς ασθενείς του ΝΠ «Αγία Σοφία»

«Δίπλα στους ανθρώπους – σε κάθε στιγμή»: Επίσκεψη «από καρδιάς» στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» με την ευκαιρία των εορτών

Εθνική Ασφαλιστική: Ειδική γραμμή στήριξης για τους ασφαλισμένους

Στόχος της πρωτοβουλίας είναι η άμεση ανταπόκριση και η αποτελεσματική διαχείριση των περιστατικών που σχετίζονται με φυσικές καταστροφές

Δημοφιλή Άρθρα

Sorry. No data so far.

Ροή Ειδήσεων

Η Ελλάδα αλλάζει σελίδα στις μεταμοσχεύσεις: Ιστορική αύξηση και νέο τοπίο στη δωρεά οργάνων

Η μεταμόσχευση στη χώρα μας δεν είναι πια σπάνια δυνατότητα, αλλά ρεαλιστική προοπτική για περισσότερους ασθενείς

Κρατική αρωγή και ασφάλιση: Το νέο ψηφιακό φίλτρο μετά τις φυσικές καταστροφές

Το ν/σ «Ενεργή Μάχη» προβλέπει εργαλείο διασταύρωσης δεδομένων πριν από τη χορήγηση κρατικής αρωγής

ICAP CRIF: Εξαπλασιάστηκαν τα καθαρά προ φόρων κέρδη των ασφαλιστικών επιχειρήσεων

Τα μεγέθη του κλάδου όπως αποτυπώνονται στην ετήσια επιχειρηματική έκδοση «Ελληνικός Οδηγός» / «The Greek Financial Directory»

Το τέλος με τις ασφαλίσεις υγείας. Το καμπανάκι

Από τις προτάσεις που πέφτουν στο τραπέζι, αν και ιδέες είναι ακόμα, ο Ανασφάλιστος ξεχώρισε μία...

ΕΕΑ: Ψηφοφορία για ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές

Προκειμένου να καθοριστούν οι επόμενες δράσεις ενάντια στη μείωση των προμηθειών τους