back to top
30.4 C
Athens
Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2026

Παρουσίαση μελέτης ESG & Sustainable Finance in Insurance από στελέχη της ΕΥ Greece στο inco22

Όλες οι εξελίξεις στην ελληνική αγορά ιδιωτικής ασφάλισης τίθενται επί τάπητος στο 15th Insurance Conference, το οποίο ξεκίνησε τις εργασίες του στις 9 Ιουνίου 2022, με γενικό τίτλο «Μια νέα εποχή για την ασφαλιστική αγορά».

Το συνέδριο διοργανώνεται από την ethosEVENTS, το οικονομικό & επιχειρηματικό portal banks.com.gr, το ασφαλιστικό περιοδικό Insurance World και το portal insuranceworld.gr και διεξάγεταιυβριδικά στο ξενοδοχείο Divani Caravel και με παράλληλη ζωντανή μετάδοση μέσα από το LiveOn Expo Complex, το σύγχρονο τρισδιάστατο συνεδριακό και εκθεσιακό κέντρο της LiveOn.

- Advertisement -

- Advertisement -

 

Μία ενδιαφέρουσα παρουσίαση έκαναν οι: Αιμιλία Απέργη, Manager – EY Greece – Insurance Business Consulting και ο Νικόλαος Κεφαλληνός, Senior Manager – EY Greece – Insurance Business Consulting με τίτλο “ESG & Sustainable Finance in Insurance”.

Ο κ. Κεφαλληνός τόνισε ότι οι επιπτώσεις της πανδημίας, των κοινωνικών ανισοτήτων και της κλιματικής αλλαγής εντείνουν το πρόβλημα.

Παρατηρούμε χρόνο με τον χρόνο να επιδεινώνονται οι απώλειες που σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή. Οι καταναλωτές ήδη εκφράζουν προτίμηση στις ασφαλιστικές που σέβονται το περιβάλλον. Το 79% των πολιτών έχουν επιλέξει αυτές που εφαρμόζουν κανόνες ESG.

Σήμερα, κάποιες ασφαλιστικές έχουν αρχίζουν να το λαμβάνουν υπόψιν. Πολλές ασφαλιστικές στην Ελλάδα εφαρμόζουν τα κριτήρια ESG.

H κα. Αιμιλία Απέργη τόνισε ότι οι παράγοντες ESG είναι σημαντικοί. Μας αφορούν όλους μας και καλείται και ο ασφαλιστικός κλάδος να δράσει και να συμμετάσχει σε αυτό το έργο.

Οι επιχειρήσεις και η κοινωνία θα πρέπει να επωφεληθούν από το ESG.

Οι επιχειρήσεις θα πρέπει να προσαρμοστούν στα κριτήρια και να ακολουθήσουν ολιστική προσέγγιση στον μετασχηματισμό τους. Πρέπει να καθοριστεί η στρατηγική ώστε να τεθούν οι σωστές βάσεις.

Οι εταιρείες καλούνται να ερμηνεύσουν το πλαίσιο και να συμμορφωθούν με αυτό.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Insurance Analytics & applications για τον ασφαλιστικό κλάδο

Διαβάστε την ενδιαφέρουσα παρουσίαση, που αφορά τον κλάδο, με τίτλο: Insurance Analytics & applications”

Δ. Τσεκούρας, ARAG: Τι σημαίνει η Νομική Προστασία για τον ασφαλισμένο

Το IW είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον κ. Δημήτριο Τσεκούρα, Γενικό Διευθυντή και Νόμιμο Εκπρόσωπο, ARAG SE - Υποκατάστημα Ελλάδος

Δ. Τσεκούρας, ARAG: Τι σημαίνει η Νομική Προστασία για τον ασφαλισμένο

Το IW είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον κ. Δημήτριο Τσεκούρα, Γενικό Διευθυντή και Νόμιμο Εκπρόσωπο, ARAG SE - Υποκατάστημα Ελλάδος

Γιατί οι Έλληνες δεν ασφαλίζουν τα σπίτια τους;

Στην κάμερα του IW μίλησε ο κ. Ερρίκος Μ. Μοάτσος, Πρόεδρος Επιτροπής Περιουσίας, της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος, στο περιθώριo του 15th Insurance Conference.

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Χαμηλότερη η τιμολόγηση των ομολογιών της Εθνικής Ασφαλιστικής, πάνω από 600 εκατ. οι εντολές

Υπερκάλυψη συναλλαγής x 3, θεσμικοί επενδυτές κυρίως από Γαλλία, Βρετανία, την 9η Σεπτεμβρίου στο Euro MTF Market

Τι πρέπει να κάνετε αν βρείτε μια ξένη τραπεζική κάρτα

Mη δημοσιεύετε φωτογραφίες της κάρτας ή τα στοιχεία της σε ομαδικές συνομιλίες ή στα ΜΚΔ, συμβουλεύει μεταξύ άλλων η Kaspersky

Το 1o Πανελλαδικό Συμπόσιο Καφέ έρχεται την 1η Οκτωβρίου

Με τίτλο «Διαμορφώνοντας το μέλλον του καφέ – Έμπνευση, Ανθεκτικότητα, Εξέλιξη», στο Divani Caravel και στην πλατφόρμα LiveOn Events+

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Την Κυριακή το μεσημέρι τα εγκαίνια του περιπτέρου του ΕΕΑ στην 90ή ΔΕΘ

Με τη συμμετοχή εκπροσώπων της πολιτικής, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Επιμελητηρίων και της επιχειρηματικής κοινότητας

Παράταση προθεσμίας εγγραφής στο πρόγραμμα «EIAS Certified Specialist in Group Insurance and Corporate Risk Underwriting»

Δυνατότητα εγγραφής έως Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου στις 14:00 αλλά και έκπτωσης μέσω εγγραφής στην EIAS Alumni Society

Στην κορυφή της ψηφιακής καινοτομίας η Anytime Romania – Το βραβείο παρέλαβε ο Αντώνης Τσακνάκης

Μια στιγμή που επιβεβαιώνει τη θέση της Anytime στη νέα γενιά των ψηφιακών ασφαλιστικών μοντέλων

Χαμηλότερη η τιμολόγηση των ομολογιών της Εθνικής Ασφαλιστικής, πάνω από 600 εκατ. οι εντολές

Υπερκάλυψη συναλλαγής x 3, θεσμικοί επενδυτές κυρίως από Γαλλία, Βρετανία, την 9η Σεπτεμβρίου στο Euro MTF Market