back to top
22.6 C
Athens
Τρίτη 7 Απριλίου 2026

Δ. Σπανός: Στρατηγικός πυλώνας ανάπτυξης τα Unit Linked για την ERGO

Λύση στις ανάγκες των ασφαλισμένων για αποταμίευση και επένδυση, εν μέσω του περιβάλλοντος χαμηλών επιτοκίων που επικρατεί, δίνει η ERGO με τη νέα γενιά Unit Linked προϊόντων, ERGO My Fund.

Για την εταιρεία οι Ασφαλίσεις Ζωής συνδεδεμένες με επενδύσεις αποτελούν κομμάτι της στρατηγικής ανάπτυξης όπως σημειώνει ο Διευθυντής του Τομέα Ασφαλιστικών Λειτουργιών Ασφαλίσεων Ζωής και Υγείας της ERGO, κ. Δημήτριος Σπανός. Όπως σημειώνει:

- Advertisement -

Τα προγράμματα Unit Linked αποτελούν στρατηγικό πυλώνα ανάπτυξης στη δραστηριότητα των ασφαλίσεων Ζωής για την εταιρεία. Τη δεδομένη χρονική στιγμή τα καταθετικά προϊόντα προσφέρουν ιδιαίτερα χαμηλά επιτόκια, με αποτέλεσμα να δημιουργείται εύφορο έδαφος για τη στροφή των καταναλωτών προς τα Unit Linked προϊόντα, που προσφέρουν σύγχρονες επενδυτικές και ασφαλιστικές λύσεις, με ευελιξία και χαρακτηριστικά εξατομίκευσης. H ERGO, έχει την τεχνογνωσία και την εμπειρία στον χώρο των διεθνών χρηματαγορών, ώστε να προσφέρει επενδυτικές λύσεις που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των Ελλήνων καταναλωτών για επένδυση και δημιουργία κεφαλαίου

Σε αυτό το πλαίσιο, με μια σειρά συναντήσεων και ανακοινώσεων προς τους Συνεργάτες της, η ERGO θα τους ενημερώσει για τα νέα προϊόντα αλλά και γενικότερα για τις στρατηγικές πρωτοβουλίες της, όσον αφορά στις Ασφαλίσεις Ζωής και Υγείας.

- Advertisement -
Ο κ. Δημήτριος Σπανός Διευθυντής του Τομεά Ασφαλιστικών Λειτουργιών Ασφαλίσεων Ζωής και Υγείας της ERGO

Το προφίλ των προϊόντων ERGO My Fund

Η Εταιρεία, αφουγκραζόμενη τις ανάγκες των καταναλωτών όπως αυτές διαμορφώνονται στα διαφορετικά στάδια της ζωής τους, δημιούργησε την οικογένεια προϊόντων ERGO My Fund. Ένα σύνολο καινοτόμων προϊόντων που συνδυάζουν ιδανικά την επένδυση με την ασφάλιση και αξιοποιούν την τεχνογνωσία και την εξειδίκευση των Ομίλων Munich Re και ERGO. Η οικογένεια προϊόντων ERGO My Fund είναι σχεδιασμένη με βάση τα σύγχρονα ευρωπαϊκά πρότυπα, ώστε να καλύπτουν ολοκληρωμένα τις επενδυτικές και ασφαλιστικές ανάγκες των καταναλωτών, με απόλυτη διαφάνεια, ευελιξία και πληρότητα όσον αφορά στην παρακολούθηση της επένδυσής τους.

Σε συνεργασία με την MEAG, την εξειδικευμένη εταιρεία διαχείρισης κεφαλαίων του Ομίλου Munich Re, τα προϊόντα ERGO My Fund παρέχουν πρόσβαση σε Επενδυτικά Κεφάλαια MEAG Funds, που εξασφαλίζουν δυνατότητα αξιοποίησης επενδυτικών ευκαιριών σε παγκόσμια κλίμακα με υψηλή ποιότητα στη διαχείριση των επενδύσεων. Τα MEAG Funds είναι χαρακτηρισμένα σαν ΟΣΕΚΑ (Οργανισμοί Συλλογικών Επενδύσεων σε Κινητές Αξίες) σύμφωνα με την Οδηγία 2009/65/ΕΚ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εποπτεύονται από την Γερμανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (Bundesanstalt für Finanzdienstleistungsaufsicht (BaFin).

Σε πρώτη φάση προσφέρονται ήδη δύο προϊόντα, ανάλογα με τις προσωπικές ανάγκες και επενδυτικούς στόχους του καταναλωτή: Το πρόγραμμα περιοδικών καταβολών ERGO My Fund – Flex Plan και το πρόγραμμα εφάπαξ καταβολής ERGO My Fund – Invest Plan.

Ο προσδιορισμός του επενδυτικού προφίλ μέσω SalesBOX

Τα προϊόντα ERGO My Fund δημιουργήθηκαν με γνώμονα τις αρχές της καινοτομίας, της διαφάνειας και της απλότητας και είναι διαθέσιμα προς πώληση μέσω της ανανεωμένης έκδοσης της εφαρμογής SalesBOX, η οποία έχει εμπλουτιστεί με νέες πρωτοποριακές λειτουργικότητες. Συγκεκριμένα, προσφέρει στους Συνεργάτες της ERGO, με εύκολο και απλό τρόπο, μέσα από ένα σύγχρονο και ιδιαίτερα φιλικό περιβάλλον, τη δυνατότητα αυτοματοποιημένου προσδιορισμού του επενδυτικού προφίλ του υποψήφιου πελάτη και της προτεινόμενης για αυτόν επενδυτικής επιλογής.

Επιπλέον, προσφέρει τη δυνατότητα σύνθεσης προσωπικού χαρτοφυλακίου, με ελεύθερη επιλογή Επενδυτικών Κεφαλαίων και σύγκρισης με την προτεινόμενη αρχική επενδυτική επιλογή. Παράλληλα, παρέχει σε κάθε βήμα και με πλήρη διαφάνεια, ουσιαστική και ολοκληρωμένη πληροφόρηση, ενώ η έκδοση προσφοράς και αίτησης ασφάλισης ακολουθούν τις υφιστάμενες πλήρως ψηφιοποιημένες διαδικασίες της ERGO που ισχύουν για όλα τα προϊόντα Ζωής και Υγείας με κύριο χαρακτηριστικό την αυτόματη αποστολή στον πελάτη της αίτησης ασφάλισης και την υπογραφή της ηλεκτρονικά, μέσω της εφαρμογής ERGO eSign.

Σχετικές δημοσιεύσεις

«Ασφάλισε το αυγό σου!»: Πρωτότυπη πασχαλινή πρωτοβουλία από την ERGO Hellas

Τα νέα προγράμματα ERGO Easter φέρονται να αποζημιώνουν τους χαμένους του τσουγκρίσματος

Η ERGO Ασφαλιστική σταθερή σύμμαχος στη νέα εποχή της βραχυχρόνιας μίσθωσης

Ρ. Αλεξοπούλου: «Η ασφάλιση πρέπει να αντιμετωπίζεται ως βασικό στοιχείο βιώσιμης λειτουργίας και όχι ως απλή κανονιστική απαίτηση»

NN Single Flex: Νέα, ευέλικτη επενδυτική πρόταση από την NN Hellas

Το προϊόν απευθύνεται σε όσους θέλουν επενδύσουν αποδοτικά και κατά το δικό τους προφίλ, εξασφαλίζοντας παράλληλα προστασία σε περίπτωση απροόπτου

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Το επόμενο μεγάλο νέο για την Εθνική Ασφαλιστική

Τριετής συλλογική σύμβαση εργασίας σμιλεύεται στα γραφεία της Διοίκησης

Τεχνικές Ασφαλίσεις: Ένα στρατηγικό εργαλείο διαχείρισης κινδύνου για τις επενδύσεις

Του Κωστή Αλφιέρη, Προέδρου και CEO της Athens Insurance Βrokers και Προέδρου του ΣΕΜΑ Ο κλάδος των Τεχνικών Ασφαλίσεων αποτελεί διαχρονικά έναν από τους πλέον...

Η FAIR Consulting διακρίθηκε για την αριστεία της στα Greek Risk Management Awards 2026

Διπλή αναγνώριση της εμπειρίας, της αξιοπιστίας και της εξειδίκευσης που έχει προσφέρει από την ίδρυσή της η εταιρεία σε εκατοντάδες πελάτες

Έξοδος από τον λαβύρινθο

Στο δαιδαλώδες πλαίσιο συμμόρφωσης του κλάδου κατασκευών, οι πελάτες χρειάζονται ένα σταθερό χέρι να τους καθοδηγεί και να τους επιτρέπει να εργαστούν απρόσκοπτα

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Το επόμενο μεγάλο νέο για την Εθνική Ασφαλιστική

Τριετής συλλογική σύμβαση εργασίας σμιλεύεται στα γραφεία της Διοίκησης

Έχετε σκεφτεί τι θα γίνει σε περίπτωση σύγκρουσης με ανασφάλιστο όχημα;

50 χρόνια από την ίδρυσή του, ο ρόλος του Επικουρικού Κεφαλαίου παραμένει πιο επίκαιρος από ποτέ – Επετειακό συνέδριο την Τρίτη 12 Μαΐου στο Divani Caravel

Οργανώσεις ΑμεΑ από όλη την Ευρώπη διεκδικούν εργασία χωρίς αποκλεισμούς

125 οργανώσεις ΑμεΑ από όλη την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης της ΕΣΑμεΑ και του EDF, αιτούνται μια νέα Εγγύηση της ΕΕ για την απασχόληση και τις δεξιότητές τους

Η ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική μπαίνει δυναμικά στην ασφάλιση κατοικιδίων με τα προγράμματα Safe Pet

Πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας χωρίς περιορισμούς ηλικίας ή ιστορικού, με έμφαση τόσο στην πρόληψη όσο και στην αντιμετώπιση ασθενειών και ατυχημάτων

Νέα πρόταση ασφάλισης αυτοκινήτου «Easy Drive» από την Interasco

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει από βασικές έως εξειδικευμένες καλύψεις, που ενισχύουν την ασφάλεια του οδηγού και του οχήματος