back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη 7 Μαΐου 2026

Tην Atos Greece επισκέφθηκε ο Κωστής Χατζηδάκης

Τις εγκαταστάσεις της βραβευμένης ως «Great Place To Work» εταιρείας τεχνολογίας Atos Greece, επισκέφθηκε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης.

Ο κ. Χατζηδάκης κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του ξεναγήθηκε σε όλους τους χώρους της εταιρείας από τον διευθύνοντα σύμβουλο της Atos Greece, Μιχάλη Σδράλλη ενώ συνομίλησε για αρκετή ώρα με τους εργαζομένους από τους οποίους δέχθηκε και ερωτήσεις για ζητήματα που τους απασχολούν και αφορούν στο χαρτοφυλάκιο του υπουργείου του.

- Advertisement -

Παράλληλα ενημερώθηκε αναλυτικά για τις δραστηριότητές, τα καινοτόμα προϊόντα αλλά και τα προγράμματα που εφαρμόζει η Atos Greece για τους εργαζομένους της, τα οποία ανέλυσε η διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού, Θάλεια Ανδριοπούλου.

Μεταξύ αυτών, το «Welcome back Mommy», ένα  πρόγραμμα υποδοχής των μητέρων που επιστρέφουν στη δουλειά τους μετά τη γέννηση του παιδιού τους καθώς και το Πρόγραμμα Share για την συμφιλίωση της οικογενειακής με την επαγγελματική ζωή.

- Advertisement -

Η εταιρεία, όπως ενημερώθηκε ο υπουργός, παρέχει επίσης εξαιρετικά ευέλικτες συνθήκες εργασίας στους εργαζομένους της με δυνατότητα τηλεργασίας για όλους, ίδιες γονικές άδειες για  γυναίκες και άντρες ενώ εφαρμόζει πολιτική ίσων αμοιβών για τα δύο φύλα.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Atos Greece έχει διακριθεί ως Best Workplace επί δύο χρονιές στη σειρά, έχει λάβει το Share Equality Certification ενώ οι υπάλληλοί της έχουν αναδείξει ως Great Place to Work για συνεχόμενα έτη.

Aναφερόμενος στους λόγους που οδήγησαν στην επίσκεψή του στις εγκαταστάσεις της εταιρείας ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης εστίασε σε  τρεις άξονες:

«Πρώτον γιατί είναι μία εταιρεία στον χώρο των νέων τεχνολογιών και αυτό είναι πολύ σημαντικό για την Ελλάδα. Δεύτερον, είναι μία εταιρεία εξωστρεφής. Η Ελλάδα μέσω της εταιρείας αυτής είναι παρούσα σε άλλες χώρες της Ευρώπης και του κόσμου.

Και τρίτον, γιατί εφαρμόζει σύγχρονες πολιτικές στα ζητήματα της εργασίας και της κάλυψης των εργαζομένων της. Τα προγράμματα πληρωμένης μαθητείας και το “Welcome back Mommy” είναι ενδεικτικά παραδείγματα αυτής της νέας αντίληψης. Αυτή την αντίληψη, ως κυβέρνηση και ως υπουργείο Εργασίας, τη στηρίζουμε και την ενθαρρύνουμε. Και θελουμε να βρει μιμητές».

Αντίστοιχα, ο διευθύνων σύμβουλος της Atos Greece, Μιχάλης Σδράλλης δήλωσε: «Είχαμε την ευκαιρία να έχουμε στα γραφεία μας τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κωστή Χατζηδάκη. Συζητήσαμε μαζί του για θέματα που αφορούν τους υπαλλήλους της εταιρείας, τα προϊόντα και κυρίως τις δραστηριότητες και τις πρωτοβουλίες που λαμβάνει η Atos Ελλάδας σχετικά με τους εργαζόμενούς της.

Για εμάς, το σημαντικότερο περιουσιακό στοιχείο είναι οι άνθρωποι της εταιρείας μας και συνεχίζουμε να επενδύουμε σε αυτούς, σε ένα παγκόσμια ανταγωνιστικό περιβάλλον.

Παράλληλα είχαμε τη δυνατότητα να δείξουμε στον υπουργό, ορισμένα από τα πρωτοποριακά, σε παγκόσμιο επίπεδο, προϊόντα της εταιρείας μας. Παραμένουμε δεσμευμένοι στην συνεχή ανάπτυξη των ανθρώπων μας έτσι ώστε να διασφαλίσουμε τον υψηλότατο βαθμό ποιότητας και καινοτομίας των προϊόντων που παράγουμε από το κέντρο της Αθήνας και διαθέτουμε διεθνώς».

Η Atos Greece αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες τεχνολογικές εταιρείες της χώρας και από τις κορυφαίες στην έρευνα και ανάπτυξη προϊόντων τεχνολογίας αιχμής ενώ αυτή τη στιγμή απασχολεί 310 εργαζομένους. Oι κύριες δραστηριότητές της είναι Communication Technologies (τεχνολογίες επικοινωνιών), Public Safety & Next Generation Emergency Services Solutions (λύσεις επόμενης γενιάς για τη δημόσια ασφάλεια και την πολιτική προστασία) και Collaboration Services (λύσεις συνεργασίας τηλεπικοινωνιών).

Κύρια μέριμνά της αποτελεί η ανάπτυξη των προϊόντων ενοποιημένων επικοινωνιών και συνεργασίας της Unify, ενός από τα ηγετικά brands και πρωτοπόρα στον χώρο των ψηφιακών επικοινωνιών διεθνώς, για περισσότερες από τρεις δεκαετίες.

Ως το μεγαλύτερο κέντρο έρευνας και ανάπτυξης προϊόντων Unify για την Atos διεθνώς, το γραφείο της Αθήνας, στο Ηράκλειο Αττικής, αποτελεί έναν σύγχρονο χώρο όπου οι εργαζόμενοι έχουν την ευκαιρία να εμβαθύνουν τη γνώση τους σε θέματα ανάπτυξης προϊόντων λογισμικού, να ανταλλάξουν απόψεις με μερικούς από τους πιο κατηρτισμένους επαγγελματίες του χώρου διεθνώς και να συνθέσουν τις δικές τους καινοτόμες προτάσεις, ακόμη και να τις καταχωρίσουν ως διεθνείς πατέντες.

Επιπλέον, στην Ελλάδα, λειτουργεί το κεντρικό data center της Unify Αtos που φιλοξενεί όλα τα περιβάλλοντα ανάπτυξης και ελέγχου του λογισμικού που ενσωματώνεται στα προϊόντα της.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Κ. Χατζηδάκης: Οι βασικοί άξονες της δράσης για αύξηση των επενδύσεων

«Η Ελλάδα σημείωσε άλματα στον τομέα των επενδύσεων» υπογράμμισε ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας σήμερα στο 5o Συνέδριο Θεσμικής Διαχείρισης

Τα νέα μέτρα στο ασφαλιστικό: Επιδόματα, παραγραφή και όλες οι βασικές ρυθμίσεις

Αναρτήθηκε σε  δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για τον εξορθολογισμό της ασφαλιστικής και συνταξιοδοτικής νομοθεσίας

Σε λειτουργία η νέα Επιθέωρηση Εργασίας: Ανέλαβε ο Γιώργος Τζιλιβάκης

Ξεκίνησε σήμερα επίσημα η λειτουργία της Επιθεώρησης Εργασίας ως ανεξάρτητης διοικητικής αρχής, μετά την πλήρωση του συνόλου των τυπικών προϋποθέσεων που προβλέπει ο νόμος 4808/2021 για την Προστασία της Εργασίας.

Κ. Χατζηδάκης: Επανάσταση στην αγορά εργασίας με την Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας

«Η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας που ξεκινά σήμερα για 121.000 εργαζόμενους σε τράπεζες και σούπερ μάρκετ, σε πρώτη φάση, είναι μια επανάσταση στην αγορά εργασίας. Είναι μια μεταρρύθμιση με έντονο κοινωνικό πρόσημο. Διότι είναι η καλύτερη εγγύηση για τον σεβασμό του ωραρίου και των υπερωριών του εργαζομένου».

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Αμετάβλητη η ασφαλιστική αγορά, τι αλλάζει με τις ΕΠΥ

Kαταγράφηκε 4% αύξηση των ακαθάριστων εγγεγραμμένων ασφαλίστρων των ασφαλίσεων με συμμετοχή στα κέρδη και 16% μείωση των λοιπών ασφαλίσεων ζωής

«Φρένο» στα περιστατικά απάτης με κάρτες, POS και ATM

Σε ποιους παράγοντες αποδίδει τη σημαντική μείωση η Τράπεζα της Ελλάδος

Καμπανάκι από τραπεζίτες και υπουργούς Οικονομικών για το private credit

Τράπεζες, ασφαλιστικές, εταιρείες διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων και private equity είναι εκτεθειμένες σε μια σειρά αυξανόμενων κινδύνων, σύμφωνα με το FSB

EY: Το GenAI αλλάζει τα δεδομένα στη διεθνή κινητικότητα εργαζόμενων

Σύμφωνα με τη σχετική έρευνα, εμπιστοσύνη και ταχύτητα παίζουν καθοριστικό ρόλο, ενώ κανονιστική και ρυθμιστική πολυπλοκότητα επιβραδύνουν τις διαδικασίες

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Ευστάθιος Τσαούσης, Αντιπρόεδρος Επικουρικού Κεφαλαίου: «Ένας θεσμός που στην πράξη εγγυάται την αξιοπιστία της ασφάλισης»

Στην επέτειο των 50 χρόνων ξεκινά η συζήτηση για την επόμενη μέρα της ασφάλισης αυτοκινήτου, μέσα από ένα συνέδριο (12/5) που φέρνει στο ίδιο τραπέζι Πολιτεία, αγορά και επιστημονική κοινότητα

Eurobank: Υπεγράφη οριστική συμφωνία για την εξαγορά της Eurolife Life

Η δε ανακοινωθείσα συναλλαγή σχετικά με την πώληση ποσοστού 45% στην ERB Asfalistiki (Κύπρου) θα υπογραφεί τις επόμενες εβδομάδες

Η Karavias Art Insurance για 9η χρονιά στην Art Thessaloniki

Ως αποκλειστική χορηγός ασφαλιστικής κάλυψης της έκθεσης, αλλά και με το δικό της «art & insurance» θεματικό περίπτερο

Στις 28/5 το 16ο Διεθνές Συνέδριο της Insurance Europe

Με θέμα «Building resilience in an uncertain world» – Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα

Αμετάβλητη η ασφαλιστική αγορά, τι αλλάζει με τις ΕΠΥ

Kαταγράφηκε 4% αύξηση των ακαθάριστων εγγεγραμμένων ασφαλίστρων των ασφαλίσεων με συμμετοχή στα κέρδη και 16% μείωση των λοιπών ασφαλίσεων ζωής