Κ. Καλημέρης, Allianz: Ποια η εικόνα για ηλεκτροκίνητα, ασφάλιση και ζημιές σήμερα

Δεν υπάρχουν πολλές διαφορές όσον αφορά τις τάσεις στα ηλεκτρικά οχήματα σε σχέση με τα συμβατικά ΙΧ, σύμφωνα με τον Κωνσταντίνο Καλημέρη, Corporate and Car Manufacturers Manager, Allianz Ελλάδoς.

Η Allianz με τις δυνατότητες που έχει ο πολυεθνικός όμιλος συγκεντρώνει συνεχώς στοιχεία σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, καταγράφοντας όλα τα νεότερα δεδομένα γύρω από την ηλεκτροκίνηση και την αγορά αυτοκινήτου.

Μιλώντας στο φετινό 5th Auto Forum, ο κ. Καλημέρης υπογράμμισε πως η συχνότητα ζημιών όσον αφορά τα ηλεκτρικά οχήματα είναι ελαφρώς χαμηλότερη σε σχέση με τα συμβατικά.

Στον αντίποδα, η σφοδρότητα, που ορίζει τελικά το κόστος της ζημιάς και επισκευής – εμφανίζεται αυξημένη σε σχέση με τα συμβατικά οχήματα

Κατά τα άλλα, η Allianz αντιμετωπίζει τα ηλεκτρικά οχήματα όπως τα συμβατικά ως προς την ασφάλιση τους, σημείωσε.

“Αδικούνται τα ηλεκτρικά οχήματα, καθώς αν για παράδειγμα πιάσει φωτιά (μετά από μια σύγκρουση για παράδειγμα) αυτό γίνεται ευρέως γνωστό σε σχέση με άλλες περιπτώσεις ατυχημάτων με συμβατικά οχήματα. Είναι αλήθεια όμως πως απαιτούνται εξειδικευμένα συνεργεία (certified), ακόμα και σε περιπτώσεις Οδικής Βοήθειας”, υπογράμμισε.

Πριμοδότηση – κίνητρα

Δεν υπάρχει πριμοδότηση με χαμηλότερα ασφάλιστρα σε περιπτώσεις που οι οδηγοί μετεκπαιδεύνται, σημείωσε ο κ. Καλημέρης σε σχετικό ερώτημα. Ωστόσο υπάρχουν προγράμματα επιβράβευσης για καλή οδηγική συμπεριφορά, στοιχεία που μπορούν να συλλεχθούν από τις νέες καινοτομίες (τηλεματική κλπ)

Στη συζήτηση του Panel II, στο επίκεντρο βρέθηκε η προώθηση της ηλεκτροκίνησης, οι υποδομές, τα δίκτυα και τα πρατήρια ενέργειας.

Συντονιστής: Νίκος Τσάδαρης, Πολιτικός Μηχανικός, Δημοσιογράφος

Συμμετείχαν:

-Μιχάλης Π. Αδαμαντιάδης, Οικονομολόγος, Εμπειρογνώμων Μεταφορών, Πρόεδρος του Ελληνικού Επιμελητηριακού Επιχειρηματικού Συνδέσμου Μεταφορών (Ε.Ε.ΣΥ.Μ)

-Κωνσταντίνος Καλημέρης, Corporate and Car Manufacturers Manager, Allianz Ελλάδoς

-Κυριάκος Κοφινάς, Γενικός Διευθυντής Ηλεκτροκίνησης, ΔΕΗ Α.Ε.

-Κίμων Λογοθέτης, Σύμβουλος Διαχείρισης Κυκλοφορίας & Οδικής Ασφάλειας, Περιφέρεια Αττικής

-Μιχάλης Μάρκου, Διευθυντικό Στέλεχος – Σύμβουλος Επιχειρήσεων & Καθηγητής Διοίκησης Επιχειρήσεων / Marketing

*Το 5th Auto Forum #aufo22, διοργανώνεται από την ethosEVENTS, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (ΙΟΑΣ) «Πάνος Μυλωνάς», τον Σύνδεσμο Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων (ΣΕΑΑ), το οικονομικό και επιχειρηματικό portal banks.com.gr και το οικονομικό και επενδυτικό περιοδικό ΧΡΗΜΑ.

Βάιος Κρόκος

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*