back to top
26.2 C
Athens
Δευτέρα 3 Αυγούστου 2026

Αλεξ Φωτακίδης, CVC: Σπουδαίες οι επιχειρήσεις που έχουμε επενδύσει, ανταγωνιστικό πλεονέκτημα το ανθρώπινο δυναμικό

Την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι το CVC Capital έχει επενδύσει πάνω από 1,5 δισ. ευρώ σε κορυφαίους ομίλους στη χώρα εξέφρασε ο επικεφαλής στην Ελλάδα (Partner and Head of Greece) κ. Άλεξ Φωτακίδης, στο πλαίσιο της βράβευσης του κατά τη διάρκεια του 23ου Annual Capital Link Invest in Greece Forum.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, “είμαστε χαρούμενοι που μπορέσαμε να επενδύσουμε περισσότερα από 1,5 δισ. ευρώ μετοχικού κεφαλαίου τα τελευταία πέντε χρόνια για να στηρίξουμε κορυφαίες ελληνικές επιχειρήσεις, όπως η Hellenic Healthcare Group, η Skroutz, η D-Marin, η Vivartia, η Δωδώνη, Εθνική Ασφαλιστική και η ΔΕΗ”.

- Advertisement -

Ανέδειξε δε στο λόγο του τις διοικήσεις των εταιρειών αυτών και το ανθρώπινο δυναμικό ως ένα από τα κύρια ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας: “Οι συγκεκριμένες εταιρείες, είναι όλες σπουδαίες επιχειρήσεις και χαρακτηρίζονται από τους εξαιρετικούς διευθυντές τους. Πράγματι, ένα από τα κύρια ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας είναι το ανθρώπινο δυναμικό της. Η χώρα μας διαθέτει ένα καλά εκπαιδευμένο και επιχειρηματικό εργατικό δυναμικό, συχνά με διεθνή εμπειρία και αυτό παρέχει μια ισχυρή βάση για τη δημιουργία αξίας και την προώθηση της καινοτομίας”, σημείωσε.

Είμαστε χαρούμενοι που μπορέσαμε να επενδύσουμε περισσότερα από 1,5 δισ. ευρώ μετοχικού κεφαλαίου τα τελευταία πέντε χρόνια για να στηρίξουμε κορυφαίες ελληνικές επιχειρήσεις, όπως η Hellenic Healthcare Group, η Skroutz, η D-Marin, η Vivartia, η Δωδώνη, Εθνική Ασφαλιστική και η ΔΕΗ. Οι συγκεκριμένες εταιρείες, είναι όλες σπουδαίες επιχειρήσεις και χαρακτηρίζονται από τους εξαιρετικούς διευθυντές τους. Πράγματι, ένα από τα κύρια ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας είναι το ανθρώπινο δυναμικό της. Η χώρα μας διαθέτει ένα καλά εκπαιδευμένο και επιχειρηματικό εργατικό δυναμικό, συχνά με διεθνή εμπειρία και αυτό παρέχει μια ισχυρή βάση για τη δημιουργία αξίας και την προώθηση της καινοτομίας.

- Advertisement -

Πιο αναλυτικά, ο κ. Άλεξ Φωτακίδης, Partner and Head of Greece, CVC Capital Partners, παραλαμβάνοντας το βραβείο του έκανε την ακόλουθη ομιλία:

Ο κ. Φωτακίδης ευχαρίστησε για τη συμμετοχή του στο 23ο Ετήσιο Capital Link Invest in Greece New York Forum και συνέχισε την ομιλία του αναφέροντας ότι “η αποστολή μας στη CVC είναι να βοηθάμε τους επιχειρηματίες και τις ομάδες διαχείρισης να χτίσουν καλύτερες επιχειρήσεις, επενδύοντας σε σχέδια βιώσιμης ανάπτυξης, υποστηρίζοντας συγχωνεύσεις και εξαγορές και προωθώντας μια κουλτούρα συνεχούς λειτουργικής βελτίωσης και ESG. Είμαστε χαρούμενοι που μπορέσαμε να επενδύσουμε περισσότερα από 1,5 δισ. ευρώ μετοχικού κεφαλαίου τα τελευταία πέντε χρόνια για να στηρίξουμε κορυφαίες ελληνικές επιχειρήσεις, όπως η Hellenic Healthcare Group, η Skroutz, η D-Marin, η Vivartia, η Δωδώνη, Εθνική Ασφαλιστική και η ΔΕΗ.

Οι συγκεκριμένες εταιρείες, είναι όλες σπουδαίες επιχειρήσεις και χαρακτηρίζονται από τους εξαιρετικούς διευθυντές τους. Πράγματι, ένα από τα κύρια ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας είναι το ανθρώπινο δυναμικό της. Η χώρα μας διαθέτει ένα καλά εκπαιδευμένο και επιχειρηματικό εργατικό δυναμικό, συχνά με διεθνή εμπειρία και αυτό παρέχει μια ισχυρή βάση για τη δημιουργία αξίας και την προώθηση της καινοτομίας.

Μετά από σχεδόν μια δεκαετία brain drain… βρισκόμαστε τώρα -σταθερά- σε μια φάση αναστροφής αυτού του φαινομένου με πολλούς Έλληνες επαγγελματίες, συμπεριλαμβανομένου του εαυτού μου αλλά και κάποιων από εσάς σε αυτή την αίθουσα, να επιστρέφουμε στην Ελλάδα. Ταυτόχρονα, όλο και περισσότερες πολυεθνικές ανοίγουν γραφεία στην Ελλάδα και επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους, κάτι που προσελκύει περισσότερα ταλέντα. Είναι υπέροχο να βλέπεις μεταξύ άλλων τις PWC, Deloitte, E&Y, KPMG και Hill να πολλαπλασιάζουν το εργατικό δυναμικό τους στην Ελλάδα.

Ωστόσο, πρέπει επίσης να αποδεχτούμε ότι θα υπάρξουν προκλήσεις και εμπόδια στην πορεία, όπως βιώνουμε αυτή τη στιγμή με τον πόλεμο στην Ουκρανία και όλες τις αρνητικές επιπτώσεις αυτού.

Ως μέτοχοι έχουμε πάντα την ευθύνη να προστατεύσουμε τις εταιρείες του χαρτοφυλακίου μας και να τις βοηθήσουμε να βγαίνουν από τέτοιες κρίσεις πιο υγιείς και δυνατές. Τώρα, λοιπόν, είναι η ώρα να σηκώσουμε τα μανίκια μας και να πράξουμε τα δέοντα στην Ελλάδα, καθημερινά.

Η Ελλάδα είναι μία από τις 25 χώρες παγκοσμίως όπου η CVC έχει τοπικό γραφείο και ομάδα, έχουμε μακροπρόθεσμη δέσμευση να επενδύσουμε στη χώρα και θα συνεχίσουμε να διαδραματίζουμε θετικό ρόλο ως υπεύθυνος επενδυτής υποστηρίζοντας κορυφαίες εταιρείες και τις ομάδες διαχείρισης τους για να προσφέρουν φιλόδοξα σχέδια.

Στο μέλλον, πιστεύω ότι χρειαζόμαστε επίσης κάποιες αλλαγές στη νοοτροπία.

Χρειαζόμαστε περισσότερες γυναίκες και περισσότερη ποικιλομορφία στην ηγεσία, όχι μόνο στις επιχειρήσεις αλλά γενικά.

Χρειαζόμαστε λιγότερο εγωισμό και περισσότερη ομαδική δουλειά.

Πρέπει να ακούμε. Είμαι καλύτερος ακροατής σήμερα από ότι ήμουν πριν από 5 χρόνια. Στην πραγματικότητα, σήμερα άκουσα όλους τους ομιλητές και τους συμμετέχοντες στο forum και έμαθα πολλά. Πρέπει να ακούμε τους συνεργάτες μας, τους διευθυντές μας, τους υπαλλήλους μας, τους πελάτες, τους προμηθευτές και τις τοπικές κοινωνίες γύρω από τις επιχειρήσεις μας. Μόνο έτσι μπορούμε να λάβουμε πραγματικά τεκμηριωμένες αποφάσεις με μακροχρόνιο και ελπίζουμε θετικό αντίκτυπο.

Είμαι απίστευτα ευγνώμων που βρίσκομαι σήμερα εδώ με φίλους και συναδέλφους που μοιράζονται κοινούς στόχους και κοινό όραμα για τη χώρα μας και σας υπόσχομαι ότι θα τιμήσω αυτό το βραβείο συνεχίζοντας να εργάζομαι παραγωγικά και με πάθος στην Ελλάδα.”

*Το βραβείο αναγνωρίζει την συμβολή της CVC Capital Partners και του κυρίου Alex Fotakidis, τον εταίρο που ηγείται της ελληνικής επενδυτικής ομάδας καθώς, με το εντυπωσιακό και ευρύ επενδυτικό χαρτοφυλάκιο της εταιρείας στην Ελλάδα, όχι μόνο συμμετέχουν ενεργά στην ανάπτυξη της οικονομίας της χώρας, αλλά επίσης αναδεικνύουν την Ελλάδα ως επενδυτικό προορισμό, στην παγκόσμια επενδυτική κοινότητα. Οι επενδύσεις της CVC Capital Partners προσδίδουν άμεση ώθηση στην ελληνική οικονομία και ψήφο εμπιστοσύνης που μπορεί να συνδράμει στην προσέλκυση επιπλέον ξένων επενδύσεων.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Εθνική Ασφαλιστική: Έκπτωση 15% στην ασφάλιση κατοικίας και έως 20% μείωση στον ΕΝΦΙΑ

Με το βλέμμα στραμμένο στην καλοκαιρινή περίοδο και στην ανάγκη προστασίας της κατοικίας, η Εθνική Ασφαλιστική προωθεί πρόγραμμα ασφάλισης κατοικίας

Ιστορικό ρεκόρ κερδοφορίας για την Πειραιώς, υπερέβη τους στόχους η επίδοση της Εθνικής Ασφαλιστικής

Ρεκόρ κερδοφορίας και εξαιρετικές λειτουργικές επιδόσεις κατέγραψε η Τράπεζα Πειραιώς κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους, επιβεβαιώνοντας τη δυναμική της πορεία

Η Εθνική Ασφαλιστική τίμησε τον Σωτήριο Κουφογεώργο –  38 χρόνια προσφοράς στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση 

Υπάρχουν επαγγελματικές διαδρομές στην ασφαλιστική αγορά που αποκτούν αξία όχι μόνο από τη διάρκειά τους, αλλά κυρίως από το αποτύπωμα που αφήνουν

Η Εθνική Ασφαλιστική στην τελετή παράδοσης της επιταγής του 10ου No Finish Line Athens

Η Εθνική Ασφαλιστική συμμετείχε στην ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας, σηματοδοτώντας την

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Δημιουργώντας το νέο πρότυπο στην Ασφαλιστική Διαμεσολάβηση για Αποταμιευτικές – Επενδυτικές και Συνταξιοδοτικές Λύσεις

Η Ελληνική ασφαλιστική αγορά φαίνεται να βρίσκεται μπροστά στη μεγαλύτερη ίσως πρόκληση των τελευταίων  ετών αλλά  και σε μια ιστορική ευκαιρία.

Η εμπιστοσύνη δεν δηλώνεται, δοκιμάζεται

Στην Aσφάλιση υπάρχει μια αλήθεια που δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ. Ο πελάτης δεν αγοράζει απλά ένα συμβόλαιο, αγοράζει μια υπόσχεση ότι

«Παίδων Υγεία»: Ισόβια προστασία για ό,τι έχει μεγαλύτερη αξία

Η υγεία των παιδιών αποτελεί διαχρονικά την ύψιστη προτεραιότητα κάθε οικογένειας. Σε ένα περιβάλλον όπου οι ανάγκες υγειονομικής περίθαλψης αυξάνονται

Οι 10 μεγαλύτερες παρεξηγήσεις στις ασφαλίσεις

Οι περισσότεροι πιστεύουμε ότι, τη στιγμή που πληρώνουμε το ασφαλιστήριό μας κάθε χρόνο, είμαστε πλήρως προστατευμένοι απέναντι σε κάθε απρόοπτο

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

ΕΦΚΑ: Χωρίς IRIS από τις 3/8 έως τις 10/8

Απενεργοποιείται η δυνατότητα πληρωμών μέσω IRIS από τις 3 έως τις 10 Αυγούστου καθώς τίθεται σε λειτουργία το υποσύστημα ληξιπρόθεσμων οφειλών

Η παρέμβαση του Γιάννη Χατζηθεοδοσίου στη Βουλή για το νομοσχέδιο της επαγγελματικής ασφάλισης

Θετική επί της αρχής, με συγκεκριμένες προτάσεις βελτίωσης, ήταν η παρέμβαση του Προέδρου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννη Χατζηθεοδοσίου

Panormos Cluster: Η σωστή προετοιμασία πριν τις καλοκαιρινές αποδράσεις ξεκινά από την ασφάλεια του αυτοκινήτου

Με την καλοκαιρινή περίοδο να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και τις μετακινήσεις προς προορισμούς διακοπών να αυξάνονται, το Panormos Cluster υπενθυμίζει

Λάθη ΕΛΣΤΑΤ για ΕΔΑ, μία ασφαλιστική δεν έδωσε στοιχεία

Με λάθη στα ποσοστά μεταβολών στα μακροχρόνια και ετήσια συμβόλαια ασφάλισης υγείας δημοσιεύτηκε στις 26 Ιουνίου 2025 ο Ενιαίος Δείκτης Κόστους Υπολογισμού Υγείας

Η ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ ενισχύει την ψηφιακή εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων της με τον AI βοηθό «Λύσις»

Η ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ συνεχίζει να επενδύει στην ψηφιακή εξέλιξη των υπηρεσιών της, προσφέροντας στους ασφαλισμένους της μια νέα δυνατότητα