Δημήτρης Μπουτάκης, Contract: Πώς γεννήθηκε η ιδέα της ένταξης στο χρηματιστήριο

Ο κ. Δ. Μπουτάκης οραματιζόταν από παλιά την επέκταση της εταιρείας και την εισαγωγή της στο χρηματιστήριο. Σήμερα, δηλώνει υπερήφανος που η Contract δίνει τη δυνατότητα στους συνεργάτες της να αποκτήσουν μερίδιο σε αυτή, διευκρινίζοντας πως η ένταξη στο ΧΑΚ αποτελεί κορυφαία ενέργεια στην πραγμάτωση συμβολαίου με τους συνεργάτες της και τονίζει ότι η εισαγωγή της εταιρείας δεν είχε βασικό σκοπό την άντληση κεφαλαίων, αλλά τη δημιουργία δεσμών. 

Αναφέρει συγκεκριμένα: «Η εισαγωγή μας στο χρηματιστήριο έρχεται να επισφραγίσει αυτά για τα οποία ήμασταν ήδη γνωστοί στην αγορά, έχοντας υπογράψει ένα μοναδικό συμβόλαιο (contract) φερεγγυότητας, αξιοπιστίας, διαφάνειας και επαγγελματισμού. Ήταν το επόμενο λογικό βήμα, αν παρακολουθήσουμε την ιστορία μας. 

Η ιστορία μας εκφράζεται, με μια φράση, ως “ανάπτυξη δικτύου πωλήσεων μέσα από ευέλικτα μοντέλα συνεργασίας για την Ελλάδα ή το εξωτερικό”. 

Για εμάς δεν είναι κάτι καινούργιο, είναι μια ανακοίνωση που είχα κάνει σε ημερίδα εργασίας στο δίκτυο των συνεργατών μας από το 2002. 

Όπως καταλαβαίνετε, ήταν μια ιδέα που ωρίμασε αργά στον χρόνο, μέστωσε, και ήρθε η στιγμή να γίνει πράξη. Το αυτονόητο για εμένα ήταν, και είναι, η δημιουργία μιας πολυμετοχικής εταιρείας στην οποία όλοι οι συνεργάτες θα έχουν, πέρα από τις άλλες σχέσεις, και σχέσεις περιουσίας. 

Το να μοιράζεσαι το αποτέλεσμα της καθημερινότητάς σου με τους ανθρώπους που είναι συναγωνιστές σου για έναν κοινό σκοπό είναι αυτό ακριβώς που κάνει το έργο σου ακόμη πιο μεγάλο, του δίνει νόημα και ουσία και ο αγώνας, όταν είναι κοινός, είναι πιο ουσιαστικός. 

Σκοπός μας μέσα από την ένταξη στο χρηματιστήριο, όπως έχω κι άλλες φορές εξηγήσει, δεν ήταν η άντληση κεφαλαίων. Ήταν η δυνατότητα, πρωταρχικά, οι συνεργάτες μας να έχουν δικαίωμα και μερίδιο στο κοινό μας σπίτι, την Contract. 

Η εισαγωγή μας στο χρηματιστήριο έρχεται να επισφραγίσει αυτά για τα οποία ήμασταν ήδη γνωστοί στην αγορά, έχοντας υπογράψει ένα μοναδικό συμβόλαιο (contract) φερεγγυότητας, αξιοπιστίας, διαφάνειας και επαγγελματισμού.

 Σήμερα, είμαστε υπερήφανοι που έχουμε επιτύχει να ανοίξουμε την εταιρεία μας για όποιον ενδιαφέρεται από τους συνεργάτες μας, να αποκτήσει μερίδιο, λόγο και άποψη για την κοινή πορεία μας, με τον πλέον ενδεδειγμένο και αξιόπιστο τρόπο. 

Αυτό που με χαρά διαπιστώσαμε ήταν ότι η κίνησή μας είχε ανταπόκριση και πολλοί διαμεσολαβητές αντιλήφθηκαν αμέσως το βαθύτερο νόημα της απόφασής μας και αποφάσισαν να αξιοποιήσουν τα πλεονεκτήματα που έχουν μαζί μας. Τους καλωσορίζουμε στην οικογένεια της Contract και τους ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη τους.

 Η δύναμή μας είναι οι δεσμοί που δημιουργήθηκαν ανάμεσα σε εμάς και τους συνεργάτες μας μέσα από τους κοινούς μας αγώνες. Τους δεσμούς αυτούς θεωρώ ότι, με την ένταξή μας στο χρηματιστήριο, τους κάναμε ακόμη πιο ουσιαστικούς, δίνοντας σε όλους όσους το επιθυμούν την ευκαιρία να δημιουργήσουν το κληροδότημά τους αφενός στον ασφαλιστικό τομέα και αφετέρου στην οικογένειά τους».

*συνέχεια του θέματος: Contract: Δημιουργεί δεσμούς και δίκτυα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*