Ισχυρή άνοδο μεγεθών σημείωσε ο Όμιλος Groupama το 2021

Σημαντική αύξηση κατά 7,5% σημείωσαν τα συνολικά έσοδα από ασφάλιστρα για τον Όμιλο Groupama το 2021 και διαμορφώθηκαν στα 15,5 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τα μεγέθη που ανακοίνωσε ο Όμιλος, θετικό αντίκτυπο στη παραπάνω εικόνα είχε η ισχυρή άνοδος στις Ασφαλίσεις Ζωής & Υγείας, λόγω της εξαιρετικής απόδοσης του κλάδου ατομικών αποταμιεύσεων και συντάξεων στη Γαλλία, και ειδικότερα του κλάδου ασφάλισης ζωής συνδεδεμένες με επενδύσεις – Unit Linked – που σημείωσαν άνοδο +47,1%.

Παράλληλα, ανάπτυξη κατέγραψαν και οι διεθνείς δραστηριότητες του Ομίλου με άνοδο 8,4% για την ίδια περίοδο, καταγράφοντας θετική εικόνα τόσο στην ασφάλιση Ζωής & Υγείας, όσο και στην ασφάλιση περιουσίας και ατυχημάτων.

Πιο αναλυτικά, τα καθαρά έσοδα του Ομίλου κινήθηκαν με ακόμη μεγαλύτερη ποσοστιαία άνοδο (178,5%) σε σχέση με πέρυσι και διαμορφώθηκαν στα 493 εκατ. ευρώ. Ειδικότερα, η Ασφαλίσεις Ζωής έδωσαν τον τόνο στην συνολική αύξηση κατά 50,7% που κατεγράφη σε επίπεδο Λειτουργικού Αποτελέσματος.

Επίσης, σύμφωνα με τους στόχους της διοίκησης κινήθηκε το Combined Ratio στο κλάδο Ζημιών το οποίο διαμορφώθηκε στο 98,3%

Την ίδια ώρα, ο Όμιλος διατηρεί υψηλή φερεγγυότητα καθώς ο δείκτης SCR χωρίς τη χρήση μεταβατικών μέτρων διαμορφώθηκε στο 183% (με χρήση μεταβατικών μέτρων στο 271%), ενώ τα Ίδια Κεφάλαια ανήλθαν στα 10,7 δισ. ευρώ.

Την ικανοποίηση τους για την πορεία των μεγεθών εξέφρασαν τόσο ο διευθύνων σύμβουλος, κ. Thierry Martel όσο και ο πρόεδρος Δ.Σ της Groupama Assurances Mutuelles, κ. Jean-Yves Dagès

«Το 2021, η Groupama σημείωσε ισχυρή ανάπτυξη σε όλους τους τομείς δραστηριότητας, στη Γαλλία και τις διεθνείς αγορές. Τόσο τα λειτουργικά όσο και τα καθαρά αποτελέσματα ήταν υψηλά και ξεπέρασαν τα επίπεδα προ πανδημίας. Συνεχίσαμε, επίσης, να ενισχύουμε τη φερεγγυότητα του Ομίλου και επιδείξαμε την οικονομική μας ευελιξία, εκδίδοντας με επιτυχία τα πρώτα μας πράσινα ομόλογα», δήλωσε ο κ. Martel.

Από τη πλευρά του ο κ. Dagès συμπλήρωσε πως «κατά το 2021, για άλλη μια φορά, επιβεβαιώθηκε η δύναμη του αλληλασφαλιστικού μοντέλου της Groupama, με πολύ ικανοποιητικά ετήσια αποτελέσματα σε ένα μεταβαλλόμενο περιβάλλον. Η χρονιά αυτή θα μείνει αξέχαστη για το έργο που έλαβε χώρα σε συνεργασία με τη γαλλική κυβέρνηση, δίνοντας μια νέα διάσταση στις γεωργικές ασφαλίσεις στη Γαλλία. Ο Όμιλος φυσικά παραμένει σε εγρήγορση όσον αφορά την κατάσταση στην Ουκρανία και τις παγκόσμιες μακροοικονομικές συνέπειές της»

*δείτε παρακάτω περισσότερες πληροφορίες

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*