back to top
27.4 C
Athens
Τρίτη 26 Μαΐου 2026

Συνάντηση Γ. Χατζηθεοδοσίου με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής στη Νέα Υόρκη

Στο περιθώριο ταξιδιού του στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο στις 24/2/2022 στη Νέα Υόρκη. 

Στην ατζέντα της συνάντησης ήταν θέματα σχετικά με την Ομογένεια, αλλά κυρίως οι οικονομικές συνέπειες της πανδημίας και οι συνεχείς ανατιμήσεις που πλήττουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.

- Advertisement -

Ο κ. Χατζηθεοδοσίου ενημέρωσε τον κ. Ελπιδοφόρο για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην ελληνική αγορά λόγω της μεγάλης αύξησης του ενεργειακού κόστους, κάτι που έχει επηρεάσει αρνητικά την εύρυθμη λειτουργία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και απειλεί τη βιωσιμότητα τους.

Στο πλαίσιο της ανταλλαγής απόψεων, τονίστηκε από τον Πρόεδρο του Ε.Ε.Α. η ανάγκη στήριξης της ελληνικής οικονομίας μέσω προσέλκυσης περισσότερων επενδυτών. Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής δήλωσε πρόθυμος να συμβάλει στην προσπάθεια αυτή, κυρίως μέσω κινητοποίησης στους κόλπους της Ομογένειας αλλά και γενικότερα σε μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους. 

- Advertisement -

Πρόκειται για τη δεύτερη συνάντηση του κ. Χατζηθεοδοσίου με τον κ. Ελπιδοφόρο, μετά από αυτήν τον Ιούνιο του 2019, στο περιθώριο εκδήλωσης που έγινε τότε στην Αθήνα, προς τιμήν του νέου Αρχιεπισκόπου Αμερικής.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Γ. Χατζηθεοδοσίου: «Ανεπίτρεπτο από πρόγραμμα άνω των 140 εκατ. ευρώ να εξαιρούνται κλάδοι όπως εστίαση, εμπόριο, υπηρεσίες»

Διαχωρισμό που στερεί απαραίτητους πόρους από επιχειρηματικές δραστηριότητες καταλογίζει στην Περιφέρεια Αττικής ο Πρόεδρος του ΕΕΑ

Mega Brokers: Ο μεγαλύτερος πράκτορας της αγοράς, με κύκλο εργασιών 19,1 εκατ. ευρώ το 2025

Τ. Χατζηθεοδοσίου: «Η ανάπτυξη 17,13% δεν είναι απλώς ένας αριθμός, αλλά αποτέλεσμα καθημερινής δουλειάς, συνέπειας και συνεργασίας με το δίκτυό μας»

Στηλιτεύει ο Γ. Χατζηθεοδοσίου την εξαίρεση της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης από το «Ξεκινώ Επιχειρηματικά»

Για κατάφωρη αδικία σε βάρος επαγγελματιών που ειδικά αυτή την περίοδο δίνουν αγώνα επιβίωσης κάνει λόγο ο Πρόεδρος του ΕΕΑ

Νέα πιστοποίηση «Great Place to Work» για τη Mega Brokers

Τ. Χατζηθεοδοσίου: «Επιβεβαίωση της σταθερής μας δέσμευσης να καλλιεργούμε περιβάλλον εμπιστοσύνης, εξέλιξης και ουσιαστικής συμμετοχής»

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Atradius: Βαρόμετρο Πρακτικών Β2Β Πληρωμών στην Ελλάδα για το 2026

Γ. Τζέης: Εντονότερη ανησυχία στην Ελλάδα, λόγω περιορισμένης ρευστότητας και μεγαλύτερης ευαισθησίας σε μεταβολές της οικονομικής δραστηριότητας

Mega Brokers: Ο μεγαλύτερος πράκτορας της αγοράς, με κύκλο εργασιών 19,1 εκατ. ευρώ το 2025

Τ. Χατζηθεοδοσίου: «Η ανάπτυξη 17,13% δεν είναι απλώς ένας αριθμός, αλλά αποτέλεσμα καθημερινής δουλειάς, συνέπειας και συνεργασίας με το δίκτυό μας»

wedo.insure: Τι πρέπει πραγματικά να γνωρίζουμε για τα ηλεκτρικά πατίνια

Κάθε νέα μορφή μετακίνησης φέρνει μαζί της και νέες ευθύνες

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Εθνική Δράση κατά της Παιδικής Παχυσαρκίας: Η Ελλάδα γίνεται ευρωπαϊκό πρότυπο

8 στα 10 παιδιά πέτυχαν φυσιολογικό δείκτη μάζας σώματος, ενώ 4 στα 10 με συνοδά νοσήματα παρουσίασαν σημαντική βελτίωση

4 άξονες για την ανάπτυξη των ασφαλιστικών επιχειρήσεων, προβλέψεις 2026

Πού θα πρέπει να επικεντρωθούν οι ασφαλιστές προκειμένου να επιτύχουν ταχύτερη ανάπτυξη των εργασιών τους, σύμφωνα με την ICAP CRIF

Ενίσχυση του ΕΣΥ και «Προσωπικός Βοηθός»: Οι εξελίξεις που παρακολουθεί στενά και η ασφαλιστική αγορά

Η αναβάθμιση των δημόσιων υπηρεσιών υγείας επηρεάζει τις ισορροπίες δημόσιου-ιδιωτικού τομέα αλλά και τη διαμόρφωση νέων προϊόντων

Γ. Χατζηθεοδοσίου: «Ανεπίτρεπτο από πρόγραμμα άνω των 140 εκατ. ευρώ να εξαιρούνται κλάδοι όπως εστίαση, εμπόριο, υπηρεσίες»

Διαχωρισμό που στερεί απαραίτητους πόρους από επιχειρηματικές δραστηριότητες καταλογίζει στην Περιφέρεια Αττικής ο Πρόεδρος του ΕΕΑ

Η τέχνη του (κυβερνο)πολέμου στην εποχή της προληπτικής ασφάλισης

Στον 5ο αιώνα π.Χ., ο Sun Tzu έγραψε το πιο διαχρονικό εγχειρίδιο στρατηγικής. Στον 21ο αιώνα, οι κυβερνοεγκληματίες το εφαρμόζουν καλύτερα από εμάς