Ο υπουργός Οικονομικών στα Επιχειρηματικά Βραβεία ΧΡΗΜΑ: Μεγάλος στόχος η επενδυτική βαθμίδα το 2023

Θεσμική ομιλία απηύθυνε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας στα Επιχειρηματικά βραβεία ΧΡΗΜΑ 2021, που διεξάγονται φέτος μέσα από την πλατφόρμα LiveOn.

Ο κ. Σταϊκούρας έδωσε συγχαρητήρια και χαρακτήρισε τα βραβεία ως μία εμβληματική πρωτοβουλία από την οποία αναδεικνύεται η υγιής επιχειρηματικότητα που άντεξε και αντέχει στην κρίση και καθοδηγεί το μέλλον της χώρας.

Ο υπουργός μιλώντας με τον head of content της Ethos Media, Χρήστο Κώνστα, έκανε αποτίμηση των πεπραγμένων του Υπουργείου Οικονομικών, παραθέτοντας στοιχεία που επιβεβαιώνουν την ορθότητα των πολιτικών επιλογών και μάλιστα στατιστικά από τους εταίρους και τους θεσμούς.

“Η οικονομία ανέκαμψε ισχυρότατα το 2021 και υπάρχουν θετικές προοπτικές το 2022, με την ανεργία να μειώνεται κατά 4 ποσοστιαίες μονάδες, η καλύτερη επίδοση τα τελευταία 4 χρόνια. Το εισόδημα έχει ενισχυθεί με τα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης, ενώ η ΕΛΣΤΑΤ ανακοίνωσε την ενίσχυση της βιομηχανικής παραγωγής”, είπε ο υπουργός.

“Συνεκτιμούμε όλες τις προκλήσεις, όταν ασκούμε πολιτική, και έχουμε στόχους που έχουν καθοριστεί στο Υπουργικό Συμβούλιο και δεν έχουν μεταβληθεί καθόλου, παρά τις εξωγενείς κρίσεις”, τόνισε ο κ. Σταϊκούρας απαριθμώντας τους:

Υψηλή ανάπτυξη, με σωρευτικά ρυθμό οικονομικής μεγέθυνσης

Διατηρήσιμη ανάπτυξη με επιδόσεις στην εξωστρέφεια και τις επενδύσεις

Να βγει η χώρα το 2022 από το καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας

Να μειώσουμε τον όγκο των κόκκινων δανείων

Μεγάλος στόχος η επενδυτική βαθμίδα το 2023, με απαραίτητη προϋπόθεση όλων των παραπάνω στόχων.

Όλες οι πολιτικές υπηρετούν ένα συνεκτικό συλλογικό σχέδιο που εδράζεται σε συγκεκριμένους πυλώνες:

Συνετή δημοσιονομική πολιτική και εκδοτική στρατηγική

Να συνεχίσουμε να είμαστε κοντά σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις για να ανταπεξέλθουν των δίδυμων κρίσεων (υγειονομική και ενεργειακή) κατά τον βέλτιστο τρόπο (μείωση φόρων ΕΝΦΙΑ, εισφορών, αύξηση στις θέσεις εργασίας)

Τρίτος πυλώνας είναι η συνέχιση της υλοποίησης διαρθρωτικών αλλαγών και αποκρατικοποιήσεων

Τέταρτος, η ορθολογική αξιοποίηση -εμπροσθοβαρώς- των ευρωπαϊκών πόρων από το ΕΣΠΑ ή το Ταμείο Ανάκαμψης 

Νέος πυλώνας και σημαντικός είναι η συμμετοχή της χώρας στις συζητήσεις για την νέα ευρωπαϊκή αρχιτεκτονική στο οικονομικό πεδίο, κυρίως όσον αφορά το δημοσιονομικό πλαίσιο.

Ο κ. Σταϊκούρας κλείνοντας δήλωσε ρεαλιστικά αισιόδοξος ότι το 2022 θα είναι μια πολύ καλή χρονιά για την οικονομία, τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*