back to top
18 C
Athens
Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2026

Καμπανάκι Γ. Χατζηθεοδοσίου: Έρχονται ανατιμήσεις 30%

Για το μείζον ζήτημα των ανατιμήσεων μίλησε στην ΕΡΤ1 ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου.

Σε συνέντευξή του στην εκπομπή “ΕΡΤ Σαββατοκύριακο”, την Κυριακή 30/01/2022, ο κ. Χατζηθεοδοσίου εκτίμησε ότι η ενεργειακή κρίση θα μας συνοδεύσει όλο το 2022, ενώ προέβλεψε ότι το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα βρεθούμε αντιμέτωποι με ανατιμήσεις πάνω από 30%.

- Advertisement -

Ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Ε.Ε. & του Ε.Ε.Α. υπογράμμισε ότι οι επιχειρήσεις, υπό το βάρος των συνεπειών της πανδημίας αλλά και της εκτίναξης του λειτουργικού τους κόστους, δεν έχουν πλέον άλλα περιθώρια απορρόφησης των αυξήσεων.

Σε αυτό το πλαίσιο ο κ. Χατζηθεοδοσίου ανέδειξε τις προτάσεις της Κ.Ε.Ε.Ε. για αύξηση της επιδότησης στην ενέργεια στο 75% των αυξήσεων, μετάθεση των υποχρεώσεων των επιχειρήσεων, αλλά και αύξηση των δόσεων για την αποπληρωμή των χρεών της πανδημίας, από 72 σε 120, προκειμένου να δοθεί ανάσα επιβίωσης στο επιχειρείν.

- Advertisement -

Στη διάρκεια της συνέντευξης ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Ε.Ε. και του Ε.Ε.Α. αναφέρθηκε και στο θέμα των αποζημιώσεων τις οποίες μπορούν να διεκδικήσουν οι πολίτες που υπέστησαν ζημιές ή εγκλωβίστηκαν, λόγω της πρόσφατης, πρωτοφανούς κακοκαιρίας.

Όπως εξήγησε, υπάρχουν τρεις κατηγορίες αποζημιώσεων. Η πρώτη αφορά στις πτώσεις δέντρων, για τις οποίες θα αποζημιωθούν από τις ασφαλιστικές εταιρίες όσοι ιδιοκτήτες οχημάτων είχαν κάλυψη για φυσικά φαινόμενα. Ωστόσο, πρόσθεσε, ο Δήμος Αθηναίων ανακοίνωσε ότι θα δοθούν αποζημιώσεις σε όλους όσοι υπέστησαν ζημιές, γεγονός που ανοίγει το δρόμο για ανάλογες πρωτοβουλίες και άλλων Δήμων.

Η δεύτερη κατηγορία αφορά στα τροχαία ατυχήματα, για τα οποία οι ασφαλιστικές εταιρείες έχουν υποχρέωση, εντός 15 ημερών, να αποζημιώσουν άμεσα, ενώ η τρίτη κατηγορία σχετίζεται με όσους εγκλωβίστηκαν στην Αττική Οδό και άλλες οδικές αρτηρίες, όπως και σε τρένα. Ο κ. Χατζηθεοδοσίου σημείωσε ότι ένας μεγάλος αριθμός πολιτών θα κινηθεί ομαδικά σε αγωγές για την ταλαιπωρία που υπέστη, επισημαίνοντας ότι η κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή, όπως και η αποζημίωση που μπορεί να διεκδικηθεί και να επιδικαστεί.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Οι 3 προτάσεις του Δ. Γαβαλάκη για την ασφάλιση των φυσικών καταστροφών – Τι προβλέπει ο νέος νόμος για τους πληγέντες

Το νέο πλαίσιο επιχειρεί να συγκεντρώσει σε ένα ενιαίο σύστημα τις διαδικασίες και τις προϋποθέσεις κρατικής αρωγής

Φυσικές καταστροφές: Νέο μοντέλο κρατικής αρωγής με το βλέμμα στην ασφάλιση

Στο e-Άδειες η αποκατάσταση, με στόχο τις ταχύτερες ενισχύσεις

Ασφάλεια ακινήτου. Ο μη πλούσιος τη χρειάζεται, ο πλούσιος την κάνει πάντα. Ποιος είναι το κορόιδο;

Στην Ελλάδα των «αρνητών της λογικής», εκατομμύρια ιδιοκτήτες «κάνουν οικονομία» κάθε χρόνο και «στη στραβή» βρίζουν το κράτος…

Σε Σαλαμίνα και Χαλκιδική μεταβαίνει ο Κ. Κατσαφάδος

Αντικείμενο των συσκέψεων με τις τοπικές αρχές, η άμεση αποκατάσταση των ζημιών και αποζημίωση των πληγέντων από τις πυρκαγιές

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ για την περίοδο 28 Σεπτεμβρίου έως 2 Οκτωβρίου

Κατά την περίοδο 28 Σεπτεμβρίου έως 2 Οκτωβρίου, θα καταβληθούν 1.208.786.298,6 ευρώ σε 1.745.73 δικαιούχους

Τι λέει ο Νόμος 5327/2026 για την ενίσχυση της επαγγελματικής ασφάλισης

Περισσότερες δυνατότητες για εργαζόμενους και επιχειρήσεις, διεύρυνση των επιλογών συμπληρωματικής συνταξιοδοτικής αποταμίευσης και άλλες διατάξεις.

Η HDI Global Belgium διευρύνει τις υπηρεσίες της στον τομέα της αεροπορίας με τη δημιουργία νέας ομάδας Aviation

Η HDI Global (HDI) Belgium ανακοίνωσε την έναρξη λειτουργίας μιας εξειδικευμένης ομάδας underwriting Αεροπορικών Κινδύνων (Aviation)

INTERLIFE: Θετικό Πρόσημο στα Οικονομικά Μεγέθη του Α’ Εξαμήνου 2026

Κερδοφορία, αύξηση Παραγωγής Ασφαλίστρων, Ενεργητικού, Επενδύσεων και Αποθεμάτων καθώς και υψηλοί Δείκτες Φερεγγυότητας χαρακτηρίζουν τα Αποτελέσματα του Α’ Εξαμήνου 2026 της INTERLIFE.

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

«Γ. Χατζηθεοδοσίου στον Αλ. Τσίπρα: Όταν ο πολίτης δεν μπορεί να καταναλώσει, ο μικρομεσαίος δεν μπορεί να επιβιώσει

Για την κατάσταση στην αγορά και την πραγματική οικονομία αλλά και για τα σοβαρά προβλήματα που ταλανίζουν τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα

Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ για την περίοδο 28 Σεπτεμβρίου έως 2 Οκτωβρίου

Κατά την περίοδο 28 Σεπτεμβρίου έως 2 Οκτωβρίου, θα καταβληθούν 1.208.786.298,6 ευρώ σε 1.745.73 δικαιούχους

O μέγας κίνδυνος από την Τεχνητή Νοημοσύνη και τους Πράκτορες AI

Νομοτελειακά θα φτάναμε σε αυτό το σημείο καμπής με την Τεχνητή Νοημοσύνης και τους Πράκτορες ΑΙ

Τι λέει ο Νόμος 5327/2026 για την ενίσχυση της επαγγελματικής ασφάλισης

Περισσότερες δυνατότητες για εργαζόμενους και επιχειρήσεις, διεύρυνση των επιλογών συμπληρωματικής συνταξιοδοτικής αποταμίευσης και άλλες διατάξεις.

Έρευνα EY: Οι CFOs καλούνται να υιοθετήσουν το AI

Οι CFOs βρίσκονται πλέον στο επίκεντρο της δημιουργίας αξίας σε ένα ταχέως μεταβαλλόμενο και αβέβαιο περιβάλλον.