back to top
25.7 C
Athens
Τρίτη 9 Ιουνίου 2026

Καμπανάκι Γ. Χατζηθεοδοσίου: Έρχονται ανατιμήσεις 30%

Για το μείζον ζήτημα των ανατιμήσεων μίλησε στην ΕΡΤ1 ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου.

Σε συνέντευξή του στην εκπομπή “ΕΡΤ Σαββατοκύριακο”, την Κυριακή 30/01/2022, ο κ. Χατζηθεοδοσίου εκτίμησε ότι η ενεργειακή κρίση θα μας συνοδεύσει όλο το 2022, ενώ προέβλεψε ότι το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα βρεθούμε αντιμέτωποι με ανατιμήσεις πάνω από 30%.

- Advertisement -

Ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Ε.Ε. & του Ε.Ε.Α. υπογράμμισε ότι οι επιχειρήσεις, υπό το βάρος των συνεπειών της πανδημίας αλλά και της εκτίναξης του λειτουργικού τους κόστους, δεν έχουν πλέον άλλα περιθώρια απορρόφησης των αυξήσεων.

Σε αυτό το πλαίσιο ο κ. Χατζηθεοδοσίου ανέδειξε τις προτάσεις της Κ.Ε.Ε.Ε. για αύξηση της επιδότησης στην ενέργεια στο 75% των αυξήσεων, μετάθεση των υποχρεώσεων των επιχειρήσεων, αλλά και αύξηση των δόσεων για την αποπληρωμή των χρεών της πανδημίας, από 72 σε 120, προκειμένου να δοθεί ανάσα επιβίωσης στο επιχειρείν.

- Advertisement -

Στη διάρκεια της συνέντευξης ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Ε.Ε. και του Ε.Ε.Α. αναφέρθηκε και στο θέμα των αποζημιώσεων τις οποίες μπορούν να διεκδικήσουν οι πολίτες που υπέστησαν ζημιές ή εγκλωβίστηκαν, λόγω της πρόσφατης, πρωτοφανούς κακοκαιρίας.

Όπως εξήγησε, υπάρχουν τρεις κατηγορίες αποζημιώσεων. Η πρώτη αφορά στις πτώσεις δέντρων, για τις οποίες θα αποζημιωθούν από τις ασφαλιστικές εταιρίες όσοι ιδιοκτήτες οχημάτων είχαν κάλυψη για φυσικά φαινόμενα. Ωστόσο, πρόσθεσε, ο Δήμος Αθηναίων ανακοίνωσε ότι θα δοθούν αποζημιώσεις σε όλους όσοι υπέστησαν ζημιές, γεγονός που ανοίγει το δρόμο για ανάλογες πρωτοβουλίες και άλλων Δήμων.

Η δεύτερη κατηγορία αφορά στα τροχαία ατυχήματα, για τα οποία οι ασφαλιστικές εταιρείες έχουν υποχρέωση, εντός 15 ημερών, να αποζημιώσουν άμεσα, ενώ η τρίτη κατηγορία σχετίζεται με όσους εγκλωβίστηκαν στην Αττική Οδό και άλλες οδικές αρτηρίες, όπως και σε τρένα. Ο κ. Χατζηθεοδοσίου σημείωσε ότι ένας μεγάλος αριθμός πολιτών θα κινηθεί ομαδικά σε αγωγές για την ταλαιπωρία που υπέστη, επισημαίνοντας ότι η κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή, όπως και η αποζημίωση που μπορεί να διεκδικηθεί και να επιδικαστεί.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Ψηφιακές κλήσεις και οδική ασφάλεια: Μια εξέλιξη που αφορά και την ασφαλιστική αγορά

Το ζητούμενο δεν είναι η αύξηση των κλήσεων, αλλά η μείωση των ατυχημάτων

Αλλαγή νοοτροπίας τώρα – πριν από την επόμενη καταστροφή

Η Ελλάδα δεν μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί με όρους «μετά την καταστροφή»

Το Ε.Ε.Α. κοντά σε παιδιά και ευάλωτους συμπολίτες με πράξεις αγάπης σε 6 κοινωνικές δομές

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών συνεχίζει να δίνει το παράδειγμα, ενισχύοντας ουσιαστικά το αίσθημα ευθύνης και συμμετοχής

Swiss Re: Πώς οι ακριβές κατασκευές αυξάνουν το κόστος των αποζημιώσεων

Η τάση των παγκόσμιων ασφαλισμένων ζημιών από φυσικές καταστροφές να αυξάνονται κατά μ.ό. 5-7% ετησίως παραμένει αμετάβλητη

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

ΕΑΕΕ: Follow-up στην 1η κοινή άσκηση mystery shopping της EIOPA

Τα αποτελέσματα παρέχουν πολύτιμες πληροφορίες σχετικά με τη διανομή των βασιζόμενων σε ασφάλιση επενδυτικών προϊόντων σε 8 κράτη-μέλη της ΕΕ

Διασυνοριακά τροχαία: Τι δείχνουν τα στοιχεία του Γραφείου Διεθνούς Ασφάλισης για το 2025

Αυξημένα ατυχήματα οχημάτων με ξένες πινακίδες στην Ελλάδα, σημαντική αντίστοιχη άνοδος στο εξωτερικό για οχήματα με ελληνικές πινακίδες

Εκδήλωση ΠΣΑΣ-ΕΕΑ: «Το επάγγελμά μας: Μία προβολή στο μέλλον»

Την Τετάρτη 10 Ιουνίου 2026 στο Μουσείο «Ελλάδα σε Μικρογραφία»

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Deloitte: Τα 5 παράδοξα που διαμορφώνουν το μέλλον της κυβερνοασφάλειας

Η νέα έκδοση της έρευνας «Global Future of Cyber» υποδεικνύει τα σημεία όπου οι οργανισμοί καλούνται να γεφυρώσουν το χάσμα στρατηγικής και πράξης

ΕΑΕΕ: Follow-up στην 1η κοινή άσκηση mystery shopping της EIOPA

Τα αποτελέσματα παρέχουν πολύτιμες πληροφορίες σχετικά με τη διανομή των βασιζόμενων σε ασφάλιση επενδυτικών προϊόντων σε 8 κράτη-μέλη της ΕΕ

Η Carglass® υποδέχθηκε μαθητές του Εργαστηρίου Ειδικής Αγωγής ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ

Η job-shadow δράση εντάσσεται στην προσπάθεια της εταιρείας για ένα εργασιακό και κοινωνικό περιβάλλον με δυνατότητες εξέλιξης και ισότιμης συμμετοχής για όλους

Χρυσή πρωταθλήτρια πινγκ πονγκ η δημοσιογράφος Έλενα Ερμείδου του «IW»

40 συμμετοχές φιλοξένησε το φετινό, 11ο πρωτάθλημα πινγκ πονγκ για τα media