back to top
30.6 C
Athens
Σάββατο 11 Ιουλίου 2026

Καμπανάκι Γ. Χατζηθεοδοσίου: Έρχονται ανατιμήσεις 30%

Για το μείζον ζήτημα των ανατιμήσεων μίλησε στην ΕΡΤ1 ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου.

Σε συνέντευξή του στην εκπομπή “ΕΡΤ Σαββατοκύριακο”, την Κυριακή 30/01/2022, ο κ. Χατζηθεοδοσίου εκτίμησε ότι η ενεργειακή κρίση θα μας συνοδεύσει όλο το 2022, ενώ προέβλεψε ότι το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα βρεθούμε αντιμέτωποι με ανατιμήσεις πάνω από 30%.

- Advertisement -

Ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Ε.Ε. & του Ε.Ε.Α. υπογράμμισε ότι οι επιχειρήσεις, υπό το βάρος των συνεπειών της πανδημίας αλλά και της εκτίναξης του λειτουργικού τους κόστους, δεν έχουν πλέον άλλα περιθώρια απορρόφησης των αυξήσεων.

Σε αυτό το πλαίσιο ο κ. Χατζηθεοδοσίου ανέδειξε τις προτάσεις της Κ.Ε.Ε.Ε. για αύξηση της επιδότησης στην ενέργεια στο 75% των αυξήσεων, μετάθεση των υποχρεώσεων των επιχειρήσεων, αλλά και αύξηση των δόσεων για την αποπληρωμή των χρεών της πανδημίας, από 72 σε 120, προκειμένου να δοθεί ανάσα επιβίωσης στο επιχειρείν.

- Advertisement -

Στη διάρκεια της συνέντευξης ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Ε.Ε. και του Ε.Ε.Α. αναφέρθηκε και στο θέμα των αποζημιώσεων τις οποίες μπορούν να διεκδικήσουν οι πολίτες που υπέστησαν ζημιές ή εγκλωβίστηκαν, λόγω της πρόσφατης, πρωτοφανούς κακοκαιρίας.

Όπως εξήγησε, υπάρχουν τρεις κατηγορίες αποζημιώσεων. Η πρώτη αφορά στις πτώσεις δέντρων, για τις οποίες θα αποζημιωθούν από τις ασφαλιστικές εταιρίες όσοι ιδιοκτήτες οχημάτων είχαν κάλυψη για φυσικά φαινόμενα. Ωστόσο, πρόσθεσε, ο Δήμος Αθηναίων ανακοίνωσε ότι θα δοθούν αποζημιώσεις σε όλους όσοι υπέστησαν ζημιές, γεγονός που ανοίγει το δρόμο για ανάλογες πρωτοβουλίες και άλλων Δήμων.

Η δεύτερη κατηγορία αφορά στα τροχαία ατυχήματα, για τα οποία οι ασφαλιστικές εταιρείες έχουν υποχρέωση, εντός 15 ημερών, να αποζημιώσουν άμεσα, ενώ η τρίτη κατηγορία σχετίζεται με όσους εγκλωβίστηκαν στην Αττική Οδό και άλλες οδικές αρτηρίες, όπως και σε τρένα. Ο κ. Χατζηθεοδοσίου σημείωσε ότι ένας μεγάλος αριθμός πολιτών θα κινηθεί ομαδικά σε αγωγές για την ταλαιπωρία που υπέστη, επισημαίνοντας ότι η κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή, όπως και η αποζημίωση που μπορεί να διεκδικηθεί και να επιδικαστεί.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Γ. Χατζηθεοδοσίου στο #Inco26: Ο ασφαλιστικός κλάδος βρίσκεται σε ένα σημείο καμπής

Πολιτεία, ασφαλιστικές εταιρείες, ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές, εποπτικές αρχές και κοινωνική φορείς, οφείλουν να κινηθούν με κοινό σχέδιο και κοινό στόχο

Ψηφιακές κλήσεις και οδική ασφάλεια: Μια εξέλιξη που αφορά και την ασφαλιστική αγορά

Το ζητούμενο δεν είναι η αύξηση των κλήσεων, αλλά η μείωση των ατυχημάτων

Αλλαγή νοοτροπίας τώρα – πριν από την επόμενη καταστροφή

Η Ελλάδα δεν μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί με όρους «μετά την καταστροφή»

Το Ε.Ε.Α. κοντά σε παιδιά και ευάλωτους συμπολίτες με πράξεις αγάπης σε 6 κοινωνικές δομές

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών συνεχίζει να δίνει το παράδειγμα, ενισχύοντας ουσιαστικά το αίσθημα ευθύνης και συμμετοχής

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

40 Χρόνια ΕΣΑΠΕ: Στις 16 Ιουλίου η κεντρική επετειακή εκδήλωση

Μια βραδιά αφιερωμένη στους ανθρώπους που διαμόρφωσαν και συνεχίζουν να διαμορφώνουν το μέλλον της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης

Αύξηση 22,5% στην παραγωγή ασφαλίστρων ζωής και υγείας το πρώτο τρίμηνο

Σημαντική άνοδος στα προϊόντα ζωής συνδεδεμένα με επενδύσεις

Επικουρικό Κεφάλαιο: Νέα Διαχειριστική Επιτροπή και ενεργή παρουσία στη 60ή Γενική Συνέλευση του Council of Bureaux

Βασική προτεραιότητα, η διατήρηση της θετικής πορείας, η ενίσχυση της αποτελεσματικότητας και η περαιτέρω ανάπτυξη του θεσμικού του ρόλου

Δημοφιλή Άρθρα

Sorry. No data so far.

Ροή Ειδήσεων

40 Χρόνια ΕΣΑΠΕ: Στις 16 Ιουλίου η κεντρική επετειακή εκδήλωση

Μια βραδιά αφιερωμένη στους ανθρώπους που διαμόρφωσαν και συνεχίζουν να διαμορφώνουν το μέλλον της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης

Ο καθαρισμός οικοπέδων ασπίδα απέναντι στις πυρκαγιές

Η Υδρόγειος Ασφαλιστική υπενθυμίζει ότι η πρόληψη αποτελεί το πρώτο και σημαντικότερο βήμα για την προστασία της ανθρώπινης ζωής, της περιουσίας και του φυσικού περιβάλλοντος

Οι πρώτοι μεσίτες ασφαλίσεων στον κόσμο για το 2025

Σύμφωνα με την ετήσια κατάταξη του οίκου αξιολόγησης AM Best

Αύξηση 22,5% στην παραγωγή ασφαλίστρων ζωής και υγείας το πρώτο τρίμηνο

Σημαντική άνοδος στα προϊόντα ζωής συνδεδεμένα με επενδύσεις