Έρευνα για τεστ αίματος Covid-19 που προβλέπει την σοβαρότητα νόσησης

Καινοτόμο τεστ αίματος για το εντοπισμό της μόλυνσης με Covid-19 αναπτύχθηκε πρόσφατα  από Αεμρικανούς ερευνητές. Το εν λόγω τεστ παρέχει τη δυνατότητα να προσδιορίσει εάν ένα άτομο έχει μολυνθεί από τον COVID-19 και πόσο σοβαρά θα αντιδράσει το ανοσοποιητικό του σύστημα στην ασθένεια.

Πρόκειται για επίτευγμα των ερευνητών στο Πανεπιστήμιο George Washington, το μπορεί να βοηθήσει τους επαγγελματίες υγείας να λάβουν τεκμηριωμένες αποφάσεις σχετικά με το βέλτιστο σχέδιο θεραπείας για άτομα με COVID-19. Μάλιστα, η έρευνα, με τίτλο «Η αλληλουχία RNA σε ασθενείς με COVID-19 προσδιορίζει τους βιοδείκτες ενεργοποίησης ουδετερόφιλων ως πολλά υποσχόμενη διαγνωστική πλατφόρμα για λοιμώξεις», δημοσιεύεται στο PLOS One.

Πρόβλεψη συμπτωμάτων Covid

Για να γίνει κατανοητό εάν ο φορέας του ιού  θα εμφανίσει ήπια έως κρίσιμα συμπτώματα ή θα χρειαστεί νοσηλεία σε μονάδα εντατικής θεραπείας ή θα κινδυνεύσει η ζωή του , η ομάδα του Πανεπιστημίου George Washington ανέλυσε αλληλουχία RNA πλήρους αίματος από ασθενείς με COVID-19 βρίσκοντας αξιοσημείωτες αλλαγές στα κύτταρα των ατόμων με COVID-19.  Ανάλυση έδειξε συσχέτιση με τη σοβαρότητα της μόλυνσης, μια αύξηση στη δραστηριότητα των ουδετερόφιλων και μια μείωση στη δραστηριότητα των Τ-κυττάρων.  Σημειώνεται πω τα ουδετερόφιλα και τα Τ-κύτταρα είναι ένας τύπος λευκών αιμοσφαιρίων που βοηθούν στην καταπολέμηση της λοίμωξης. Για την απόκριση του ανοσοποιητικού συστήματος του οργανισμού, αξιολογείται η δραστηριότητα των ουδετερόφιλων, δηλαδή εξετάζεται εάν υπάρχει λοίμωξη που προκαλείται από ένα γνωστό, νέο ή παραλλαγή παθογόνου παράγοντα.

Περισσότερα στο virus.com.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*