back to top
20.5 C
Athens
Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2025

Επιχειρηματικές ευκαιρίες στην Ουγγαρία

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: «Discover Hungary», την οποία διοργάνωσαν ο Σύνδεσμος  Εξαγωγέων (ΣΕΒΕ), ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ)και η Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου (Enterprise Greece).Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Ελλάδας στην Ουγγαρία και την Πρεσβεία της Ουγγαρίας στην Ελλάδα και υπό την αιγίδα του Εθνικού Οργανισμού Εμπορίου της Ουγγαρίας (HEPA) και της ουγγρικής Τράπεζας Προώθησης Εξαγωγών-Εισαγωγών EximBank.

Η συμμετοχή από τις ελληνικές εταιρείες και θεσμικούς φορείς από την Ελλάδα ανήλθε σε 300.

- Advertisement -

Την εκδήλωση χαιρέτισε από πλευράς Enterprise Greece, η Εντεταλμένη Σύμβουλος και Εκτελεστικό Μέλος του ΔΣ και Αναπληρώτρια Γενική Επίτροπος Expo Dubai 2020, κ. Μπέττυ Αλεξανδροπούλου.  Αντίστοιχα, χαιρέτησαν, από πλευράς ΣΕΒ, ο Δρ. Γιώργος Ξηρογιάννης, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής, εκ μέρους του EBEA o κ. Κων/νος Δεριζιώτης, Μέλος Δ.Σ. και εκ μέρους του ΣΕΒΕ ο κ. Παναγιώτης Χασάπης, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος.

Οι διμερείς σχέσεις Ελλάδος – Ουγγαρίας αναπτύχθηκαν από τις Α.Ε. Πρέσβη της Ελλάδας στην Ουγγαρία, κ. Ευθύμιο Παντζόπουλο και Πρέσβη από Ουγγαρίας στην Ελλάδα, κ. Erik Edgar Haupt.

- Advertisement -

Ο Εμπορικός και Οικονομικός Ακόλουθος στην Πρεσβεία της Ελλάδας στην Ουγγαρία, κ. Δούκας Μαρινόπουλος, αναφέρθηκε στις επιχειρηματικές και επενδυτικές ευκαιρίες που παρουσιάζει η αγορά της Ουγγαρίας για τους Έλληνες επιχειρηματίες και τόνισε πως υπάρχουν δυνατότητες για περαιτέρω ανάπτυξη του εξαγωγικού εμπορίου από ελληνικές επιχειρήσεις. Σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης παρουσιάζει ο κλάδος των βιομηχανικών και φαρμακευτικών προϊόντων, καθώς και ο αγροδιατροφικός τομέας. Επίσης ανέφερε πως η Ελλάδα αποτελεί για τους Ούγγρους πολίτες τον δεύτερο σε προτίμηση τουριστικό προορισμό.

Ο Αναπληρωτής Διευθυντής, Yπεύθυνος για Business Developmentκαι Corporate Relations του Ουγγρικού Οργανισμού Προώθησης Εξαγωγών (Hungarian Export Promotion Agency), κ. Peter Kocsis, ανέλυσε τις επιχειρηματικές και επενδυτικές ευκαιρίες που παρουσιάζει η Ουγγαρία για τους Έλληνες επιχειρηματίες και παρουσίασε το πλαίσιο των δράσεων και δυνατοτήτων του Οργανισμού HEPA.

H κ. Eva Kabai, Senior International Customer Relationship Manager, της ουγγρικής τράπεζας EXIM, ενημέρωσε τους συμμετέχοντες για τα εργαλεία και τις συνέργειες με τις οποίες επιτυγχάνεται η προσέλκυση ξένων επενδυτών και η χρηματοδότησή τους.

Η τελευταία ενότητα της εκδήλωσης ήταν αφιερωμένη σε εκπροσώπους του ελληνικού επιχειρείν με παρουσία στην Ουγγαρία, όπως ο κ. Γιώργος Ζερίτης, Head of Business Development, του Ομίλου Zeritis Group, ο οποίος αναφέρθηκε στις δραστηριότητες του ομίλου, κυρίως στο real estate, εστιάζοντας στο ευνοϊκό φορολογικό καθεστώς που εφαρμόζεται στη χώρα. Την εμπειρία τους από τη δραστηριότητά τους στην ουγγρική αγορά, μοιράστηκαν κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, ο κ. Ι. Χαραμαλής, Group Commercial Manager for International Sales, KLEEMANΝ (κατασκευές ανελκυστήρων) και ο κ. Laszlo Bekefi, Γενικός Διευθυντής της CocaCola HBC Ουγγαρίας.

Enterprise Greece

Η Εταιρεία Enterprise Greece (Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε.) είναι ο αρμόδιος εθνικός φορέας, υπό την εποπτεία του Υπουργείου Εξωτερικών, για την προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα και την προώθηση των εξαγωγών, με στόχο να προβάλλει τη χώρα ως ελκυστικό επενδυτικό προορισμό και να προωθεί τα ανταγωνιστικά εξαγωγικά προϊόντα και υπηρεσίες της Ελλάδας.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Οι συλλογικές συμβάσεις βγαίνουν… από τα μνημόνια

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Νίκη Κεραμέως από κοινού με εκπροσώπους παραγωγικών και κοινωνικών φορέων (ΓΣΕΕ, ΣΕΒ, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ, ΣΕΤΕ,...

Η ΕΑΕΕ στο επίκεντρο του έργου LIFE PROFILE για την Περιβαλλοντική Ευθύνη

Η ασφάλιση αναδεικνύεται όχι μόνο ως εργαλείο κάλυψης ζημιών, αλλά και ως καταλύτης πρόληψης, επενδύσεων και πράσινης καινοτομίας

Όλα όσα ανέδειξε το 3ο Business & Accounting Conference της ΠΑΕΛΟ

Το συνέδριο αποτέλεσε κορυφαίο σημείο διαλόγου μεταξύ θεσμικών εκπροσώπων, επιχειρηματιών, ακαδημαϊκών και στελεχών της αγοράς

Mind The Hack: Άντλησε 2,8 εκατ. ευρώ με στρατηγικό επενδυτή τον όμιλο Deep Capital

Η επένδυση αναμένεται να επιταχύνει τη μετατροπή της κυβερνοασφάλειας σε συνεχή, αυτοματοποιημένη και AI-powered υπηρεσία

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Η Euroins ανεβάζει ταχύτητα: Ισχυρή πορεία και επένδυση σε AI

Για την Α. Μουρατίδου, η ανοδική πορεία δεν αποτελεί συγκυριακό γεγονός, αλλά αποτέλεσμα στρατηγικής 4 πυλώνων

Η Allianz ξέρει τι μας κρατά ξύπνιους τα βράδια

8.000 άτομα από 8 διαφορετικές χώρε μοιράστηκαν με την Allianz τις μεγαλύτερες ανησυχίες τους

Ο Όμιλος ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ πιστοποιείται ως Great Place to Work® για 4η συνεχόμενη χρονιά

Ρεκόρ σημείωσε φέτος ο συνολικός Δείκτης Εμπειρίας Εργαζομένων – Εδραιωμένο το αίσθημα δικαιοσύνης, εμπιστοσύνης και ισότητας

Eurolife FFH: Χρυσό βραβείο καινοτομίας απέσπασε το My Health F1rst

Όραμα της εταιρείας, να σχεδιάζει προϊόντα που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες και ενισχύουν την εμπιστοσύνη στην ιδιωτική ασφάλιση υγείας

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Οι συλλογικές συμβάσεις βγαίνουν… από τα μνημόνια

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης...

Ο Νίκος Χαλκιόπουλος νέος CEO της ΔΥΝΑΜΙΣ ΑΕΓΑ

Με πολυετή εμπειρία σε κορυφαίες διοικητικές θέσεις στον κλάδο, ο κ. Χαλκιόπουλος αποτελεί σημαντική προσθήκη στο ηγετικό δυναμικό της εταιρείας

Φάρμακα απώλειας βάρους: Σε ποιες άλλες παθήσεις δοκιμάζονται και χρησιμοποιούνται

Αρνητικά τα αποτελέσματα για το Αλτσχάιμερ, ενθαρρυντικά για άλλες νόσους

Η Euroins ανεβάζει ταχύτητα: Ισχυρή πορεία και επένδυση σε AI

Για την Α. Μουρατίδου, η ανοδική πορεία δεν αποτελεί συγκυριακό γεγονός, αλλά αποτέλεσμα στρατηγικής 4 πυλώνων

Επίσκεψη Κ. Κατσαφάδου στη Βόνιτσα – Σύσκεψη με τις τοπικές αρχές για τον συντονισμό των ενεργειών αποκατάστασης

«Προχωρούμε στην άμεση καταγραφή των ζημιών ώστε να ενεργοποιηθούν χωρίς καθυστέρηση οι διαδικασίες κρατικής αρωγής»