back to top
24.8 C
Athens
Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2026

Επιχειρηματικές ευκαιρίες στην Ουγγαρία

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: «Discover Hungary», την οποία διοργάνωσαν ο Σύνδεσμος  Εξαγωγέων (ΣΕΒΕ), ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ)και η Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου (Enterprise Greece).Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Ελλάδας στην Ουγγαρία και την Πρεσβεία της Ουγγαρίας στην Ελλάδα και υπό την αιγίδα του Εθνικού Οργανισμού Εμπορίου της Ουγγαρίας (HEPA) και της ουγγρικής Τράπεζας Προώθησης Εξαγωγών-Εισαγωγών EximBank.

Η συμμετοχή από τις ελληνικές εταιρείες και θεσμικούς φορείς από την Ελλάδα ανήλθε σε 300.

- Advertisement -

Την εκδήλωση χαιρέτισε από πλευράς Enterprise Greece, η Εντεταλμένη Σύμβουλος και Εκτελεστικό Μέλος του ΔΣ και Αναπληρώτρια Γενική Επίτροπος Expo Dubai 2020, κ. Μπέττυ Αλεξανδροπούλου.  Αντίστοιχα, χαιρέτησαν, από πλευράς ΣΕΒ, ο Δρ. Γιώργος Ξηρογιάννης, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής, εκ μέρους του EBEA o κ. Κων/νος Δεριζιώτης, Μέλος Δ.Σ. και εκ μέρους του ΣΕΒΕ ο κ. Παναγιώτης Χασάπης, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος.

Οι διμερείς σχέσεις Ελλάδος – Ουγγαρίας αναπτύχθηκαν από τις Α.Ε. Πρέσβη της Ελλάδας στην Ουγγαρία, κ. Ευθύμιο Παντζόπουλο και Πρέσβη από Ουγγαρίας στην Ελλάδα, κ. Erik Edgar Haupt.

- Advertisement -

Ο Εμπορικός και Οικονομικός Ακόλουθος στην Πρεσβεία της Ελλάδας στην Ουγγαρία, κ. Δούκας Μαρινόπουλος, αναφέρθηκε στις επιχειρηματικές και επενδυτικές ευκαιρίες που παρουσιάζει η αγορά της Ουγγαρίας για τους Έλληνες επιχειρηματίες και τόνισε πως υπάρχουν δυνατότητες για περαιτέρω ανάπτυξη του εξαγωγικού εμπορίου από ελληνικές επιχειρήσεις. Σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης παρουσιάζει ο κλάδος των βιομηχανικών και φαρμακευτικών προϊόντων, καθώς και ο αγροδιατροφικός τομέας. Επίσης ανέφερε πως η Ελλάδα αποτελεί για τους Ούγγρους πολίτες τον δεύτερο σε προτίμηση τουριστικό προορισμό.

Ο Αναπληρωτής Διευθυντής, Yπεύθυνος για Business Developmentκαι Corporate Relations του Ουγγρικού Οργανισμού Προώθησης Εξαγωγών (Hungarian Export Promotion Agency), κ. Peter Kocsis, ανέλυσε τις επιχειρηματικές και επενδυτικές ευκαιρίες που παρουσιάζει η Ουγγαρία για τους Έλληνες επιχειρηματίες και παρουσίασε το πλαίσιο των δράσεων και δυνατοτήτων του Οργανισμού HEPA.

H κ. Eva Kabai, Senior International Customer Relationship Manager, της ουγγρικής τράπεζας EXIM, ενημέρωσε τους συμμετέχοντες για τα εργαλεία και τις συνέργειες με τις οποίες επιτυγχάνεται η προσέλκυση ξένων επενδυτών και η χρηματοδότησή τους.

Η τελευταία ενότητα της εκδήλωσης ήταν αφιερωμένη σε εκπροσώπους του ελληνικού επιχειρείν με παρουσία στην Ουγγαρία, όπως ο κ. Γιώργος Ζερίτης, Head of Business Development, του Ομίλου Zeritis Group, ο οποίος αναφέρθηκε στις δραστηριότητες του ομίλου, κυρίως στο real estate, εστιάζοντας στο ευνοϊκό φορολογικό καθεστώς που εφαρμόζεται στη χώρα. Την εμπειρία τους από τη δραστηριότητά τους στην ουγγρική αγορά, μοιράστηκαν κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, ο κ. Ι. Χαραμαλής, Group Commercial Manager for International Sales, KLEEMANΝ (κατασκευές ανελκυστήρων) και ο κ. Laszlo Bekefi, Γενικός Διευθυντής της CocaCola HBC Ουγγαρίας.

Enterprise Greece

Η Εταιρεία Enterprise Greece (Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε.) είναι ο αρμόδιος εθνικός φορέας, υπό την εποπτεία του Υπουργείου Εξωτερικών, για την προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα και την προώθηση των εξαγωγών, με στόχο να προβάλλει τη χώρα ως ελκυστικό επενδυτικό προορισμό και να προωθεί τα ανταγωνιστικά εξαγωγικά προϊόντα και υπηρεσίες της Ελλάδας.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Η Export Credit Greece στη ΔΕΘ

Καθώς η ελληνική οικονομία αναζητά ολοένα και περισσότερο τον δρόμο προς τις διεθνείς αγορές

KPMG: Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Εξωστρέφειας 2026-2030 σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών

Η εκπόνηση του στρατηγικού πλαισίου αναδεικνύει τη συμβολή της εταιρείας στον σχεδιασμό δημόσιων πολιτικών με αναπτυξιακό αποτύπωμα

Η Export Credit Greece στο πλευρό της νέας γενιάς της ελληνικής διπλωματίας

Ενημερωτική διάλεξη του CEO Ν. Βαγιάννη στη Διπλωματική Ακαδημία του Υπουργείου Εξωτερικών

RETURN. TALENT. IMPACT.: Το ετήσιο συνέδριο του BrainReGain έρχεται στις 29 Μαΐου

Παρουσιάζοντας το νέο, 360° μοντέλο της Πρωτοβουλίας για τη σύνδεση του παγκόσμιου ελληνικού ταλέντου με το μέλλον της Ελλάδας

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Sofos Insurance Agency AE: Σε νέες και σύγχρονες κτιριακές εγκαταστάσεις με στόχο τα 60 εκατ. ευρώ

Σημαντική αύξηση 20,2% παρουσίασε παραγωγικά το 8μηνο για την εταιρεία, ακριβώς έναν χρόνο μετά την ολοκλήρωση του εμβληματικού Sofos Insurance Summit

Glassdrive: Πρώτο κουδούνι με έλεγχο στα κρύσταλλα των σχολικών λεωφορείων

Η εταιρεία συνδέει την έναρξη της σχολικής περιόδου με την ανάγκη για ασφαλείς μετακινήσεις των παιδιών

Anytime: Από το ελληνικό digital στο περιφερειακό στοίχημα – Ελλάδα, Κύπρος, Ρουμανία και;;;

Το brand που ξεκίνησε να αλλάζει πώς αγοράζεται η ασφάλιση στην Ελλάδα δοκιμάζει αν μπορεί να κάνει το ίδιο σε μια ολόκληρη περιφερειακή αγορά

Εθνική Ασφαλιστική: Κέρδισε το στοίχημα των 350.000 και ανεβάζει τον πήχη στις 800.000

Η νέα ηλεκτρονική πύλη της εταιρείας θα είναι έτοιμη να λειτουργήσει την 1η Ιανουαρίου του 2027

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Η Gen Z είναι η καλύτερη… φίλη της τεχνητής νοημοσύνης

Έρευνα της Kaspersky δείχνει ότι οι Zoomers χρησιμοποιούν AI πιο ενεργά από κάθε άλλη γενιά, μόλις το 42% όμως παίρνει τα μέτρα του

Bain & Company: Η συνεχής αστάθεια μετατρέπεται σε νέα κανονικότητα για τις B2B επιχειρήσεις

Ποιοι είναι οι 5 βασικοί στρατηγικοί πυλώνες για την ενίσχυση της ανθεκτικότητας και της ανταγωνιστικότητάς τους

Revolut: Χάκερ έβαλαν στο στόχαστρο 700 λογαριασμούς και απειλούν με δημοσιοποίηση δεδομένων

Δεν πρόκειται για επίθεση με τη συνήθη έννοια, καθώς κανείς δεν παραβίασε τους διακομιστές της εταιρείας ούτε χρησιμοποίησε κακόβουλο λογισμικό

ΣΕΜΑ: Η ασφαλιστική αγορά ξανά μαζί – Ισχυρό «παρών» και ουσιαστικό networking στην Ετήσια Εκδήλωση

Μια βραδιά που ανέδειξε τη σημασία της επικοινωνίας, της συνεργασίας και της εμπιστοσύνης – Δείτε τα στιγμιότυπα

Μπροστά στην αναβάθμιση και τις πληθωριστικές πιέσεις

Διαβάστε δωρεάν στο «ΧΡΗΜΑ Week» τ. 1.057, που κυκλοφορεί την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου...