back to top
29.2 C
Athens
Παρασκευή 3 Ιουλίου 2026

Lloyd’s: Βοηθώντας τους ασφαλιστές να διαχειριστούν γεωπολιτικούς κινδύνους-κλιματική αλλαγή

Καθώς η κλιματική αλλαγή και οι γεωπολιτικοί κίνδυνοι αρχίζουν να γίνονται ολοένα και πιο αισθητοί, η Lloyd’s δημοσίευσε μια νέα έκθεση με στόχο να καθοδηγήσει τους ασφαλιστές και τους διαχειριστές κινδύνου να αντιμετωπίσουν αυτά τα ζητήματα.

Η δεύτερη έκθεση Lloyd’s “Shifting Powers”, που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με το Cambridge Center for Risk Studies, χρησιμοποιεί πιθανά αλλά εύλογα σενάρια για τον εντοπισμό γεωπολιτικών κινδύνων που σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή και περιγράφει πρωτοβουλίες που έχουν ήδη ξεκινήσει. Υπογραμμίζει επίσης τον ρόλο των ασφαλιστών στη μείωση των γεωπολιτικών εντάσεων παρέχοντας πολύτιμες πληροφορίες για έργα όπως το Power Link Australia-Asia, το οποίο στοχεύει στη σύνδεση περιοχών μέσω βιώσιμων πηγών ενέργειας.

- Advertisement -

Επιπλέον, η έκθεση αξιολογεί τις παγκόσμιες πολιτικές εξελίξεις τον επόμενο αιώνα και τις αλλαγές ως προς τους κινδύνους που προκύπτουν από την παγκόσμια διαδικασία ενεργειακής μετάβασης.

Ο Andrew Coburn, επικεφαλής επιστήμονας στο Κέντρο Μελετών Κινδύνων του Πανεπιστημίου του Cambridge, περιέγραψε την κλιματική αλλαγή ως τον μεγαλύτερο αναδυόμενο κίνδυνο της γενιάς μας.

- Advertisement -

Σχολιάζοντας τη συνεργασία με τα Lloyd’s, ο Coburn είπε: «Το Cambridge Center for Risk Studies είχε το προνόμιο να συνεργαστεί με τα Lloyd’s για την έρευνα των κοινωνικών και γεωπολιτικών απειλών που θα μπορούσαν να προκύψουν από διαφορετικά μονοπάτια. Αυτό το έργο είναι πρωτοποριακό προωθώντας τη δημιουργική σκέψη γύρω από ευρύτερους κλιματικούς κινδύνους που αφορούν το παγκόσμιο σύστημα και εξετάζει πώς η κοινότητα διαχείρισης κινδύνων και ο ασφαλιστικός κλάδος μπορούν να κάνουν την κοινωνία μας ασφαλέστερη καθώς ξεκινά η ενεργειακή μετάβαση.»

Η έκθεση προτείνει τρόπους προκειμένου οι ασφαλιστές να αμβλύνουν τις εντάσεις μεταξύ των εθνικών power blocs παρέχοντας λύσεις αποφυγής κινδύνου για περιφερειακά ενεργειακά και γεωργικά έργα.

Ο πρόεδρος των Lloyd’s, Bruce Carnegie-Brown, δήλωσε ότι ο ασφαλιστικός κλάδος διαδραματίζει κομβικό ρόλο στη διασφάλιση της μετάβασης σε έναν πιο βιώσιμο κόσμο, καθώς οι γεωπολιτικοί κίνδυνοι και οι εντάσεις μεταξύ των διεθνών κοινοτήτων καθιστούν την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής πιο περίπλοκη.

«Γνωρίζουμε ότι οι επιχειρήσεις αναμενουν από τους παγκόσμιους ηγέτες μέσω διπλωματικών συμφωνιών να ηγηθούν αυτής της μετάβασης, αλλά γνωρίζουμε επίσης πολύ καλά ότι οι επιχειρήσεις έχουν την ευθύνη να διαδραματίσουν και οι ίδιες ηγετικό ρόλο στη μετάβαση», πρόσθεσε ο Carnegie-Brown. 

Mε πληροφορίες από το insurancebusinessmag.com

Σχετικές δημοσιεύσεις

ΤτΕ: Διαδικτυακό Εργαστήριο για την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή και τον ρόλο της ασφάλισης – Βίντεο

Θεσμικοί εκπρόσωποι από την Ελλάδα και το εξωτερικό ανέλυσαν το κενό προστασίας, ενώ παρουσίασαν καλές πρακτικές, μελέτες περιπτώσεων και σχετικά προϊόντα

Ευρωπαϊκή έκθεση για το κλίμα: Με τον ταχύτερο ρυθμό υπερθέρμανσης παγκοσμίως η Γηραιά Ήπειρος

Ποιοι κίνδυνοι αυξάνονται σημαντικά για κράτη, επιχειρήσεις και ασφαλιστικές εταιρείες

Μια έκπληξη από την Aon στην Ύδρα

Δυο λόγια από τον CEO της Αon έφτασαν για να μας προϊδεάσουν περί των όσων θα ακούσουμε σήμερα στο συνέδριο

26th Insurance & Reinsurance Meeting: Ξεκινά σήμερα με εκδηλώσεις των Aon και Eurolife FFH

Ένας θεσμός συνυφασμένος με το νησί της Ύδρας – Το πρόγραμμα των συζητήσεων και των networking events

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Η Alpha Bank ολοκλήρωσε την εξαγορά της Altius Insurance Ltd.

Η τράπεζα δημιουργεί τον τρίτο ισχυρότερο ασφαλιστικό πυλώνα της Κύπρου

Ευρωβαρόμετρο: Η διεθνής συνθήκη γεννά υψηλές προσδοκίες από την ΕΕ, άγχος και αβεβαιότητα κυριαρχούν στην Ελλάδα

Παρά τις αυξημένες οικονομικές ανησυχίες, οι Ευρωπαίοι εκτιμούν τον προστατευτικό και συνεργατικό χαρακτήρα της ΕΕ, καθώς και την ποιότητα ζωής που προσφέρει

Allianz: Ο κόσμος στην Ευρώπη κρατά μικρό καλάθι για τις συνταξιοδοτικές μεταρρυθμίσεις

Μεγάλη έρευνα δείχνει επίσης ότι, αν και η ευθύνη για τη συνταξιοδότηση μετατίθεται ολοένα περισσότερο στα άτομα, πολλοί δεν διαθέτουν τις απαραίτητες γνώσεις

Η νέα αξία της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης

Στην ενότητα με θέμα «Η νέα αξία της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης», θεσμικό χαιρετισμό απηύθυνε ο κ. Κωστής Αλφιέρης, Γενικός Γραμματέας Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβήτων Ελλάδος (ΕΑΔΕ) & Πρόεδρος, Σύνδεσμος Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων (ΣΕΜΑ)

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Credia-ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική, στο βάθος η ΕΤΕ, τρεις καταλύτες εξελίξεων

Στόχος της EΥΡΩΠΗ είναι η αύξηση κερδοφορίας με αύξηση παραγωγής που θα προέλθει τόσο από την οργανική ανάπτυξη όσο και από νέες στρατηγικές συνεργασίες

NN Hellas: Ταξίδια επιβράβευσης σε Μαρακές και Βιετνάμ για τους κορυφαίους συνεργάτες της

Η ασφαλιστική δημιουργεί προϋποθέσεις για μακροχρόνιες σχέσεις εμπιστοσύνης με τους συνεργάτες αλλά και τους ασφαλισμένους της

Brokers Union: 15 χρόνια ζωής, 50 χρόνια εμπειρίας

H ετήσια εκδήλωση της Brokers Union είχε φέτος ξεχωριστή σημασία, καθώς συνέπεσε με τη συμπλήρωση 15 χρόνων παρουσίας στην ελληνική ασφαλιστική αγορά

Η Allianz επενδύει στη νέα γενιά μέσα από την 6η Ελληνική Οικονομική Ολυμπιάδα

Στ. Μαλαχιάς: «Δίνουμε στους νέους την ευκαιρία να κατανοήσουν καλύτερα την πραγματική οικονομία και να αποκτήσουν τα εφόδια για να μετατρέπουν τις προκλήσεις σε ευκαιρίες εξέλιξης»

ΙΣΑ: Άμεση διόρθωση της εσφαλμένης επιβολής clawback στις ιατρικές επισκέψεις ζητά ο Σύλλογος

Ο Σύλλογος επισημαίνει ότι η επιβολή clawback στις επισκέψεις δεν προβλέπεται από το ισχύον πλαίσιο