Εθνικός πρωταθλητής στη Κυβερνοασφάλεια η Obrela: Η εξαγορά της Encode και η στήριξη Ταμβακάκη – Μ. Λάτση

Σε μια κίνηση που την καθιστά πλέον στον κορυφαίο πάροχο λύσεων στον κρίσιμο τομέα της κυβερνοασφάλειας προχώρησε η Obrela Security Industries: Εξαγόρασε την εταιρεία Encode, που επίσης δραστηριοποιείται με μεγάλη επιτυχία στον ίδιο τομέα, ενώ θα αποτελεί και έναν από τους σημαντικότερους παρόχους Managed Detection and Response (MDR) υπηρεσιών παγκοσμίως.

του Βάιου Κρόκου

Η εξέλιξη της Obrela σε ρόλο πρωταγωνιστή στην ιδιαίτερα απαιτητική – και με όλο και αυξανόμενες ανάγκες – αγορά του Cyber Security/κυβερνοασφάλεια είχε και τη στήριξη σημαντικών επιχειρηματικών σχημάτων.

Το fund EOS με επικεφαλής τον Απόστολο Ταμβακάκη και το LATSCO Family Office συμφερόντων Μ. Λάτση είχαν έγκαιρα τοποθετηθεί, διαβλέποντας τις σύγχρονες ανάγκες στο τομέα αυτό και τις προοπτικές της εταιρείας. Υπενθυμίζεται πως η Obrela Security Industries ιδρύθηκε το 2009 στην Αθήνα από τους Γεώργιο Πατσή και Γεώργιο Δάγλα.

διαβάστε επίσης: Ο Απ. Ταμβακάκης επενδύει στην κυβερνοασφάλεια

Τι αλλάζει με την εξαγορά

Υπολογίζεται πως ο κύκλος εργασιών – με το νέο ενοποιημένο σχήμα – θα ανέρχεται στα 18 εκατ. ευρώ. Την ίδια ώρα, η εταιρεία θα έχει φυσική παρουσία σε 5 χώρες, υψηλή τεχνογνωσία, έμπειρο ανθρώπινο δυναμικό 180 ατόμων καθώς και διευρυμένο διεθνές πελατολόγιο.

Παράλληλα, η επερχόμενη ενοποίηση των δύο εταιρειών αναμένεται να αλλάξει το τοπίο της κυβερνοασφάλειας και καθιστά το ενοποιημένο σχήμα φορέα παγκόσμιας καινοτομίας, ικανό να διεκδικήσει νέα, μεγαλύτερα μερίδια αγοράς, αποδίδοντας σημαντικές υπεραξίες για τους πελάτες, τους εργαζομένους και τους μετόχους.

Στρατηγική επέκτασης διεθνώς – 50 νέες εξειδικευμένες θέσεις εργασίας το 2022

Στο μήνυμα του ο CEO και συνιδρυτής της Obrela Security Industries κ. Γιώργος Πατσής δίνει το στίγμα της επόμενης ημέρας έχοντας πάντα στο επίκεντρο την προστασία των πελατών από κυβερνοαπειλές με το μόττο: «We keep your business in business»

Όπως ανέφερε:

«Η απόκτηση της Encode αποτελεί σημαντικό ορόσημο για την Obrela και τον κλάδο της κυβερνοασφάλειας γενικότερα. Το μέλλον του κλάδου απαιτεί τη συνένωση δυνάμεων και επιχειρησιακών συνεργειών για να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά οι συνεχώς μεταβαλλόμενες συνθήκες της αγοράς, σε ένα έντονα ανταγωνιστικό παγκοσμιοποιημένο, ψηφιακό περιβάλλον, το οποίο εξελίσσεται με αλματώδεις ρυθμούς. Μαζί είμαστε σε θέση να υποστηρίξουμε ακόμη πιο δυναμικά και εστιασμένα την κοινή μας αποστολή, που δεν είναι άλλη από το «We keep your business in business», τη διασφάλιση δηλαδή της ανεμπόδιστης λειτουργίας των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων των πελατών μας και την αποτελεσματική προστασία τους από κυβερνοαπειλές σε πραγματικό χρόνο. Επιδιώκουμε τη σταδιακή και ομαλή συνένωση των εταιρειών προς όφελος των πελατών, επενδυτών αλλά και των ανθρώπων των εταιρειών. Στόχος μας είναι όχι μόνο να διατηρήσουμε αλλά να ενισχύσουμε το ανθρώπινο δυναμικό, ακολουθώντας τη διεθνή επεκτατική στρατηγική μας και δημιουργώντας 50 νέες εξειδικευμένες θέσεις εργασίας το 2022».

Ικανοποίηση από ιδρυτές και βασικούς μετόχους της Obrela

Ειδικότερα, τα ιδρυτικά στελέχη της Obrela, αλλά και οι βασικοί της μέτοχοι, η EOS Capital Partners και το LATSCO Family Office, δηλώνουν ικανοποιημένοι με τις εξαιρετικές προοπτικές που προσφέρει η νέα συμφωνία, ενώ έχουν δεσμευτεί να στηρίξουν τη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη του ενοποιημένου σχήματος και τις μελλοντικές του κινήσεις στη διεθνή αγορά.

Από την πλευρά του, ο κ. Απόστολος Ταμβακάκης, επικεφαλής της EOS Capital Partners δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που η επένδυσή μας στην Obrela, μία από τις πλέον αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις στη χώρα μας, με σημαντική διεθνή παρουσία, εξελίσσεται δυναμικά. Η εξαγορά της Encode γίνεται την κατάλληλη στιγμή, καθώς η πανδημία επιτάχυνε τον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων και κυβερνήσεων και ανέδειξε την ανάγκη της κυβερνοασφάλειας. Επιδιώκουμε να επιταχύνουμε ακόμη περισσότερο την αναπτυξιακή πορεία της Obrela και κατ’ επέκταση να συμβάλουμε δυναμικά στον χώρο της κυβερνοασφάλειας σε διεθνές επίπεδο».

Ο κ. Νίκος Βουτυχτής, Chief Investment Officer του LATSCO Family Office στην Ελλάδα, δήλωσε: «Επενδύοντας πρόσφατα στην Obrela, γνωρίζαμε καλά ότι ο κλάδος της κυβερνοασφάλειας διεθνώς βρίσκεται σε πλήρη ανάπτυξη και αναδιαμόρφωση με την ενοποίηση εταιρειών του χώρου να αποτελεί μια προφανή αλλά και επιδιωκόμενη εξέλιξη. Η ενσωμάτωση της Encode στην Obrela υπηρετεί αυτή τη στρατηγική και εξασφαλίζει για το ενοποιημένο σχήμα σημαντικές οικονομίες κλίμακας και συμπληρωματικότητα στην παροχή υπηρεσιών κυβερνοασφάλειας, ικανό μέγεθος ώστε να δημιουργεί στους πελάτες της ένα αίσθημα εμπιστοσύνης. Tαυτόχρονα γίνεται ο προτιμητέος εργοδότης που μπορεί να προσελκύσει ταλαντούχους επαγγελματίες του χώρου».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*