back to top
15.2 C
Athens
Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2026

«ΓΕΦΥΡΑ»: Επιδότηση 56 εκατ. ευρώ σε 83.653 δικαιούχους για τον Δεκέμβριο

Κρατική επιδότηση ύψους 56 εκατ. ευρώ καταβλήθηκε σε 83.653 δικαιούχους των δύο προγραμμάτων «ΓΕΦΥΡΑ» για τον μήνα Δεκέμβριο, ενώ συνολική στήριξη 503,3 εκατ. ευρώ σε 86.199 δανειολήπτες έχουν προσφέρει, μέχρι σήμερα, «ΓΕΦΥΡΑ 1» και «ΓΕΦΥΡΑ 2».

Ειδικότερα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το Υπουργείο Οικονομικών συνεχίζει την οικονομική στήριξη των πληγέντων νοικοκυριών και επιχειρήσεων από την πανδημία του κορονοϊού. Στο πλαίσιο αυτό, προέβη, στις 29 Δεκεμβρίου 2021:

- Advertisement -

• Στη δέκατη τέταρτη φάση πληρωμών της κρατικής επιδότησης από το πρόγραμμα «ΓΕΦΥΡΑ 1», που αφορά σε δάνεια 1ης κατοικίας και

• Στην έκτη φάση πληρωμών της κρατικής επιδότησης από το πρόγραμμα «ΓΕΦΥΡΑ 2», που αφορά σε επιχειρηματικά δάνεια.

- Advertisement -

Οι πληρωμές του προγράμματος «ΓΕΦΥΡΑ 1» στα τέλη Δεκεμβρίου ανήλθαν συνολικά στα 12,3 εκατ. ευρώ και αντιστοιχούν στην επιδότηση 114.900 δανείων 1ης κατοικίας και 73.120 δικαιούχων.

Η κρατική επιδότηση συνεχίζεται έως ότου όλοι οι δικαιούχοι λάβουν 3 μήνες πρόσθετη επιδότηση, δηλαδή συνολική επιδότηση διάρκειας 12 μηνών. Οι δικαιούχοι για τους οποίους δεν έχει ολοκληρωθεί η 9μηνη επιδότηση, θα λάβουν την πρόσθετη επιδότηση 3 μηνών, μετά το πέρας του 9μηνου τους.

Συνυπολογίζοντας και τις προηγούμενες δεκατρείς φάσεις πληρωμών, των μηνών Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου 2020 και Ιανουαρίου – Νοεμβρίου 2021, το συνολικό ποσό της κρατικής επιδότησης που έχει καταβληθεί, μέχρι σήμερα, ανέρχεται στα 247 εκατ. ευρώ σε 75.666 δικαιούχους.

«ΓΕΦΥΡΑ 2»

Όσον αφορά στο πρόγραμμα «ΓΕΦΥΡΑ 2», οι πληρωμές ανήλθαν συνολικά στα 43,7 εκατ. ευρώ και αντιστοιχούν στην επιδότηση 18.773 δανείων και 10.533 δικαιούχων, οι οποίοι είναι ελεύθεροι επαγγελματίες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις που έχουν αποδεδειγμένα πληγεί από την πανδημία του κορωνοϊού, δηλαδή έχουν υποστεί μείωση του κύκλου εργασιών τους κατά τουλάχιστον 20% το 2020, συγκριτικά με το 2019.

Συνυπολογίζοντας και τις προηγούμενες πέντε φάσεις πληρωμών, των μηνών Ιουλίου – Νοεμβρίου 2021, το συνολικό ποσό της κρατικής επιδότησης που έχει καταβληθεί, μέχρι σήμερα, ανέρχεται στα 256,3 εκατ. ευρώ σε 10.533 δικαιούχους.

Υπενθυμίζεται ότι για όσους δικαιούχους ρύθμισαν τα μη εξυπηρετούμενα δάνειά τους με τους πιστωτές κατά τους προηγούμενους 3 μήνες (Οκτώβριο – Δεκέμβριο 2021, σύμφωνα με την 3μηνη παράταση που θεσπίστηκε με τον Νόμο 4842/2021), η 8 μηνών επιδότηση ξεκινάει σταδιακά και θα ολοκληρωθεί μέσα στο 2022.

Αθροίζοντας τις πληρωμές των δύο προγραμμάτων, το συνολικό ποσό της κρατικής επιδότησης που έχει καταβληθεί, μέχρι σήμερα, ανέρχεται στα 503,3 εκατ. ευρώ σε συνολικά 86.199 δικαιούχους.

Με την υλοποίηση αυτών των προγραμμάτων, η κυβέρνηση ενισχύει το πλέγμα μέτρων στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων που πλήττονται από τις οικονομικές επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης, προκειμένου να ξεπεράσουν τις παρούσες δυσκολίες το συντομότερο δυνατό.

Ταυτόχρονα, επιβραβεύει, για πρώτη φορά, τη συνέπεια και ενισχύει την κουλτούρα πληρωμών.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Προϋπολογισμός 2026 – Επιταχυντής οικονομικής ευμάρειας οι επενδύσεις

Μεγάλα πρωτογενή πλεονάσματα προβλέπει ο νέος προϋπολογισμός που κατατέθηκε στη Βουλή - 4 άξονες ανθεκτικότητας στην εισηγητική έκθεση

ΕΑΕΕ: Επιστολή προς ΥΠΟΙΚ, ΤτΕ και Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία για το ζήτημα των SIAs

Ενόψει ECOFIN, η Ένωση μετέφερε τον προβληματισμό για τον αποκλεισμό των βασιζόμενων σε ασφάλιση επενδυτικών προϊόντων από το πεδίο της SIU

Σεμινάριο ΕΙΑΣ: Ασφαλιστική Διαχείριση Κληρονομιών και Μεταβιβάσεων Περιουσιακών Στοιχείων

Σε υβριδικό περιβάλλον webinar και φυσικής τάξης, στις 14 και 16 Οκτωβρίου 2025

Λυκουρέντζος: Ο ΕΛΓΑ δεν φοβάται τους ελέγχους

Ο πρόεδρος του οργανισμού επισημαίνει ότι οι αποζημιώσεις καταβάλλονται κατόπιν πορισμάτων που συντάσσουν οι εκτιμητές-γεωτεχνικοί του

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Π. Ξένος για φυσικές καταστροφές: «Κάθε 1 ευρώ που δαπανάται στην πρόληψη ισοδυναμεί με 8 ευρώ σε μέτρα αποζημιώσεων»

Η Εθνική Ασφαλιστική δίνει το βήμα στον Επίκουρο Καθηγητή του Τμήματος Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιώς

ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ: Πρόγραμμα προετοιμασίας για τις εξετάσεις πιστοποίησης Ασφαλιστικού Πράκτορα

Το 30ωρο πρόγραμμα θα διεξαχθεί από την Τρίτη 10 Μαρτίου έως την Πέμπτη 19 Μαρτίου 2026

Άνοιξη: Περίοδος πρόληψης και φροντίδας του σπιτιού

Η Υδρόγειος Ασφαλιστική δεν στέκεται μόνο στην αισθητική ανανέωση, αλλά κυρίως στην πρόληψη ζημιών και στη διατήρηση της αξίας της περιουσίας

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Ανακλήσεις αδειών λειτουργίας στον δρόμο των ασφαλιστών

Σε στιγμές κρίσης βλέπουμε δυνατότητες που πριν μας ήταν αόρατες

«Άλμα Ζωής»: Γυναίκες στηρίζουν γυναίκες με καρκίνο μαστού

Το πρόγραμμα εκπαίδευσης εθελοντριών του Συλλόγου στη Θεσσαλονίκη, βασισμένο στο πρότυπο Reach to Recovery, προσφέρει γέφυρα κατανόησης και δύναμης

Γ. Παπαδημητρίου: «Στα 100 χρόνια λειτουργίας της EY, ένας ενάρετος κύκλος μεταφράζεται σε κορυφαίο εργασιακό περιβάλλον»

Σε μια σημαδιακή χρονιά, η EY Ελλάδος απέσπασε 3 νέες σημαντικές διακρίσεις ως εργοδότης

GIRLS2CYBER: Το Ελληνικό Ινστιτούτο Κυβερνοασφάλειας συμμετέχει στο ευρωπαϊκό έργο ψηφιακής ενδυνάμωσης των κοριτσιών

Το GIRLS2CYBER στοχεύει να γεφυρώσει το τεχνολογικό χάσμα των φύλων και να εμπνεύσει κορίτσια 12-15 ετών να ανακαλύψουν τον κόσμο της κυβερνοασφάλειας

4 στους 10 εργαζόμενους χωρίς αξιολόγηση, εκπαίδευση και προοπτικές εξέλιξης

Έρευνα του kariera.gr διαπιστώνει κενό ανάμεσα στις ανάγκες των εργαζομένων και σε όσα εφαρμόζονται στην πράξη από την πλευρά των επιχειρήσεων