back to top
17.8 C
Athens
Πέμπτη 9 Απριλίου 2026

«ΓΕΦΥΡΑ»: Επιδότηση 56 εκατ. ευρώ σε 83.653 δικαιούχους για τον Δεκέμβριο

Κρατική επιδότηση ύψους 56 εκατ. ευρώ καταβλήθηκε σε 83.653 δικαιούχους των δύο προγραμμάτων «ΓΕΦΥΡΑ» για τον μήνα Δεκέμβριο, ενώ συνολική στήριξη 503,3 εκατ. ευρώ σε 86.199 δανειολήπτες έχουν προσφέρει, μέχρι σήμερα, «ΓΕΦΥΡΑ 1» και «ΓΕΦΥΡΑ 2».

Ειδικότερα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το Υπουργείο Οικονομικών συνεχίζει την οικονομική στήριξη των πληγέντων νοικοκυριών και επιχειρήσεων από την πανδημία του κορονοϊού. Στο πλαίσιο αυτό, προέβη, στις 29 Δεκεμβρίου 2021:

- Advertisement -

• Στη δέκατη τέταρτη φάση πληρωμών της κρατικής επιδότησης από το πρόγραμμα «ΓΕΦΥΡΑ 1», που αφορά σε δάνεια 1ης κατοικίας και

• Στην έκτη φάση πληρωμών της κρατικής επιδότησης από το πρόγραμμα «ΓΕΦΥΡΑ 2», που αφορά σε επιχειρηματικά δάνεια.

- Advertisement -

Οι πληρωμές του προγράμματος «ΓΕΦΥΡΑ 1» στα τέλη Δεκεμβρίου ανήλθαν συνολικά στα 12,3 εκατ. ευρώ και αντιστοιχούν στην επιδότηση 114.900 δανείων 1ης κατοικίας και 73.120 δικαιούχων.

Η κρατική επιδότηση συνεχίζεται έως ότου όλοι οι δικαιούχοι λάβουν 3 μήνες πρόσθετη επιδότηση, δηλαδή συνολική επιδότηση διάρκειας 12 μηνών. Οι δικαιούχοι για τους οποίους δεν έχει ολοκληρωθεί η 9μηνη επιδότηση, θα λάβουν την πρόσθετη επιδότηση 3 μηνών, μετά το πέρας του 9μηνου τους.

Συνυπολογίζοντας και τις προηγούμενες δεκατρείς φάσεις πληρωμών, των μηνών Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου 2020 και Ιανουαρίου – Νοεμβρίου 2021, το συνολικό ποσό της κρατικής επιδότησης που έχει καταβληθεί, μέχρι σήμερα, ανέρχεται στα 247 εκατ. ευρώ σε 75.666 δικαιούχους.

«ΓΕΦΥΡΑ 2»

Όσον αφορά στο πρόγραμμα «ΓΕΦΥΡΑ 2», οι πληρωμές ανήλθαν συνολικά στα 43,7 εκατ. ευρώ και αντιστοιχούν στην επιδότηση 18.773 δανείων και 10.533 δικαιούχων, οι οποίοι είναι ελεύθεροι επαγγελματίες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις που έχουν αποδεδειγμένα πληγεί από την πανδημία του κορωνοϊού, δηλαδή έχουν υποστεί μείωση του κύκλου εργασιών τους κατά τουλάχιστον 20% το 2020, συγκριτικά με το 2019.

Συνυπολογίζοντας και τις προηγούμενες πέντε φάσεις πληρωμών, των μηνών Ιουλίου – Νοεμβρίου 2021, το συνολικό ποσό της κρατικής επιδότησης που έχει καταβληθεί, μέχρι σήμερα, ανέρχεται στα 256,3 εκατ. ευρώ σε 10.533 δικαιούχους.

Υπενθυμίζεται ότι για όσους δικαιούχους ρύθμισαν τα μη εξυπηρετούμενα δάνειά τους με τους πιστωτές κατά τους προηγούμενους 3 μήνες (Οκτώβριο – Δεκέμβριο 2021, σύμφωνα με την 3μηνη παράταση που θεσπίστηκε με τον Νόμο 4842/2021), η 8 μηνών επιδότηση ξεκινάει σταδιακά και θα ολοκληρωθεί μέσα στο 2022.

Αθροίζοντας τις πληρωμές των δύο προγραμμάτων, το συνολικό ποσό της κρατικής επιδότησης που έχει καταβληθεί, μέχρι σήμερα, ανέρχεται στα 503,3 εκατ. ευρώ σε συνολικά 86.199 δικαιούχους.

Με την υλοποίηση αυτών των προγραμμάτων, η κυβέρνηση ενισχύει το πλέγμα μέτρων στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων που πλήττονται από τις οικονομικές επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης, προκειμένου να ξεπεράσουν τις παρούσες δυσκολίες το συντομότερο δυνατό.

Ταυτόχρονα, επιβραβεύει, για πρώτη φορά, τη συνέπεια και ενισχύει την κουλτούρα πληρωμών.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Νέο Solvency II Newsletter από την ΕΑΕΕ

Η παρούσα έκδοση επικεντρώνεται στις μεταβολές που εισήγαγε η Οδηγία (ΕΕ) 2025/2 για τις υποχρεώσεις εποπτικών αναφορών και δημοσιεύσεων

Προϋπολογισμός 2026 – Επιταχυντής οικονομικής ευμάρειας οι επενδύσεις

Μεγάλα πρωτογενή πλεονάσματα προβλέπει ο νέος προϋπολογισμός που κατατέθηκε στη Βουλή - 4 άξονες ανθεκτικότητας στην εισηγητική έκθεση

ΕΑΕΕ: Επιστολή προς ΥΠΟΙΚ, ΤτΕ και Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία για το ζήτημα των SIAs

Ενόψει ECOFIN, η Ένωση μετέφερε τον προβληματισμό για τον αποκλεισμό των βασιζόμενων σε ασφάλιση επενδυτικών προϊόντων από το πεδίο της SIU

Σεμινάριο ΕΙΑΣ: Ασφαλιστική Διαχείριση Κληρονομιών και Μεταβιβάσεων Περιουσιακών Στοιχείων

Σε υβριδικό περιβάλλον webinar και φυσικής τάξης, στις 14 και 16 Οκτωβρίου 2025

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

NN Hellas: Ισχυρές ετήσιες επιδόσεις με επίκεντρο τον ψηφιακό μετασχηματισμό αλλά και την κοινωνική ευθύνη

1 δισ. ευρώ σε εγγεγραμμένα ασφάλιστρα το 2025 και, βάσει αυτών, διατήρηση της 1ης θέσης στην ελληνική ασφαλιστική αγορά

Το πασχαλινό μήνυμα του Πάνορμου

«Ευκαιρία να κάνουμε έναν μικρό απολογισμό, να εκτιμήσουμε όσα έχουμε καταφέρει και να αντλήσουμε δύναμη για όσα έρχονται»

Σκέψεις για το «κι αν…» φέρνουν ηρεμία στην καθημερινότητα

Mέσα από την καμπάνια #365yposxeseis η ΜΙΝΕΤΤΑ Ασφαλιστική επισημαίνει ότι η προνοητικότητα και ο στοχασμός δεν πρέπει να προκαλούν φόβο

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Αλλάζουν από σήμερα οι τάσεις στα ασφάλιστρα πολέμου, τι λένε οι μεσίτες για την εκεχειρία

Με την αύξηση της ζήτησης για ασφάλιση έρχονται και σημαντικές διορθώσεις στις τιμές των ασφαλίστρων

ΕΕΑ: Πράξεις αγάπης σε 6 κοινωνικές δομές ενόψει Πάσχα

Γ. Χατζηθεοδοσίου: «Οι ΜμΕ, μέσω των δράσεων του ΕΕΑ, ενισχύουν τη συνοχή και την ανθρωπιά»

Το κόστος μετακίνησης αυτό το Πάσχα: Τι πληρώνουμε για καύσιμα και ασφάλεια;

Όλες οι απαραίτητες πληροφορίες αλλά και συμβουλές, από το Pricefox

Αυξάνεται η ζήτηση για βραχυχρόνιες μισθώσεις το Πάσχα – Στο προσκήνιο η ανάγκη για ασφαλιστική κάλυψη

Το πρόγραμμα ERGO My Home Bnb συνδυάζει καλύψεις περιουσίας και αστικής ευθύνης

Το ΕΣΥ μειώνει δραστικά τις λίστες αναμονής με τα Απογευματινά Χειρουργεία

Η σημαντική πρωτοβουλία για την επιτάχυνση των επεμβάσεων έχει πετύχει, σύμφωνα με το Υπουργείο, μείωση της τάξης του 86,5%