Ευρωπαϊκή Πίστη – Υπεύθυνος εταιρικός πολίτης

Συνειδητή επιλογή, συνυφασμένη με τη συνολική στρατηγική του Ομίλου, αποτελεί η δέσμευση της Ευρωπαϊκής Πίστης να αποτελεί πρότυπο Εταιρικής Κοινωνικής Υπευθυνότητας.

Η Εταιρία στέκεται πάντα δίπλα στην κοινωνία, με μια σειρά δράσεων και ενεργειών, προσπαθώντας να δίνει λύσεις και να προσφέρει ανακούφιση και προοπτική.

Σε αυτό το πλαίσιο, εκτείνονται και οι πρωτοβουλίες σε ενέργειες που αφορούν στο Περιβάλλον, στην Εκπαίδευση, στην Υγεία, στον Αθλητισμό , στα Εργασιακά και Ανθρώπινα Δικαιώματα, στην καθημερινότητα των πολιτών και στην ενίσχυση του κοινωνικού ιστού ευρύτερα.

Χαρακτηριστικό άλλωστε είναι το γεγονός πως ο Όμιλος έχει πραγματοποιήσει από το 2011 πάνω από 400 δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.

Επιπρόσθετα, η Ευρωπαϊκή Πίστη είναι ο μοναδικός ασφαλιστικός οργανισμός στην Ελλάδα που δημοσιεύει Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης, σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες του GRI G4, τις αρχές του ISO 26000, τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης και τις αρχές του Οικουμενικού Συμφώνου του Ο.Η.Ε., ενώ πρόσφατα εντάχθηκε στο νέο «Πράσινο» δείκτη ESG του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Οι πιο πρόσφατες δράσεις του Ομίλου είναι:

  • Εκστρατεία ενημέρωσης με την ονομασία #SkepsouAllios για τη μείωση των πλαστικών μιας χρήσης προς όφελος του πλανήτη. Με κεντρικό μήνυμα «Ένα καλύτερο αύριο ξεκινά από σήμερα», η Εταιρία προχώρησε σε μια σειρά από ενέργειες, τόσο στο προσωπικό της όσο και στην ευρύτερη κοινωνία, με διαφημιστική καμπάνια με αναφορές σε ραδιοφωνικούς σταθμούς, «ντύνοντας» τις στάσεις λεωφορείων σε κεντρικούς δρόμους της Αθήνας και δημιουργώντας ενημερωτικά βίντεο που παρουσιάζουν τις αρνητικές συνέπειες της αλόγιστης χρήσης πλαστικών, αλλά και τη συνολική προσπάθεια της Εταιρίας για τη μείωση των πλαστικών, τα οποία προβλήθηκαν στα social media και σε επιλεγμένους κινηματογράφους. Οι δράσεις ολοκληρώθηκαν με τη συμμετοχή της Εταιρίας, ως ο μοναδικός οργανισμός που εκπροσώπησε τον ελληνικό Ασφαλιστικό Κλάδο, στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων.
  • Προστασία του περιβάλλοντος με καθαρισμό 2 παραλιών της Αττικής, στο Κόκκινο Λιμανάκι, τοποθετώντας ξύλινα σετ κάδων για τη χωριστή συλλογή απορριμμάτων και στα Λεγραινά. Παράλληλα, στάθηκε αρωγός στην υλοποίηση του «Εργαστηρίου Θαλάσσιου Γραμματισμού» του Ινστιτούτου για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημόσιου Δικαίου (EPLO), στο πλαίσιο της «Ευρωπαϊκής Ημέρας για τη Θάλασσα στη Χώρα μου 2021.
  • Έμφαση στη γνώση και στη συνεχή εκπαίδευση, με υποτροφίες στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στηρίζοντας έμπρακτα τις ανάγκες των νέων για εκπαίδευση. Η στήριξη των φοιτητών στα πρώτα τους ακαδημαϊκά βήματα, αποτελεί βασικό πυλώνα του στρατηγικού σχεδιασμού της Εταιρίας.
  • Εθελοντική Αιμοδοσία, στην οποία συμμετέχουν οι εργαζόμενοι της Εταιρίας. Αξίζει να αναφερθεί πως από το 2003 όπου δημιουργήθηκε για πρώτη φορά η Εταιρική Τράπεζα Αίματος, η Εταιρία έχει καταφέρει να βοηθήσει πάνω από 700 συνανθρώπους μας σε στιγμές που το είχαν ανάγκη. Σημειώνεται επίσης πως στην τελευταία Εθελοντική Αιμοδοσία που πραγματοποιήθηκε, η Ευρωπαϊκή Πίστη συνέβαλε και στήριξε ενεργά τον Σύλλογο Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία και Δρεπανοκυτταρική Νόσο (ΠΑΣΠΑΜΑ).
  • Συμβολή στον αγώνα ενημέρωσης για τη σημασία της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου του μαστού με συμμετοχή στο Greece Race For The Cure.
  • Δράση «Walking together, βοηθώντας και χαρίζοντας αισιοδοξία τόσο σε ζώα με κινητικά προβλήματα, όσο και στους κηδεμόνες τους. Με τη συγκεκριμένη δράση, η Ευρωπαϊκή Πίστη έχει αναλάβει το κόστος κατασκευής αμαξιδίων, προσφέροντας ανακούφιση τόσο σε αδέσποτα ζώα που πραγματικά το έχουν ανάγκη όσο και σε κηδεμόνες ζώων που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Οι παραπάνω ενέργειες δεν αποτελούν μεμονωμένες περιπτώσεις στο πλαίσιο δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, αλλά πρωτοβουλίες που βασίζονται στο πυρήνα της φιλοσοφίας του Ομίλου.

Αντιλαμβανόμενη την ευθύνη που έχουν οι επιχειρήσεις για τον αντίκτυπο τους στην κοινωνία, έχοντας πάντα στο επίκεντρο τον Άνθρωπο, η Ευρωπαϊκή Πίστη δεσμεύεται πως θα συνεχίσει να είναι δίπλα σε όσους το έχουν ανάγκη.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*