Ασπίδα ο εμβολιασμός και έναντι της παραλλαγής Όμικρον

Ο εμβολιασμός παραμένει ασπίδα προστασίας και έναντι της παραλλαγής Όμικρον. Αν και ακόμη δεν έχουν εξαχθεί οριστικά συμπεράσματα για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων, παλαιότερες μελέτες για άλλες παραλλαγές υποδεικνύουν ότι η κυτταρική ανοσία παίζει καθοριστικό ρόλο έναντι όλων των παραλλαγών του ιού.

Αυτό τόνισε η καθηγήτρια Μαρία Θεοδωρίδου στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου του υπουργείου Υγείας, επισημαίνοντας ότι το άλφα και το ωμέγα για την αντιμετώπιση και της παραλλαγής Όμικρον είναι η ψυχραιμία. Παραδέχθηκε ότι υπάρχουν αρκετοί προβληματισμοί σε όλο τον κόσμο, αλλά χρειάζεται χρόνος ώστε η ιατρική κοινότητα να δώσει απαντήσεις για τη μεταδοτικότητα και σοβαρότητα της νέας παραλλαγής.

Η καθηγήτρια σημείωσε ότι αναμένεται να υπάρχουν επαναλοιμώξεις, αλλά δεν θα είναι τόσο συχνές. Ανέφερε ότι ορθώς ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κήρυξε συναγερμό, συστήνοντας σε όλες τις χώρες να επιταχύνουν τους εμβολιασμούς. Τόνισε, δε, ότι όλες οι αναπτυγμένες χώρες οφείλουν να στηρίξουν την προμήθεια εμβολίων για τις πιο φτωχές χώρες.

διαβάστε περισσότερα στο virus.com.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*