Ομαδική ασφάλιση: Ένα προσιτό εργαλείο ανάπτυξης για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Οι μικρομεσαίοι εργοδότες θα αξιοποιήσουν σύγχρονες λύσεις και εργαλεία, θα βελτιώσουν τις προοπτικές τους

Αντώνης Δένδης, Διευθυντής Ομαδικών Ασφαλίσεων, MetLife

Αν και η πανδημία έπληξε περισσότερο από άλλους τομείς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, πολλές από αυτές κατάφεραν και άντεξαν, κυρίως σε ό,τι αφορά τη ρευστότητά τους, και αποδεικνύουν ότι, παρά την ύφεση που έφερε η πανδημία, βρίσκονται σε πολύ καλύτερη κατάσταση από την αναμενόμενη. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με την κρατική στήριξη και το Ταμείο Ανάκαμψης, επιτρέπει στους μικρομεσαίους επιχειρηματίες να βλέπουν με αισιοδοξία το μέλλον και να σχεδιάζουν τα επόμενα βήματα της ανάκαμψης και επαναφοράς στα προ πανδημίας μεγέθη και, γιατί όχι, ακόμη και την ανάπτυξή τους. 

Εφόσον όμως η πανδημία είναι ακόμη μέρος της ζωής μας, με άγνωστη προς το παρόν διάρκεια, ο σχεδιασμός αυτός οφείλει να είναι συγκρατημένος και να λαμβάνει υπόψη του πιθανές επιπτώσεις από μελλοντική λειτουργία με υγειονομικούς περιορισμούς. Το κυριότερο όμως είναι να καταφέρουν να εφαρμόσουν τις γνώσεις που απέκτησαν κατά τη διάρκεια της κρίσης, ώστε να είναι καλύτερα προετοιμασμένες σε οποιαδήποτε άλλη δύσκολη συνθήκη έχουν να αντιμετωπίσουν στο μέλλον. 

Υπό αυτές τις συνθήκες, η αποτελεσματική αξιοποίηση του εξίσου δοκιμαζόμενου ανθρώπινου δυναμικού αποτελεί κρίσιμο παράγοντα στην προσπάθεια των μικρομεσαίων επιχειρήσεων να συγκρατήσουν τα κόστη τους και ταυτόχρονα να διατηρήσουν την παραγωγικότητα και την αφοσίωση των εργαζομένων τους.

 Η ομαδική ασφάλιση μπορεί να αποτελέσει το εργαλείο εκείνο που χρειάζονται ακριβώς αυτήν τη στιγμή οι μικρομεσαίοι εργοδότες. Ένα σύγχρονο και ευέλικτο ομαδικό πρόγραμμα μπορεί να προσαρμοστεί στις ανάγκες της επιχείρησης και κυρίως των εργαζομένων της με καλύψεις ζωής, υγείας, αποταμίευσης, συνταξιοδότησης και να τους βοηθήσει να μειώσουν τις ανησυχίες και την ανασφάλεια για το μέλλον τους.

 Η ομαδική ασφάλιση παρέχει την ευκαιρία στη μικρομεσαία επιχείρηση να βελτιώσει ή να επανασχεδιάσει τις πρόσθετες παροχές προς τους εργαζομένους, συμπεριλαμβάνοντας σε υφιστάμενα προγράμματα παροχές που οι ίδιοι οι εργαζόμενοι έχουν ανάγκη. Υπάρχει μάλιστα η δυνατότητα ομαδικών προγραμμάτων στα οποία οι ίδιοι οι εργαζόμενοι επιλέγουν να προσθέσουν επιπλέον παροχές ή προστατευόμενα μέλη, αναλαμβάνοντας το αντίστοιχο κόστος.

 Ταυτόχρονα, ένα πολύ σημαντικό πλεονέκτημα, ειδικά για την περίοδο που διανύουμε, είναι ότι οι εργαζόμενοι/ες που συμμετέχουν σε ένα ομαδικό πρόγραμμα της МеtLife αποκτούν αυτόματα πρόσβαση σε πλήθος προνομίων και δωρεάν παροχών μέσω του δικτύου Advanced Benefit Club (ABC), ενός από τα μεγαλύτερα και συνεχώς αναπτυσσόμενα δίκτυα νοσοκομείων, ιδιωτικών κλινικών, διαγνωστικών κέντρων και γιατρών σε όλη την Ελλάδα. 

Επιπλέον, προηγμένα ψηφιακά εργαλεία, όπως η πλατφόρμα e-Claims, αναβαθμίζουν την εξυπηρέτηση των εταιρικών πελατών της MetLife, εξοικονομώντας χρόνο και πόρους για όλους. Η πλατφόρμα e-Claims παρέχει τη δυνατότητα στον εργαζόμενο να κάνει την αίτησή του ηλεκτρονικά μέσα σε 2 λεπτά και να λάβει αποζημίωση για εξωνοσοκομειακά έξοδα στον τραπεζικό λογαριασμό εντός 48 ωρών.

 Για να μπορέσει όμως ο/η μικρομεσαίος/α επιχειρηματίας να ανακαλύψει τις δυνατότητές του και να πάρει τη σωστή απόφαση, χρειάζεται πρωτίστως καθοδήγηση. Σε αυτό το κρίσιμο σημείο, για κάθε επιχείρηση, οι εξειδικευμένοι και έμπειροι σύμβουλοι της MetLife στέκονται δίπλα στους εργοδότες, για να αναζητήσουν τις καλύτερες λύσεις, σύμφωνα με τον προϋπολογισμό, τις ανάγκες και τους στόχους κάθε επιχείρησης, και σχεδιάζουν μαζί το κατάλληλο ομαδικό πρόγραμμα. 

Δεν είναι τυχαίο ότι η МеtLife αποτελεί επιλογή πολλών Ελλήνων εργοδοτών στην ομαδική ασφάλιση, προσφέροντας τα πιο ολοκληρωμένα και ευέλικτα πακέτα παροχών και πλεονεκτημάτων για τους εργαζομένους.

 Οι μικρομεσαίοι εργοδότες που θα προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα και θα αξιοποιήσουν σύγχρονες λύσεις και εργαλεία, όπως μια σωστά σχεδιασμένη ομαδική ασφάλιση, είναι εκείνοι που θα έχουν την ευκαιρία να τοποθετηθούν σωστά και να βελτιώσουν τις επιχειρηματικές προοπτικές τους.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*