back to top
10.6 C
Athens
Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2025

Ομαδική ασφάλιση: Ένα προσιτό εργαλείο ανάπτυξης για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Οι μικρομεσαίοι εργοδότες θα αξιοποιήσουν σύγχρονες λύσεις και εργαλεία, θα βελτιώσουν τις προοπτικές τους

Αντώνης Δένδης, Διευθυντής Ομαδικών Ασφαλίσεων, MetLife

- Advertisement -

Αν και η πανδημία έπληξε περισσότερο από άλλους τομείς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, πολλές από αυτές κατάφεραν και άντεξαν, κυρίως σε ό,τι αφορά τη ρευστότητά τους, και αποδεικνύουν ότι, παρά την ύφεση που έφερε η πανδημία, βρίσκονται σε πολύ καλύτερη κατάσταση από την αναμενόμενη. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με την κρατική στήριξη και το Ταμείο Ανάκαμψης, επιτρέπει στους μικρομεσαίους επιχειρηματίες να βλέπουν με αισιοδοξία το μέλλον και να σχεδιάζουν τα επόμενα βήματα της ανάκαμψης και επαναφοράς στα προ πανδημίας μεγέθη και, γιατί όχι, ακόμη και την ανάπτυξή τους. 

Εφόσον όμως η πανδημία είναι ακόμη μέρος της ζωής μας, με άγνωστη προς το παρόν διάρκεια, ο σχεδιασμός αυτός οφείλει να είναι συγκρατημένος και να λαμβάνει υπόψη του πιθανές επιπτώσεις από μελλοντική λειτουργία με υγειονομικούς περιορισμούς. Το κυριότερο όμως είναι να καταφέρουν να εφαρμόσουν τις γνώσεις που απέκτησαν κατά τη διάρκεια της κρίσης, ώστε να είναι καλύτερα προετοιμασμένες σε οποιαδήποτε άλλη δύσκολη συνθήκη έχουν να αντιμετωπίσουν στο μέλλον. 

- Advertisement -

Υπό αυτές τις συνθήκες, η αποτελεσματική αξιοποίηση του εξίσου δοκιμαζόμενου ανθρώπινου δυναμικού αποτελεί κρίσιμο παράγοντα στην προσπάθεια των μικρομεσαίων επιχειρήσεων να συγκρατήσουν τα κόστη τους και ταυτόχρονα να διατηρήσουν την παραγωγικότητα και την αφοσίωση των εργαζομένων τους.

 Η ομαδική ασφάλιση μπορεί να αποτελέσει το εργαλείο εκείνο που χρειάζονται ακριβώς αυτήν τη στιγμή οι μικρομεσαίοι εργοδότες. Ένα σύγχρονο και ευέλικτο ομαδικό πρόγραμμα μπορεί να προσαρμοστεί στις ανάγκες της επιχείρησης και κυρίως των εργαζομένων της με καλύψεις ζωής, υγείας, αποταμίευσης, συνταξιοδότησης και να τους βοηθήσει να μειώσουν τις ανησυχίες και την ανασφάλεια για το μέλλον τους.

 Η ομαδική ασφάλιση παρέχει την ευκαιρία στη μικρομεσαία επιχείρηση να βελτιώσει ή να επανασχεδιάσει τις πρόσθετες παροχές προς τους εργαζομένους, συμπεριλαμβάνοντας σε υφιστάμενα προγράμματα παροχές που οι ίδιοι οι εργαζόμενοι έχουν ανάγκη. Υπάρχει μάλιστα η δυνατότητα ομαδικών προγραμμάτων στα οποία οι ίδιοι οι εργαζόμενοι επιλέγουν να προσθέσουν επιπλέον παροχές ή προστατευόμενα μέλη, αναλαμβάνοντας το αντίστοιχο κόστος.

 Ταυτόχρονα, ένα πολύ σημαντικό πλεονέκτημα, ειδικά για την περίοδο που διανύουμε, είναι ότι οι εργαζόμενοι/ες που συμμετέχουν σε ένα ομαδικό πρόγραμμα της МеtLife αποκτούν αυτόματα πρόσβαση σε πλήθος προνομίων και δωρεάν παροχών μέσω του δικτύου Advanced Benefit Club (ABC), ενός από τα μεγαλύτερα και συνεχώς αναπτυσσόμενα δίκτυα νοσοκομείων, ιδιωτικών κλινικών, διαγνωστικών κέντρων και γιατρών σε όλη την Ελλάδα. 

Επιπλέον, προηγμένα ψηφιακά εργαλεία, όπως η πλατφόρμα e-Claims, αναβαθμίζουν την εξυπηρέτηση των εταιρικών πελατών της MetLife, εξοικονομώντας χρόνο και πόρους για όλους. Η πλατφόρμα e-Claims παρέχει τη δυνατότητα στον εργαζόμενο να κάνει την αίτησή του ηλεκτρονικά μέσα σε 2 λεπτά και να λάβει αποζημίωση για εξωνοσοκομειακά έξοδα στον τραπεζικό λογαριασμό εντός 48 ωρών.

 Για να μπορέσει όμως ο/η μικρομεσαίος/α επιχειρηματίας να ανακαλύψει τις δυνατότητές του και να πάρει τη σωστή απόφαση, χρειάζεται πρωτίστως καθοδήγηση. Σε αυτό το κρίσιμο σημείο, για κάθε επιχείρηση, οι εξειδικευμένοι και έμπειροι σύμβουλοι της MetLife στέκονται δίπλα στους εργοδότες, για να αναζητήσουν τις καλύτερες λύσεις, σύμφωνα με τον προϋπολογισμό, τις ανάγκες και τους στόχους κάθε επιχείρησης, και σχεδιάζουν μαζί το κατάλληλο ομαδικό πρόγραμμα. 

Δεν είναι τυχαίο ότι η МеtLife αποτελεί επιλογή πολλών Ελλήνων εργοδοτών στην ομαδική ασφάλιση, προσφέροντας τα πιο ολοκληρωμένα και ευέλικτα πακέτα παροχών και πλεονεκτημάτων για τους εργαζομένους.

 Οι μικρομεσαίοι εργοδότες που θα προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα και θα αξιοποιήσουν σύγχρονες λύσεις και εργαλεία, όπως μια σωστά σχεδιασμένη ομαδική ασφάλιση, είναι εκείνοι που θα έχουν την ευκαιρία να τοποθετηθούν σωστά και να βελτιώσουν τις επιχειρηματικές προοπτικές τους.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Η Μ. Μαυρομμάτη ενισχύει την Εμπορική Διεύθυνση της Groupama Ασφαλιστικής

Η νέα Head of Group Life Business Development διαθέτει εξειδίκευση στις Ομαδικές Ασφαλίσεις και εμπειρία σε καίριες θέσεις πολυεθνικών εταιρειών

Μεγάλη μείωση νέων εργασιών ζωής το α΄ εξάμηνο 2025

Το δισεπίλυτο πρόβλημα στις σχέσεις των ιδιωτικών κλινικών με τις ασφαλιστικές και το κράτος οδήγησε σε σημαντική μείωση νέων εργασιών

Στο -1% η παραγωγή ασφαλίστρων ζωής το εξάμηνο, με άνοδο στα ομαδικά

Η συνολική παραγωγή του κλάδου ζωής και υγείας ήταν 762,4 εκατ. ευρώ το α΄ τρίμηνο και 1,61 δισ. ευρώ το α΄ εξάμηνο

Ενισχύει τη διοικητική της ομάδα η Εθνική Ασφαλιστική

Ο Α. Αϊλαμάκης αναλαμβάνει Chief Strategy & Transformation Officer και ο Α. Δένδης Διευθυντής Ομαδικών Ασφαλίσεων

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Το νέο σχέδιο της Εθνικής Ασφαλιστικής

Δικό της εσωτερικό μοντέλο υπολογισμού κινδύνων σχεδιάζει η εταιρεία, σύμφωνα με κύκλους της αγοράς

Πώς θα κλείσει το 2025 για την ασφαλιστική αγορά – Οι συνιστώσες

Σημαντική συμβολή είχε η δέσμη κινήτρων για ενίσχυση της κεφαλαιαγοράς, η τεχνολογία και τα νέα λογιστικά πρότυπα

Αντίστροφη μέτρηση για τα Greek Accounting & Finance Awards 2025 powered by ENTERSOFTONE

Τα #graf25 επιστρέφουν για 3η χρονιά στις 12/12, με στόχο την ανάδειξη των άριστων εταιρειών και πρακτικών στη λογιστική και στην οικονομική διοίκηση

Τα Coffee Business Awards 2025 έρχονται στις 17 Δεκεμβρίου

Η κορυφαία διοργάνωση για τον κλάδο της καφεστίασης επιστρέφει για 7η χρονιά, με ανανεωμένο concept - Βίντεο και πληροφορίες συμμετοχής

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Ευριπίδης Παναγιωτίδης: «Το γραφείο μας είναι για τα δύσκολα»

Ο επικεφαλής του Πρακτορείου «Ασφάλειες Παναγιωτίδης» μιλά μεταξύ άλλων για την πορεία του και τα οφέλη μιας τεχνογνωσίας που βασίζεται στη διεθνή εμπειρία

Όμιλος Φωτιάδη: Οι δηλώσεις για το ασφαλιστικό mega deal με την Alpha Bank

O κυπριακός όμιλος προβλέπεται να διατηρήσει σημαντική συμμετοχή στο ενοποιημένο σχήμα Universal Life-Altius, με τη διοίκηση να ασκείται από κοινού

Αναλαμβάνει καθήκοντα Προέδρου στην Εθνική Ασφαλιστική ο Γ. Κώτσαλος

Ποιος φέρεται να αποχωρεί από το υφιστάμενο ΔΣ της εταιρείας, σύμφωνα με τις μέχρι σήμερα πληροφορίες του «IW»

Πολιτική συμφωνία για τη Retail Investment Strategy

Thea Utoft Høj Jensen, Insurance Europe: «Συμφωνία ορόσημο για την SIU, αλλά όχι το τέλος της διαδικασίας»

Χακαρίστηκε η σελίδα του ΠΣΑΣ στο Fb – Άμεση επαναφορά με νέα παρουσία στα social media

Με την αντίδρασή του ο ΠΣΑΣ έστειλε το μήνυμα ότι τέτοιου είδους ενέργειες δεν επηρεάζουν ούτε τη λειτουργία ούτε τη θεσμική του παρουσία