back to top
21.2 C
Athens
Σάββατο 18 Απριλίου 2026

Θ. Σκυλακάκης: Πάνω από 1 δισ. για την Υγεία από το Ταμείο Ανάκαμψης – Δυνατότητες για ΣΔΙΤ

Πάνω από 1 δισ. ευρώ προβλέπονται στο Ταμείο Ανάκαμψης για τον τομέα της υγείας, όπως γνωστοποίησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, κατά τη διάρκεια παρέμβασής του στο «Καθημερινή 1st Health Summit».

Πιο συγκεκριμένα, το κυβερνητικό στέλεχος εξήγησε ότι συμπεριλαμβανομένων και των Συμπράξεων Δημόσιου – Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), το συνολικό ποσό μπορεί να ξεπεράσει το 1,5 δισ. Ευρώ.

- Advertisement -

Όσον αφορά το τι ακριβώς προβλέπει το Ταμείο Ανάκαμψης για την υγεία, ο κ. Σκυλακάκης παρέπεμψε στην ψηφιακή μετάβαση, στην υιοθέτηση του ηλεκτρονικού φακέλου ασθενή, στα ψηφιακά πρωτόκολλα, στη διαλειτουργικότητα των νοσοκομείων, καθώς και στις παρεμβάσεις εκσυγχρονισμό των κτιριακών υποδομών.

Θα περιλαμβάνει, επίσης, όπως έσπευσε να προσθέσει, και το μεγάλο πρόγραμμα πρόληψης «Σπύρος Δοξιάδης». «Είναι ένα μεγάλο πρόγραμμα και μια μεγάλη πρόκληση, ώστε να απορροφηθούν τα χρήματα στη βάση του νέου νοσοκομειακού χάρτη, γιατί πρέπει και να εκσυγχρονίσουμε και να μεταρρυθμίσουμε», συνέχισε ο αναπληρωτής Υπουργός.

- Advertisement -

Ερωτηθείς για το ιδιωτικό και το δημόσιο, ο κ. Σκυλακάκης επεσήμανε ότι πρέπει να σκεφτόμαστε το σύστημα υγείας ως κάτι ενιαίο, διευκρινίζοντας ότι δεν πρέπει να βάζουμε ένα «κινεζικό τείχος» μεταξύ αυτών των δύο. Πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να αξιοποιούμε τα πλεονεκτήματα του δημοσίου και την ανταγωνιστικότητα του ιδιωτικού. «Μόνο όταν υπάρχει σωστή όσμωση, υπάρχει και ένα αποτελεσματικό σύστημα υγείας» σχολίασε, χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown, αποσαφήνισε ότι δεν υπάρχει ένα μαγικό μέρος ή ένας μαγικός τρόπος για να γεννήσουμε χρήματα. «Κάθε δαπάνη είναι ένα μελλοντικό φορολογικό έσοδο» συνέχισε, για να συμπληρώσει ότι «δεν υπάρχει λευκή επιταγή για καμία κρίση» και ότι «πρέπει να είμαστε συνετοί».

Την ίδια ώρα, επιβεβαίωσε ότι ο προϋπολογισμός του 2021 θα έχει αυξημένες μόνιμες δαπάνες για την υγεία. «Ελπίζω και εύχομαι να έχει μειωμένες έκτακτες δαπάνες για τον Covid. Είχαμε περίπου 1 δισ. δαπάνες για τον Covid το 2021».

«Για του χρόνου έχουμε προβλέψει λιγότερα χρήματα, σημαντικά λιγότερα. Έχουμε όμως αύξηση των μόνιμων δαπανών, συμπεριλαμβανομένων και των δαπανών για το φάρμακο. Θα περιέχονται και τα πρώτα χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης, κυρίως για το πρόγραμμα της πρόληψης» σημείωσε εκ νέου.

Τέλος, ερωτηθείς για τα θετικά του 2021, ο κ. Σκυλακάκης επικαλέστηκε την αύξηση της μέσης κατά κεφαλήν δαπάνης στον τουρισμό, την ενίσχυση των επενδύσεων και των εξαγωγών, καθώς και την περαιτέρω μείωση της ανεργίας.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Νέα έκθεση ΟΟΣΑ για τη χρηματοοικονομική προστασία έναντι φυσικών καταστροφών

Τα σχήματα ΣΔΙΤ μπορούν να συμβάλουν στη διασφάλιση της ασφαλισιμότητας σπάνιων πλην σοβαρών κινδύνων – Δείτε τη σχετική Εγκύκλιο της ΕΑΕΕ

Το Vivian Lab και η Βιοϊατρική φέρνουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα τα Menopause Days

Σε κάθε σταθμό της δράσης και με διαδραστικό τρόπο οι γυναίκες θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν και να λάβουν εξατομικευμένη καθοδήγηση

Παγκόσμια Ημέρα Ύπνου: Η σημασία του ποιοτικού ύπνου για την υγεία και την ευεξία

Η Εθνική Ασφαλιστική καλεί το κοινό να δώσει μεγαλύτερη προσοχή στις συνήθειες ύπνου και να υιοθετήσει πρακτικές που συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητάς του

NN Hellas: Συνεργασία με το Vivian Lab για την υγεία και την ευεξία των ανθρώπων της

Εργαζόμενοι και συνεργάτες του αποκλειστικού δικτύου αποκτούν πρόσβαση σε εξατομικευμένα εργαλεία και υπηρεσίες

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Πρόγραμμα προετοιμασίας για τις εξετάσεις πιστοποίησης Ασφαλιστικού Πράκτορα από τον Όμιλο ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ

Το Εκπαιδευτικό Κέντρο του Ομίλου ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ ανακοινώνει τη διοργάνωση νέου εξ αποστάσεως προγράμματος προετοιμασίας για τις εξετάσεις

Η ενίσχυση της Επαγγελματικής Ασφάλισης

Τη σημασία της ενίσχυσης της Επαγγελματικής Ασφάλισης στην Ελλάδα, μέσα από την αξιοποίηση της ευρωπαϊκής στρατηγικής...

Atradius: Ισχυρή ανάπτυξη το 2025 παρά τη διεθνή αβεβαιότητα

Σε τροχιά ανάπτυξης παρέμεινε το 2025 η Atradius, επιβεβαιώνοντας την ανθεκτικότητά της σε ένα περιβάλλον αυξημένης αβεβαιότητας και γεωοικονομικών προκλήσεων.

Εθνική Ασφαλιστική: Ισχυρές επιδόσεις και σταθερή πορεία ανάπτυξης το 2025

Η Εθνική Ασφαλιστική ολοκλήρωσε το οικονομικό έτος 2025 καταγράφοντας ισχυρή αύξηση της κερδοφορίας της και επιβεβαιώνοντας την ανθεκτικότητα

Δημοφιλή Άρθρα

Sorry. No data so far.

Ροή Ειδήσεων

Πρόγραμμα προετοιμασίας για τις εξετάσεις πιστοποίησης Ασφαλιστικού Πράκτορα από τον Όμιλο ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ

Το Εκπαιδευτικό Κέντρο του Ομίλου ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ ανακοινώνει τη διοργάνωση νέου εξ αποστάσεως προγράμματος προετοιμασίας για τις εξετάσεις

Οι σαλτιμπάγκοι της ιδιωτικής υγείας και των ανεπαίσθητων χρεώσεων 

Ο Ανασφάλιστος περνά κατευθείαν επί το έργον χωρίς πρόλογο, δεν του αρέσουν κιόλας οι πρόλογοι, απομειώνουν το έργο.

Σημαντική διάκριση της INTERLIFE για την υιοθέτηση βέλτιστων πρακτικών Πολυμορφίας και Συμπερίληψης

Στις 30 ελληνικές εισηγμένες εταιρίες που ξεχωρίζουν για την υιοθέτηση βέλτιστων πρακτικών Εταιρικής Διακυβέρνησης, με συνεπή προώθηση της Πολυμορφίας

Τι αλλάζει στην Οδική Βοήθεια με τις νέες ρυθμίσεις του ν. 5290/2026

Η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών με ερμηνευτική εγκύκλιο προς τις εταιρίες μέλη ενημερώνει για το νόμο ν. 5290/2026

Η ενίσχυση της Επαγγελματικής Ασφάλισης

Τη σημασία της ενίσχυσης της Επαγγελματικής Ασφάλισης στην Ελλάδα, μέσα από την αξιοποίηση της ευρωπαϊκής στρατηγικής...