Swiss Re: Βλέπει μεγάλη άνοδο στη παραγωγή ασφαλίστρων – κίνδυνος ο πληθωρισμός

Για παραγωγή ασφαλίστρων που θα ξεπεράσει για πρώτη φορά τα 7 τρισ. δολάρια κάνει λόγο σε τελευταία της μελέτη η Swiss Re – κάτι που εκτιμάται ότι θα επιτευχθεί στα μέσα του 2022.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει η μελέτη ο λόγος της αναμενόμενης αυτής αύξησης είναι η αυξανόμενη επίγνωση των κινδύνων τόσο στον κλάδο ζωής όσο και στον κλάδο εκτός ζωής μετά την πανδημία του COVID-19.

Σε πραγματικούς όρους, η Swiss Re εκτιμά πως τα ασφάλιστρα θα αυξηθούν κατά 3,4% το 2021 , 3,3% το 2022 και 3,1% το 2023.

Πάντως την ίδια ώρα, αναμένεται να αυξηθεί και η τιμή των ασφαλίστρων στον κλάδο Περιουσίας μέσα στο 2022, λόγω των μεγάλων φυσικών καταστροφών που έπληξαν πολλές περιοχές του πλανήτη το 2021, αλλά και υπό την επήρεια της αύξησης του πληθωρισμού.

διαβάστε: Swiss Re: Στα 42 δις δολ. οι ασφαλισμένες ζημίες από καταστροφές το α’ εξάμηνο του έτους

Οι προοπτικές για τον ασφαλιστικό κλάδο ενισχύονται επίσης «από μια ισχυρή ανάκαμψη μετά το σοκ της πανδημίας αλλά αναμένεται να επιβραδυνθεί τα επόμενα δύο χρόνια λόγω της εξελισσόμενης κρίσης των τιμών της ενέργειας, των παρατεταμένων ζητημάτων στη προσφορά και τις πληθωριστικές πιέσεις », αναφέρει η μελέτη, περιγράφοντας την συνολική εικόνα της οικονομίας διεθνώς.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις, η αύξηση του παγκόσμιου ΑΕΠ θα είναι ισχυρή το 2021, στο 5,6%, με επιβράδυνση στο 4,1% το 2022 και στο 3,0% το 2023.

Ο πληθωρισμός είναι ο κυρίαρχος βραχυπρόθεσμος μακροοικονομικός κίνδυνος, σύμφωνα με τη Swiss Re

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*