Δ. Γαβαλάκης: Οι λόγοι που η ιδιωτική ασφάλιση είναι μια πράξη αγάπης

Το δικό του μήνυμα στο πλαίσιο της χθεσινής εκδήλωσης του Επαγγελματικού Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης έστειλε ο γ.γ του ΕΕΑ, κ. Δημήτρης Γαβαλάκης, με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα Ιδιωτικής Ασφάλισης.

Ο κ. Γαβαλάκης περιέγραψε τη σημερινή κατάσταση, τα οφέλη που παρέχει ο κλάδος και τις διαφορές με τις αγορές στην Ε.Ε.

“Η ιδιωτική ασφάλιση αποτελεί μια πράξη αγάπης φροντίζει να είμαστε δίπλα στους ανθρώπους μας, ακόμα και αν κάποια στιγμή δεν είμαστε δίπλα τους. Αποτελεί μια κίνηση αγάπης για τους εργαζομένους μας καθώς οι επιχειρήσεις οφείλουν να φροντίζουν με κάθε τρόπο τους εργαζομένους. Είναι επίσης μια πράξη αγάπης για τη κοινωνία καθώς προσφέρει την απαιτούμενη οικονομική ηρεμία ατόμων και επιχειρήσεων.”

Συμπληρώνοντας: “Τι είναι η ασφάλιση; Μια κοινωνία ανθρώπων στην οποία αποφασίζεται το εξής απλό αλλά σημαντικό: «Πολλοί να δίνουν από κάτι, για να πάρουν οι λίγοι τα πολλά που θα χρειάζονται την ώρα ανάγκης για να στηριχθούν». Η απόδειξη μιας υγιούς κοινωνικής συμπεριφοράς, εκτός από την επιλογή της κοινωνικής προστασίας.

Ας θυμόμαστε όμως κάθε μέρα πως η ιδιωτική ασφάλιση είναι ο μοναδικός φορέας (πέρα από τη κρατική πρόνοια) που εξασφαλίζει την επιβίωση κατά τη διάρκεια της σύνταξης.

Ο μοναδικός φορέας που ασφαλίζει το χαμένο εισόδημα μιας οικογένειας, όταν ξαφνικά χαθεί ο προστάτης της

Κανείς άλλος δε μπορεί να αντικαταστήσει τη ποιότητα ζωής σε ένα ανήμπορο άνθρωπο για εργασία

Να δώσει το δικαίωμα στην επιλογή σε παροχές Υγείας

Να φροντίσει να μην καταστραφεί ο επαγγελματίας ή μια επιχείρηση από ένα επαγγελματικό λάθος

Να αποκαταστήσει τη ζημιά στη περιουσία την προσωπική ή την επαγγελματική

Οι διαφορές με την Ε.Ε.

Σύμφωνα με το Insurance Europe, το 2019, οι αποζημιώσεις που δίνονταν κάθε μέρα στην Ε.Ε ήταν 2,7 δις ευρώ. Σε ετήσια βάση, δηλαδή, 630 δις ευρώ περίπου σε παροχές του κλάδου Ζωής, 249 δις ευρώ σε αποζημιώσεις περιουσίας και Ατυχημάτων, 119 δισ. ευρώ σε αποζημιώσεις Υγείας.

Τα αποθεματικά που διαχειρίζονται οι ασφαλιστικές στην Ευρώπη ξεπερνούν 10 τρις ευρώ

Σύμφωνα με την Swiss Re, οι οικονομικές συνέπειες από καιρικές συνθήκες:

2000-2009: οικονομικές συνέπειες 1 τρις ευρώ περίπου (από αυτά το 40% ήταν ασφαλισμένα

2010-2019: Οικονομικές συνέπειες 1,6 τρις ευρώ (με παρόμοιο ποσοστό ασφαλισμένο)

Για την Ελλάδα

Δυστυχώς, παραμένει στο 2,5% επί του ΑΕΠ η συμμετοχή της εγχώριας ασφαλιστικής αγοράς, την ώρα που στην Ευρώπη κυμαίνεται στο 7% κατά μέσο όρο, ενώ χώρες αγγίζουν ακόμη και το 10% επί του ΑΕΠ.

Τέλος, η αξία του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή αποτυπώνεται στην ελληνική κοινωνία καθημερινά, στις ανάγκες των πολιτών, συμπλήρωσε ο κ. Γαβαλάκης.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*