Αλ. Σαρρηγεωργίου: Σ’ ένα κόσμο με ρίσκα και ανατροπές…παραμένουμε σημαντικά ανασφάλιστοι

Σύσσωμη η ασφαλιστική αγορά – εταιρείες, διαμεσολαβητές, θεσμικοί φορείς – εξέπεμψε χθες, ημέρα της Ιδιωτικής Ασφάλισης, μηνύματα για τα οφέλη και τη προσφορά του κλάδου. Στη κοινωνία, την οικονομία και τις επιχειρήσεις. Για κάθε γνωστό και σύγχρονο κίνδυνο της καθημερινότητας μας…

Στις μέρες μας, πολύς λόγος γίνεται για τα κίνητρα και την υποχρεωτικότητα γύρω από την ασφάλιση των κατοικιών έναντι φυσικών καταστροφών, ένα ζήτημα που απασχολεί έντονα τη χώρας μας και τη διεθνή κοινότητα.

Επιπλέον, ίδιοι κίνδυνοι απειλούν τη λειτουργία και βιωσιμότητα των επιχειρήσεων. Απειλούν τις περιουσίες των πολιτών.

Την ίδια ώρα, οι ανατροπές και η αβεβαιότητα στο οικονομικό περιβάλλον δημιουργούν επιπλέον “πονοκέφαλο” στα σχέδια των εταιρειών, αλλά και στο προγραμματισμό της ζωής των απλών πολιτών: για τη σύνταξη, την αποταμίευση, τις επενδύσεις.

Μη ξεχάσουμε επίσης το ζήτημα της Υγείας. Το πιο πολύτιμο αγαθό, όπως αποδείχθηκε περίτρανα με τη περίπτωση της πανδημίας.

Για αυτά και άλλα σύνθετα προβλήματα, η ασφάλιση προσφέρει λύσεις με έγκαιρη διάγνωση των αναγκών, τη πρόληψη αλλά και την αποζημίωση (έμπρακτη στήριξη) στην αναπάντεχη στιγμή.

Με αφορμή την «Ημέρα Ασφάλισης», ας συγκρατήσουμε το μήνυμα του πρόεδρου της ΕΑΕΕ, κ. Αλέξανδρου Σαρρηγεωργίου, στο πλασίο της νέας καμπάνιας ενημέρωσης για την αξία της ασφάλισης:

«Η πανδημία Covid – 19 και οι συχνότερες και σφοδρότερες φυσικές καταστροφές δείχνουν με τον πιο εμφατικό τρόπο ότι ζούμε σε έναν κόσμο γεμάτο ρίσκα και ανατροπές. Παρόλ’ αυτά oι Έλληνες παραμένουν σημαντικά ανασφάλιστοι συγκριτικά με τους Ευρωπαίους, με αποτέλεσμα να βρίσκονται εκτεθειμένοι στους κινδύνους. Η ασφάλιση προστατεύει τους πολίτες από τις ζημιές που φέρνουν τα απρόοπτα. Ο ελληνική ασφαλιστική αγορά στηρίζει κάθε χρόνο χιλιάδες συμπολίτες μας με αποζημιώσεις που αγγίζουν τα €2,5 δισ. Η καμπάνια της ΕΑΕΕ έχει ακριβώς αυτόν τον σκοπό: να υπενθυμίσει ότι ο ασφαλιστικός κλάδος με υψηλό αίσθημα ευθύνης βρίσκεται δίπλα στους πολίτες για να προστατέψει όλα αυτά που είναι σημαντικά για αυτούς».

διαβάστε: “Tα σημαντικά πράγματα στη ζωή δεν τα ρισκάρουμε”

Βάιος Κρόκος

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*