back to top
19.4 C
Athens
Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2025

Ο καθηγητής Δημήτρης Βλαχάκος στον Όμιλο ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ

Ο Όμιλος ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ ανακοινώνει τη συνεργασία του με τον Ομότιμο Καθηγητή Παθολογίας – Νεφρολογίας στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Δημήτρη Βλαχάκο, ο οποίος αναλαμβάνει Επιστημονικός Σύμβουλος Νεφρολογίας και Υπέρτασης. 

Ο Δημήτρης Βλαχάκος έχει μετεκπαιδευθεί στην Εσωτερική Παθολογία,  Νεφρολογία και Υπέρταση στο Harvard University School of Medicine και στο Boston University Μedical Center. 

- Advertisement -

Υπήρξε Ιδρυτής και Υπεύθυνος της Νεφρολογικής Μονάδας και της Μονάδας Υπερτάσεως της Β’ Προπαιδευτικής Παθολογικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «Αττικόν» από την εποχή της ιδρύσεως της το 2003 και είναι 

Είναι μέλος ελληνικών και διεθνών Ιατρικών Συλλόγων, μεταξύ των οποίων ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, η Ελληνική Νεφρολογική Εταιρεία, η Ελληνική Αντιϋπερτασική Εταιρεία, η Ελληνική Εταιρεία Μελέτης Υπέρτασης, το Ελληνικό Κολλέγιο Νεφρολογίας και Υπερτάσεως (Ιδρυτικό Μέλος), η Ελληνική Εταιρεία Μελέτης και Αντιμετώπισης του Μεταβολικού Συνδρόμου και Συνοδών Διαταραχών (Ιδρυτικό Μέλος), η Massachusetts Medical Society, η American Medical Association, η American Society of Nephrology, η European Renal Association – European Dialysis and Transplant Society, η International Society of Nephrology και η European Society of Hypertension.

- Advertisement -

Έχει συγγράψει 50 και πλέον δημοσιεύσεις / κεφάλαια βιβλίων στα ελληνικά και πάνω από 100 ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και βιβλία. 

Ο Όμιλος ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ επενδύει σημαντικά στις επιστημονικές συνεργασίες και έχει θέσει στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων του 10μελές Επιστημονικό Συμβούλιο, υπό την προεδρία της Ομότιμης Καθηγήτριας Δημόσιας Υγείας ΕΣΔΥ κ.Τζένης Κρεμαστινού. 

Ο Όμιλος συμπληρώνει 40 χρόνια στον κλάδο της ιδιωτικής Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Από το 1981 αναπτύσσεται διαρκώς και σήμερα διαθέτει 56 Διαγνωστικά Κέντρα σε Ελλάδα και Κύπρο, 2 γενικές κλινικές, 7 οδοντιατρεία και ένα Κέντρο Διεθνών Ασθενών. 

Η είσοδος στην πέμπτη δεκαετία σηματοδοτεί και την είσοδο σε μια νέα εποχή. Στο νέο ξεκίνημα, η ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ υλοποιεί αποφασιστικά βήματα προς την κατεύθυνση της πρωτοπορίας και της καινοτομίας, συνεχίζει πιο δυνατή, με σταθερή προσήλωση στο όραμα της προαγωγής της Υγείας όλων. 

Όλα τα νέα του Ομίλου στην ιστοσελίδα του, σε LinkedIn, Facebook και Instagram. 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Στρατηγική συνεργασία της Diaverum με τον Όμιλο Βιοιατρική

Η Diaverum, που δραστηριοποιείται στον τομέα της νεφρικής φροντίδας, ανακοινώνει με ιδιαίτερη ικανοποίηση τη στρατηγική της συνεργασία

«Συνταξιοδοτικό, το πρόβλημα και η λύση» από τον Γεώργιο Κ. Μπήτρο

Το ζήτημα της βιωσιμότητας του συνταξιοδοτικού, με δεδομένη και τη δημογραφική γήρανση στην Ελλάδα, μπαίνει στο «μικροσκόπιο» του βιβλίου «Συνταξιοδοτικό, το πρόβλημα και η λύση»

Αποστολή βοήθειας από τη ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ στην πληγείσα Θεσσαλία

Κατέφθασε στη Λάρισα η βοήθεια που προφέρει ο Όμιλος ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ στους πληγέντες από τις πρόσφατες πλημμύρες στη Θεσσαλία. 

ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ – GE Healthcare: Ισχυρή συμμαχία για την Υγεία 

Ο Όμιλος ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ και η GE Healthcare ανακοινώνουν την ισχυρή συνεργασία τους στον τομέα της Απεικονιστικής Ιατρικής, με γνώμονα την μέγιστη διαγνωστική ακρίβεια και τη βέλτιστη φροντίδα για όλους. 

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Ασφάλεια για όλη την πολυκατοικία: Το νέο πρόγραμμα της ΜΙΝΕΤΤΑ

Τα καινούρια προγράμματα ασφάλισης κοινόχρηστων χώρων στοχεύουν στην ουσιαστική προστασία των πολυκατοικιών και των ενοίκων τους

«Αλλάζουμε το κλίμα μέσα μας»: Η Εθνική Ασφαλιστική στέλνει μήνυμα πρόληψης απέναντι στα φυσικά φαινόμενα

Η εταιρεία αναδεικνύει την ιδιωτική ασφάλιση ως το «απόλυτο life hack», που προσφέρει ηρεμία και σταθερότητα σε κάθε ανατροπή

Αυξημένη κατά 7,55% η παραγωγή ασφαλίστρων 9μήνου της Interlife

Ιδιαίτερα ανοδικά αποτελέσματα στον Κλάδο Αυτοκινήτου και στους Λοιπούς Κλάδους

Αλλαγές στην οργανωτική δομή της Generali

Με τον διορισμό του Giulio Terzariol ως Γενικού Διευθυντή - Αναπληρωτή Διευθύνοντος Συμβούλου Ομίλου

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Έρευνα Metron Analysis για το ΕEA: Απαισιοδοξία επικρατεί στις νεότερες ηλικίες για την πορεία της χώρας

Τα ευρήματα προβληματίζουν και απαιτούν άμεσες παρεμβάσεις, τονίζει ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γ. Χατζηθεοδοσίου

ΦΡΟΝΤΙΖΩ: Δωρεάν φροντίδα για ηλικιωμένους με χρόνια νοσήματα στα Πολυδύναμα Ιατρεία του Δήμου Αθηναίων

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει διά ζώσης συνεδρίες αλλά και εξ αποστάσεως φροντίδα

Ημερίδα για την ELD συνδιοργανώνουν στις 17/11 οι ασφαλιστικές ενώσεις Ελλάδας και Ιταλίας

Δείτε το πρόγραμμα της διαδικτυακής εκδήλωσης και κάντε την εγγραφή σας

Ίδρυση του Ελληνικού Ινστιτούτου Υγιούς Μακροζωίας: Επιστήμη, πρόληψη και ευεξία για ένα βιώσιμο μέλλον

Σκοπός του νέου φορέα, η παραγωγή γνώσης, η διαμόρφωση νέων προτύπων πρόληψης και η ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής

Ρεκόρ σημείωσαν τα αποτελέσματα 3μήνου-9μήνου της Allianz – Βίντεο

Πλέον η εταιρεία αναμένει λειτουργικά κέρδη τουλάχιστον €17 δισ. για το σύνολο του έτους