back to top
20.3 C
Athens
Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2025

Εθνική Ασφαλιστική: Ασημένιος Χορηγός στο 5ο Συνέδριο Βιωσιμότητας του Economist

Η Εθνική Ασφαλιστική, στο πλαίσιο του ρόλου της ως ενεργού «πολίτη» στα κοινωνικό-οικονομικά δρώμενα, ήταν Ασημένιος Χορηγός στο 5ο Συνέδριο Βιωσιμότητας του Economist για την Ν.Α. Ευρώπη και την Μεσόγειο.

Στο Συνέδριο τέθηκαν ζητήματα όπως η προτεραιότητα της κλιματικής κρίσης, η ανταπόκριση στην πανδημία και πώς αυτή συνδέεται με τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης, το μέλλον που θέλει η Ευρώπη στη μετά-Covid εποχή, η όξυνση των ανισοτήτων, η φτώχεια και η κοινωνική δικαιοσύνη.

- Advertisement -

Διακεκριμένοι ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό αναφέρθηκαν – μεταξύ άλλων – στην αύξηση των ιατρικών αποβλήτων, στον αντίκτυπο της πανδημίας στη βιωσιμότητα των συστημάτων υγείας, στη σημασία των «πράσινων» επενδύσεων, στο μεταναστευτικό, στην κυκλική οικονομία, στην απώλεια της βιοποικιλότητας και πώς αυτή συνδέεται με την αύξηση του κινδύνου πανδημιών, στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και στην ηλεκτροκίνηση.

Το Συνέδριο τελούσε υπό την αιγίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, η οποία κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών, μεταξύ άλλων τόνισε ότι, «ακόμα και ισχυρές χώρες είναι αδύναμες μπροστά στην μανία των φυσικών καταστροφών, που μας θυμίζουν τη βαθύτερη σοφία της διακρατικής συνεργασίας και αλληλεγγύης απέναντι σε οικουμενικούς κινδύνους».  

- Advertisement -

Το 5ο Συνέδριο Βιωσιμότητας του Economist για τη Ν.Α. Ευρώπη και τη Μεσόγειο διεξήχθη από τις 30 Σεπτεμβρίου έως την 1η Οκτωβρίου 2021 στο Divani Apollon Palace & Thalasso.

Σχετικές δημοσιεύσεις

10 Χρόνια ΠΑΝΟΡΜΟΣ – Σήμερα το επετειακό 4ο Συνέδριο στο Γαλλικό Ινστιτούτο

Το «Insurance World» βρίσκεται ήδη στον χώρο και θα καλύψει ολόκληρη τη διάρκεια του Συνεδρίου

Η Εθνική Ασφαλιστική επενδύει στη γνώση και στο περιβάλλον

Η συνεργασία με το Εθνικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή θα έχει έντονο κοινωνικό, εκπαιδευτικό και περιβαλλοντικό αποτύπωμα

Νέες ασφαλιστικές συμφωνίες, ο τροχός της τύχης γυρνά

Ο Ανασφάλιστος βλέπει έντονο αναβρασμό, με συζητήσεις και ψιθύρους, σε ασφαλιστικές και διαμεσολάβηση

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

10 Χρόνια ΠΑΝΟΡΜΟΣ – Σήμερα το επετειακό 4ο Συνέδριο στο Γαλλικό Ινστιτούτο

Το «Insurance World» βρίσκεται ήδη στον χώρο και θα καλύψει ολόκληρη τη διάρκεια του Συνεδρίου

Carglass®: Έτσι προσφέρει το κορυφαίο Δίκτυο Παραμετροποίησης ADAS στην Ελλάδα

Διόλου τυχαία, το δίκτυο της εταιρείας είναι το μοναδικό στην Ελλάδα που έχει πιστοποιηθεί από το Institute of the Motor Industry (IMI)

Ξεκίνησε η υποβολή υποψηφιοτήτων για τα Greek Accounting and Finance Awards 2025 powered by ENTERSOFTONE

Η λαμπερή τελετή των #graf25 θα διεξαχθεί 12/12 στο ξενοδοχείο Athenaeum InterContinental με παράλληλη online μετάδοση από το LiveOn Expo Complex

Βράβευση 18 μαθητών και φοιτητών από τον Σύλλογο Εργαζομένων ERGO

Ο Σύλλογος διεκδικεί οικονομική στήριξη των οικογενειών και παρέχει κίνητρα στα παιδιά των εργαζομένων για κατάκτηση της γνώσης

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

10 Χρόνια ΠΑΝΟΡΜΟΣ – Σήμερα το επετειακό 4ο Συνέδριο στο Γαλλικό Ινστιτούτο

Το «Insurance World» βρίσκεται ήδη στον χώρο και θα καλύψει ολόκληρη τη διάρκεια του Συνεδρίου

Carglass®: Έτσι προσφέρει το κορυφαίο Δίκτυο Παραμετροποίησης ADAS στην Ελλάδα

Διόλου τυχαία, το δίκτυο της εταιρείας είναι το μοναδικό στην Ελλάδα που έχει πιστοποιηθεί από το Institute of the Motor Industry (IMI)

Η ψηφιακή ασφάλεια δεν είναι πια μόνο θέμα τεχνολογίας – Ξεκάθαρη ανάγκη κάλυψης από την ασφαλιστική αγορά!

Τι αποκαλύπτει πανελλαδική έρευνα της Visa σε συνεργασία με το Ινστιτούτο της ΕΣΕΕ

Νέο επίδομα ασθενείας στους ελεύθερους επαγγελματίες

Πότε αναμένεται να ξεκινήσει η καταβολή του και πώς θα υπολογίζεται

Οι άνθρωποι της Allianz αφιέρωσαν 1.248 ώρες σε εθελοντικές δράσεις με θετικό κοινωνικό αντίκτυπο

156 εργαζόμενοι της συμμετείχαν στις δράσεις της Allianz Volunteer Day, σε συνεργασία με τους οργανισμούς Humanity Greece και Save a Greek Stray