Τι επηρεάζει την κοινή γνώμη για εμβόλια και υγεία

Το διαδίκτυο διαμορφώνει άποψη στο ζήτημα του εμβολιασμού αλλά και της υγείας, όπως αποκαλύπτει έρευνα της ΑΚΟΣ για την πρόληψη. Το 81,6% εμπιστεύεται τα εμβόλια, ενώ το 35% εκτιμά ότι δεν υπάρχει ενημέρωση.

Στο πλαίσιο των επιστημονικών ερευνών της, η αστική μη κερδοσκοπική εταιρία ΑΚΟΣ,  επιχείρησε να χαρτογραφήσει τις στάσεις και τις αντιλήψεις των πολιτών σε θέματα πρόληψης. Με αφορμή την νέα έρευνα, η Πρόεδρος της ΑΚΟΣ Ογκολόγος/Ακτινοθεραπευτής Δρ. Δέσποινα Κατσώχη επισημαίνει «η πρόληψη, η ενημέρωση, η έγκαιρη διάγνωση και τα οργανωμένα προγράμματα πληθυσμιακού ελέγχου, είναι τα μόνα όπλα μας έναντι των ασθενειών. Ωστόσο, η έγκυρη ενημέρωση, δεν επαρκεί για ν’ αποκτήσουμε θετική στάση και τρόπο ζωής».  

Πηγή ενημέρωσης

Το 84,4% των συμμετεχόντων, ανεξάρτητα από το επίπεδο εκπαίδευσής τους, δηλώνει πως επιλέγει το διαδίκτυο για την ενημέρωσή του για το θέμα του εμβολιασμού αλλά και της υγείας του. Ακολουθούν ο προσωπικός (οικογενειακός) γιατρός (58,2%), καμπάνιες και εκδηλώσεις(38,3%) και η τηλεόραση (35,7%). Εφημερίδες και περιοδικά αφενός και ο φιλικός κύκλος αφετέρου συγκεντρώνουν από 27%,  ενώ ουραγός στην ενημέρωση των πολιτών σε θέματα υγείας είναι το ραδιόφωνο (15,9%). Οι ενημερωτικές καμπάνιες συμβάλλουν στη διαμόρφωση άποψης σε ηλικίες άνω των 30.

αναλυτικά στο virus.com.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*