Θεοδωρίδου: Όσοι έχουν νοσήσει πρέπει να κάνουν μία δόση εμβολίου

Όσοι έχουν νοσήσει, πριν ολοκληρώσουν τον εμβολιασμό τους, πρέπει να κάνουν μία δόση mRNA εμβολίου, ανεξάρτητα από το ποιο εμβόλιο είχαν κάνει ως πρώτη δόση. Τα άτομα αυτά δεν είναι ανάγκη να κάνουν 3η δόση, όπως είπε η καθηγήτρια Μαρία Θεοδωρίδου στην ενημέρωση του υπουργείου Υγείας.

Όσον αφορά την 3η δόση, επισήμανε ότι οι ανεπιθύμητες ενέργειες είναι παρόμοιες και συχνά πιο ήπιες, σε σχέση με τις άλλες δύο δόσεις. Τόνισε μάλιστα ότι οι μελέτες έχουν δείξει ότι όσοι έχουν κάνει την 3η δόση έχουν 11 φορές μικρότερο κίνδυνο να μολυνθούν και 10 φορές μικρότερο κίνδυνο σοβαρής νόσησης.

Από την πλευρά του ο γ.γ. του υπουργείου Υγείας κ. Μάριος Θεμιστοκλέους ανέφερε ότι ήδη έχουν κάνει την 3η δόση 120.000 άτομα και άλλα 50.000 έχουν κλείσει ραντεβού. Συνολικά, μέχρι σήμερα, έχουν πραγματοποιηθεί 12.420.000 εμβοιλιασμοί και περίπου 6.250.000 άτομα έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους, που αντιστοιχεί στο 59,5% του γενικού πληθυσμού και 69% των ενηλίκων. Τα αντίστοιχα μέσα ποσοστά στην Ευρώπη είναι 63,2% και 74,3%.

αναλυτικά στο virus.com.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*