back to top
15.9 C
Athens
Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2025

Ι. Χατζηθεοδοσίου στο iifo21: Στόχος μας είναι να ενισχύσουμε τον ασφαλιστικό διαμεσολαβητή

Θεσμική ομιλία κατά το άνοιγμα του Insurance Intermediaries Forum 2021 έκανε ο κ. Ιωάννης Χατζηθεοδοσίου, Πρόεδρος ΚΕΕΕ & ΕΕΑ – Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, Mega Brokers AE . 

“Ειδικά σε αυτήν την χρονική στιγμή υπάρχει φως στο τούνελ και πρέπει να μπουν οι βάσεις για την επόμενη μέρα. Μιλώντας για το μέλλον του ασφαλιστικού κλάδου, μιλάμε για το μέλλον της οικονομίας. Ο ρόλος του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή έχει αναπτυχθεί σημαντικά. Διαδραματίζει σημαίνοντα ρόλο”, τόνισε στην εισαγωγή του.

- Advertisement -

Και επεσήμανε: Πρέπει δραστικά να αναβαθμιστεί το γνωστικό πεδίο των διαμεσολαβητών, πρέπει να μάθουν τις νέες τεχνολογίες, καθώς για ένα λαμπρό επαγγελματικό μέλλον πρέπει να χειρίζονται καλά την τεχνολογία.

Η επιτυχία εξαρτάται από την επικοινωνία με τον καταναλωτή. Ένα επάγγελμα που έπρεπε να προχωρήσει στην digital εποχή. Να εξετάσουμε με σοβαρότητα πως μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι. Έχουμε υποχρέωση να είμαστε σε διαρκή εγρήγορση, πήραμε μάθημα από την πανδημία, κληθήκαμε σε μία νύχτα να προσαρμοστούμε. Η εξ αποστάσεως εξυπηρέτηση πελατών επέβαλλε την καλή λειτουργία των ψηφιακών εργαλείων. Οι ψηφιακοί αναλφάβητοι έμειναν στο περιθώριο. Η πανδημία ανέβασε τον πήχη και πρέπει να δούμε την επιμόρφωση των διαμεσολαβητών. Πρωταγωνιστικό ρόλο έχουν τα επιμελητήρια, είχαμε διαγνώσει τον ψηφιακό μετασχηματισμό, οπότε κινηθήκαμε σε δύο κατευθύνσεις και με εκπαιδευτικά webinars, δράσεις e learning κτλ.

- Advertisement -

“Στόχος μας είναι να ενισχύσουμε τον ασφαλιστικό διαμεσολαβητή. Τα επιμελητήρια θα συνεχίσουν να στηρίζουν τον κλάδο”.

Παράλληλα παρέθεσε στοιχεία έρευνας, σύμφωνα με τα οποία, το 80% απάντησε ότι θα συνδυάσει παλιές με νέες μεθόδους, το 48% θέλει εκπαίδευση και το 33% λέει ναι στη λειτουργία νέων σάιτ.

“Έχουμε πιάσει τον παλμό των συναδέλφων. Είναι ένας κλάδος που εξελίσσεται συνεχώς. Ξεκάθαρα δηλώνω ότι θα συνεχίσω να εργάζομαι απρόσκοπτα για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, της στήριξης των συναδέλφων, για το καλό της οικονομίας” τόνισε κλείνοντας.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Σε σύγκρουση χωρίς προηγούμενο οδηγείται ο κλάδος – Στο βάθος κινητοποιήσεις από τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές

Μία ακόμη δημόσια, αιχμηρή τοποθέτηση του Προέδρου του ΕEA Γιάννη Χατζηθεοδοσίου έρχεται να σημάνει συναγερμό

Δήλωση Γ. Χατζηθεοδοσίου για τις εκλογές της ΕΣΑΠΕ

Ο πρόεδρος του ΕΕΑ επισημαίνει ότι η συμμετοχή στη διαδικασία αποτύπωσε ένα ακόμα μήνυμα ενότητας και ισχυρού ενδιαφέροντος για τον κλάδο

«Ειλικρινή διάλογο και λύση στα προβλήματα των αγροτών» ζητά ο Πρόεδρος του ΕΕΑ

Ο Γ. Χατζηθεοδοσίου επισημαίνει τις οικονομικές επιπτώσεις των κινητοποιήσεων και καλεί την κυβέρνηση να σκύψει πάνω από τα ζητήματα

Με πλήθος συμμετοχών και ισχυρό μήνυμα ενότητας το 1ο Πανηπειρωτικό Ασφαλιστικό Συνέδριο

Σημαντική στάθηκε η συμβολή του ΕΕΑ, με παρουσία και παρεμβάσεις εκπροσώπων της διοίκησης, σε ένα συνέδριο που φιλοδοξεί να γίνει θεσμός

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι πανελλαδικές συναντήσεις του Δικτύου Πωλήσεων της Allianz

Η διοίκηση επενδύει σταθερά σε καινοτόμα εργαλεία και λύσεις που ενισχύουν την αποτελεσματικότητα και την ανταγωνιστικότητα των συνεργατών της

Η Εθνική Ασφαλιστική αναβαθμίζει την ψηφιακή εμπειρία πελατών, εργαζομένων και συνεργατών

Το νέο MyEthniki App φέρνει όλες τις υπηρεσίες της ανασχεδιασμένης πλατφόρμας MyEthniki σε κινητά και τάμπλετ με ένα «tap»

Η ICAP CRIF τιμά στις 17/12 τους 114 «True Leaders» του 2024

Οι κορυφαίοι της ελληνικής επιχειρηματικότητας, σε μια λαμπρή τελετή στο Μέγαρο Μουσικής

Ισχυρή ανάπτυξη για τον Όμιλο Eurohold και θετικά μηνύματα για τη Euroins Ελλάδος

H συνεχής ανοδική πορεία του oμίλου αποτελεί δέσμευση για ακόμη πιο αξιόπιστες, σύγχρονες και αποτελεσματικές λύσεις και στην ελληνική αγορά

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι πανελλαδικές συναντήσεις του Δικτύου Πωλήσεων της Allianz

Η διοίκηση επενδύει σταθερά σε καινοτόμα εργαλεία και λύσεις που ενισχύουν την αποτελεσματικότητα και την ανταγωνιστικότητα των συνεργατών της

ΕΣΑΠΕ: Η σύνθεση του νέου ΔΣ και οι στόχοι της επόμενης διετίας

Μεταξύ αυτών, θεσμική θωράκιση, ενίσχυση της συμμετοχής, αλλά και προετοιμασία δράσεων για τα 40 χρόνια της Ένωσης

Swiss Re: Στα 118 δισ. δολ. οι ασφαλισμένες ζημιές το 2025 από 151 δισ. το 2024

J.J. Haegeli: «Οι ασφαλισμένες ζημίες συνεχίζουν να αυξάνονται – Απαραίτητη η ενίσχυση της πρόληψης, της προστασίας και της ετοιμότητας»

Η Εθνική Ασφαλιστική αναβαθμίζει την ψηφιακή εμπειρία πελατών, εργαζομένων και συνεργατών

Το νέο MyEthniki App φέρνει όλες τις υπηρεσίες της ανασχεδιασμένης πλατφόρμας MyEthniki σε κινητά και τάμπλετ με ένα «tap»

Η ICAP CRIF τιμά στις 17/12 τους 114 «True Leaders» του 2024

Οι κορυφαίοι της ελληνικής επιχειρηματικότητας, σε μια λαμπρή τελετή στο Μέγαρο Μουσικής