back to top
9.7 C
Athens
Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2026

Τι έγινε στην Τακτική Γενική Συνέλευση της ΠΟΑΔ

Το Σάββατο 2 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Porto Palace της Θεσσαλονίκης, η Τακτική Γενική Συνέλευση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών, ΠΟΑΔ.

Από την αρχή της διαδικασίας υπήρξε μεγάλη συμμετοχή από τους εκπροσώπους των Σωματείων που απαρτίζουν την ΠΟΑΔ με το κλίμα να είναι ιδιαίτερα θερμό αποδεικνύοντας στην πράξη, τόσο την ενότητα του κλάδου όσο και την συστράτευση δυνάμεων γύρω από την Ομοσπονδία.

- Advertisement -

Το γεγονός ότι το Δ.Σ. επέλεξε την δεδομένη χρονική στιγμή να αποκεντρώσει την σημαντικότερη δημοκρατική διαδικασία ενός συνδικαλιστικού οργάνου εκτός της έδρας της, όχι μόνο έδωσε το στίγμα του νέου κύκλου εξωστρέφειας της ΠΟΑΔ αλλά ταυτόχρονα ενθουσίασε τους συμμετέχοντες της ενώπιων των οποίων δεσμεύτηκε για αντίστοιχες ενέργειες στο μέλλον.

Μερικές από τις σημαντικότερες στιγμές της Γενικής Συνέλευσης ήταν η επικύρωση εγγραφής των πέντε νέων Σωματείων (Θεσσαλονίκης, Έβρου, Ροδόπης, Μαγνησίας & Ημαθίας) που εντάχτηκαν στην ΠΟΑΔ μετά την τελευταία Γενική Συνέλευση το 2019, καθώς και η ψήφιση της τροποποίησης του Καταστατικού της Ομοσπονδίας που δίνει ακόμα μεγαλύτερες δυνατότητες διεύρυνσης και εκπροσώπησης του Κλάδου της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης, από εκείνες που είχε μέχρι τώρα.

- Advertisement -

Σε κλίμα ιδιαίτερης συγκινησιακά φόρτισης, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Παναγιώτης (Τάκης) Μιχαλόπουλος, ανακοίνωσε ότι για προσωπικούς λόγους, αποχωρεί από την ηγεσία της και την θέση του Πρόεδρου αναλαμβάνει ο μέχρι τώρα Α’ Αντιπρόεδρος της ΠΟΑΔ, κ Ηλίας Τσολάκης.

όπως έγραψε το IW: Νέος πρόεδρος της ΠΟΑΔ ο Ηλίας Τσολάκης

Ο κ. Μιχαλόπουλος ευχαρίστησε το Δ.Σ. για την εξαιρετική και παραγωγική συνεργασία και δεσμεύτηκε να παραμείνει ενεργός συμπαραστάτης των προσπαθειών του νέου Προέδρου και να τον συνδράμει από την θέση του Α’ Αντιπροέδρου. Στον κ. Μιχαλόπουλο απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα για την πολυετή και πολυεπίπεδη προσφορά του στην Ασφαλιστική Διαμεσολάβηση.

Μετά το πέρας της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης, ακολούθησε ανοιχτή εκδήλωση την οποία τίμησαν απευθύνοντας Χαιρετισμό οι:

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, δια του Αντιπεριφερειάρχη Μεταφορών και Υποδομών, κ. Πάρη Μπίλλια.

Ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης κ. Μιχάλης Ζορπίδης, δια της Α ́ Αντιπροέδρου κ. Χρυσάνθης Γεωργιάδου – Γρανούζη.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χανίων, κ. Αντώνης Ροκάκης δια του Υπεύθυνου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Επιχειρήσεων της Δ.Ε. του Επιμελητήριου και Αν. Γεν. Γραμματέα της ΠΟΑΔ, κ. Δημήτρη Μουντάκη.

Ο Υπεύθυνος Συμβουλευτικής Υποστήριξης Επιχειρήσεων της Δ.Ε. του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, κ. Κυριάκος Μερελής.

Ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσσαλονίκης, κ. Κωνσταντίνος Δαδούδης, στον οποίον απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα, για την προσφορά του πυροσβεστικού σώματος στην κοινωνία των πολιτών.

Η Γενική Διευθύντρια της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος κ. Μαργαρίτα Αντωνάκη.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Συνδέσμου Διαμεσολαβούντων Ασφαλιστικών Εργασιών ΣΔΑΕ, κ. Άρης Βασιλειάδης.

Η Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ασφαλιστικών Συμβούλων, κ. Θεοδώρα Γουργούλη.

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών και των Χαιρετισμών ακολούθησε cocktail στο Roof Garden του Ξενοδοχείου.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Ρούσσης στο TV100: «Οι λύσεις υπάρχουν, αρκεί να βρούμε το σθένος να τις εφαρμόσουμε»

Ο Γ.Γ. της ΕΑΔΕ τόνισε ότι η αγορά χρειάζεται διαφάνεια και σταθερές αξίες προκειμένου να αποτελέσει αξιόπιστο πυλώνα για την κοινωνία

Μια γροθιά οι διαμεσολαβητές για τις μειώσεις προμηθειών στα συμβόλαια Υγείας

Για πρακτικές που «δημιουργούν σοβαρά ζητήματα νομιμότητας και θεσμικής ισορροπίας, σε βάρος χιλιάδων επαγγελματιών» έκανε λόγο ο Γ. Χατζηθεοδοσίου

Καίρια συνάντηση σήμερα στην ΤτΕ για το θέμα των προμηθειών με ΕΕΑ, ΕΑΕΕ και Σωματεία

Η έκβαση της συνάντησης αναμένεται να καθορίσει τα επόμενα βήματα του κλάδου σε θεσμικό και νομικό επίπεδο

Η ασφαλιστική διαμεσολάβηση δίνει το πρώτο «μεγάλο ραντεβού» του 2026

Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον και με σαφή προσανατολισμό στη συσπείρωση και τη θεσμική ενδυνάμωση του κλάδου

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

ΕΚΠΟΙΖΩ: Καταχρηστικές οι αναπροσαρμογές ασφαλίστρων υγείας – Το Υπουργείο να αναλάβει ουσιαστική δράση

Καίριες επισημάνσεις τις Ένωσης προς ασφαλιστικές, καταναλωτές και αρμόδιες αρχές

ΕΑΕΕ: Εγκύκλιος για την καθολική εφαρμογή της ΣΣΕ στον κλάδο

Η απόφαση αυτή ισχύει από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, στις 08.01.2026

Ο ΣΑΕΚ εντάσσεται στην GFIA και ενισχύει τη διεθνή παρουσία του

Ευ. Αναστασιάδης: «Θα αξιοποιήσουμε τη νέα θέση για να ενισχύσουμε περαιτέρω τη συμβολή μας στη σταθερότητα και στην ανάπτυξη της αγοράς»

Συνάντηση προέδρου της Βουλής με την Ένωση Ασθενών Ελλάδας για τις πολιτικές υγείας

Οι εκπρόσωποι της Ένωσης έθεσαν στο επίκεντρο τις ανικανοποίητες ιατρικές ανάγκες των πολιτών και τις υψηλές ιδιωτικές δαπάνες υγείας

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Ένταση στον ΕΟΔΥ μετά την επίσκεψη του υπουργού Υγείας: Αντιδράσεις για τις συμβάσεις ΚΟΜΥ και την υποστελέχωση

Οι δηλώσεις του υπουργού προκάλεσαν έντονη δυσαρέσκεια, καθώς –όπως υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι– ήρθαν σε αντίθεση με προηγούμενες διαβεβαιώσεις

Οι τάσεις που διαμορφώνουν την παγκόσμια οικονομία

Ελαφρά επιβράδυνση αλλά και αξιοσημείωτη ανθεκτικότητα βλέπει η πρόσφατη έκθεση 2026 Global Economic Outlook της EY-Parthenon

Εθνική Ασφαλιστική: Στρατηγικός μετασχηματισμός με επίκεντρο τον πελάτη

Δ. Μαζαράκης: «Η νέα οργανωτική δομή θέτει τα σωστά θεμέλια για έναν πιο ευέλικτο, πελατοκεντρικό και ανθεκτικό οργανισμό»

ΕΚΠΟΙΖΩ: Καταχρηστικές οι αναπροσαρμογές ασφαλίστρων υγείας – Το Υπουργείο να αναλάβει ουσιαστική δράση

Καίριες επισημάνσεις τις Ένωσης προς ασφαλιστικές, καταναλωτές και αρμόδιες αρχές

ΕΑΕΕ: Εγκύκλιος για την καθολική εφαρμογή της ΣΣΕ στον κλάδο

Η απόφαση αυτή ισχύει από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, στις 08.01.2026