back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2026

ΟΑΕΔ: Ως την ερχόμενη Δευτέρα οι αιτήσεις για 4.800 θέσεις για ανέργους

Τη Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου και ώρα 23:59 λήγει η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων επιχειρήσεων για τον Β’ κύκλο του προγράμματος δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας, με συνολικά 4.800 θέσεις για ανέργους 30 ετών και άνω στις Λιγότερο Ανεπτυγμένες Περιφέρειες της χώρας (Αν. Μακεδονίας και Θράκης, Δυτικής Ελλάδας, Ηπείρου, Θεσσαλίας και Κεντρικής Μακεδονίας), με έμφαση σε μακροχρόνια ανέργους και ανέργους 50 ετών και άνω.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, η διάρκεια της επιδότησης είναι 12 μήνες και τα ποσά της μηνιαίας επιχορήγησης μισθού και ασφαλιστικών εισφορών για την πρόσληψη ανέργων σε νέες θέσεις πλήρους απασχόλησης έχουν ως εξής:

- Advertisement -
473 ευρώ για τους ανέργους ηλικίας έως και 49 ετών

568 ευρώ για τους ανέργους ηλικίας 50 ετών και άνω

615 ευρώ για τους μακροχρόνια ανέργους

710 ευρώ για τους μακροχρόνια ανέργους 50 ετών και άνω.

- Advertisement -

Σκοπός της δράσης είναι η προώθηση της απασχόλησης, ιδιαίτερα για τους μακροχρόνια ανέργους και τους ανέργους μεγαλύτερων ηλικιών των οποίων η συνεχόμενη ανεργία δυσχεραίνει την επανένταξή τους στην αγορά εργασίας. Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται στα 44 εκατ. ευρώ και συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) μέσω του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020».

Επισημαίνεται ότι δεν υπάρχει δέσμευση απασχόλησης μετά το τέλος του προγράμματος και προβλέπονται απλουστευμένες και ταχύτερες διαδικασίες ένταξης και αποπληρωμής. Στην επιχορήγηση του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους συμπεριλαμβάνονται και τα αντίστοιχα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα και επιδόματα αδείας.

Οι επιχειρήσεις υποβάλλουν αιτήσεις στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων του Υπ. Ανάπτυξης & Επενδύσεων στην διεύθυνση www.ependyseis.gr.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις παρόχων πιστοποίησης για συμμετοχή στις νέες δράσεις αναβάθμισης δεξιοτήτων 80.000 ανέργων

Στόχος της δράσης είναι η αποτελεσματική διασύνδεση της κατάρτισης με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας και η ενίσχυση της απασχολησιμότητας των ανέργων για την ταχύτερη εργασιακή επανένταξή τους.

ΕΦΚΑ και ΟΑΕΔ πληρώνουν 64,3 εκατ. ευρώ αυτή την εβδομάδα

Θα καταβληθούν σε 85.284 δικαιούχους κατά την εβδομάδα 16-20 Μαΐου στο πλαίσιο των προγραμματισμένων καταβολών του e-ΕΦΚΑ και του ΟΑΕΔ.

Αναλυτικά οι πληρωμές από ΕΦΚΑ, ΟΑΕΔ αυτή την εβδομάδα – καταβολές και για το πρόγραμμα «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ»

Η καταβολή της ενίσχυσης στου εργαζομένους που ήταν ενταγμένοι στο πρόγραμμα «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» τον Μάρτιο περιλαμβάνεται μεταξύ των προγραμματισμένων πληρωμών από Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων,  e-ΕΦΚΑ και ΟΑΕΔ για την εβδομάδα 11-15 Απριλίου.

Νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για την απασχόληση 10.000 νέων ανέργων

Ιδιαίτερα αυξημένα κίνητρα – Ενίσχυση των κινήτρων και στο «Πρώτο Ένσημο»

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Η Choose αναλαμβάνει την επικοινωνία για τη νέα εταιρική ταυτότητα της Υδρογείου Ασφαλιστικής

Η Υδρόγειος Ασφαλιστική επέλεξε την Choose Α.Ε. για τον στρατηγικό σχεδιασμό και την υλοποίηση της επικοινωνίας που θα υποστηρίξει την ανανέωση της εταιρικής

Όταν ο κίνδυνος χτυπά την επιχείρηση, η ασφάλιση πρέπει να είναι ήδη εκεί

Σε αυτή την ανάγκη απαντά η ΟΡΙΖΩΝ με το πρόγραμμα Business Tailor, ένα ευέλικτο πλαίσιο ασφαλιστικής προστασίας για τις κτιριακές εγκαταστάσεις

Πώς η NN Hellas μετασχηματίζεται σε digital‑first οργανισμό

Η CIO της NN Hellas εξηγεί πώς το cloud, τα δεδομένα και η τεχνητή νοημοσύνη αλλάζουν τον τρόπο με τον οποίο λαμβάνονται αποφάσεις, εξυπηρετούνται οι πελάτες και λειτουργούν οι ομάδες.

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Reale Group: Η υπερ-εξατομίκευση αλλάζει την ασφαλιστική εμπειρία

Η αξιοποίηση των δεδομένων και η καλύτερη κατανόηση των αναγκών του πελάτη αναδεικνύονται σε βασικούς άξονες εξέλιξης της ασφαλιστικής αγοράς

Περισσότεροι από 230 σύνεδροι στο 2ο Financial Planning Forum της HFPA

Με τη συμμετοχή περισσότερων από 230 συνέδρων πραγματοποιήθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία στις 20 Οκτωβρίου 2026, στο Μουσείο Μπενάκη

Mastercard Innovation Forum 2026: Οι αλλαγές που έρχονται σε πληρωμές και τραπεζικές υπηρεσίες

Με επίκεντρο τις εξελίξεις που μεταμορφώνουν το οικοσύστημα πληρωμών και τις νέες προοπτικές ανάπτυξης για την ελληνική αγορά

Σεμινάριο από τον ΠΑΝΟΡΜΟ για την επιτυχημένη συνέντευξη εργασίας

Σεμινάριο με θέμα την επιτυχημένη επαγγελματική συνέντευξη διοργανώνει ο ΠΑΝΟΡΜΟΣ την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου

Η Syndea για τρίτη χρονιά στο ΕΕΑ Athens Run!

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, η Syndea έδωσε το «παρών» ως χορηγός στο ΕΕΑ ATHENS RUN 2026, τον 3ο αγώνα δρόμου που διοργάνωσε το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών