back to top
19.1 C
Athens
Παρασκευή 22 Μαΐου 2026

Ώρα ευθύνης για όλους

Δεν είναι ώρα για ευχολόγια, ούτε για νουθεσίες. Η εικόνα της ασφαλιστικής αγοράς, το ισχνό αποτύπωμά της στην ελληνική κοινωνία, οι αγκυλώσεις της Πολιτείας και οι στρεβλώσεις της αγοράς είναι πράγματα, λίγο-πολύ, γνωστά. 

του Βάιου Κρόκου

- Advertisement -

Ακόμη πιο γνωστά όμως πρέπει να γίνουν και τα πραγματικά οφέλη και οι υπηρεσίες που προσφέρει η ιδιωτική ασφάλιση στην καθημερινότητα των πολιτών. Στην υγεία, τις επιχειρήσεις, την αποταμίευση και τη σύνταξη.

 Οι σοβαρές συνέπειες της εν εξελίξει πανδημίας έφεραν ξανά στο προσκήνιο ανάγκες και ασφαλιστικές καλύψεις που τόση ανάγκη έχει ο καθένας μας, αλλά πιθανώς αγνοεί.

- Advertisement -

 Οι τελευταίες φυσικές καταστροφές από την πύρινη λαίλαπα του καλοκαιριού ανέδειξαν τη χρησιμότητα της προστασίας της περιουσίας μας, αλλά πιθανώς θέλουμε κι αυτό να το αγνοούμε. 

Ναι, πρώτη προτεραιότητα είναι η ανθρώπινη ζωή. Βασικό μέλημα θα πρέπει να είναι όμως και η μακροημέρευση, η βιωσιμότητα και η ποιότητα ζωής εν γένει. Και για όλα αυτά η ασφαλιστική βιομηχανία παρέχει πληθώρα λύσεων.

 Υπάρχει έλλειμμα ενημέρωσης; Δεν υπάρχουν ελκυστικά προϊόντα; Το κόστος ενός ασφαλιστηρίου συμβολαίου είναι τόσο δυσπρόσιτο ή απλά επιλέγουμε να μην ασφαλιζόμαστε; Σε κάθε περίπτωση, αν κάποιος διερωτάτο σκωπτικά στο παρελθόν «σε εμένα θα τύχει;», τώρα θα πρέπει να αναρωτηθεί «πότε θα μου τύχει;». 

Σήμερα, οι πολιτικές που προκρίνουν την πραγματική αειφορία, βάζοντας στο επίκεντρο τον άνθρωπο και το περιβάλλον, είναι το κυριότερο ζητούμενο των σύγχρονων κοινωνιών για τις κυβερνήσεις και τις επιχειρήσεις, αλλά και για τους ίδιους τους ανθρώπους εν τέλει. 

Την ώρα που γράφεται το κείμενο αυτό, οι προσδοκίες για την παροχή κινήτρων και φοροαπαλλαγών από την Πολιτεία ως προς την ασφάλιση των κατοικιών έναντι φυσικών καταστροφών, όπως είχε εξαγγελθεί στο πρόσφατο παρελθόν, βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. (σ.σ κίνητρα κατά τη διάρκεια της φετινής ΔΕΘ δεν ανακοινώθηκαν, όπως προσδοκούσαν αρκετοί)

Ας γίνει το βήμα αυτό και ας αναλάβει ο καθένας την ευθύνη που του αναλογεί. Η Πολιτεία, οι ασφαλιστικές, η κοινωνία.

*αναδημοσίευση από το περιοδικό Insurance World

Σχετικές δημοσιεύσεις

Μια έκπληξη από την Aon στην Ύδρα

Δυο λόγια από τον CEO της Αon έφτασαν για να μας προϊδεάσουν περί των όσων θα ακούσουμε σήμερα στο συνέδριο

26th Insurance & Reinsurance Meeting: Ξεκινά σήμερα με εκδηλώσεις των Aon και Eurolife FFH

Ένας θεσμός συνυφασμένος με το νησί της Ύδρας – Το πρόγραμμα των συζητήσεων και των networking events

Αλ. Σαρρηγεωργίου από τη ΓΣ της ΕΑΕΕ: Τρεις παρεμβάσεις στην υγεία

Τι ζήτησε από την Κυβέρνηση ο Πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος

Συνάντηση Κυριάκου Μητσοτάκη με ασφαλιστές και επενδυτές στη Νέα Υόρκη

Ο πρωθυπουργός μίλησε για τις οικονομικές προοπτικές, τα μεταρρυθμιστικά σχέδια και την επίτευξη στόχων σε ένα σύνθετο γεωπολιτικό περιβάλλον

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Στην Trastor 3 ακίνητα της Εθνικής Ασφαλιστικής

Έναντι τιμήματος 38,6 εκατ. ευρώ – Δείτε τη σχετική ανακοίνωση

Αλ. Σαρρήγεωργιου: Ο σεισμός απειλητικός για την Ελλάδα κίνδυνος

Αναφορά στους κινδύνους φυσικών καταστροφών έκανε ο πρόεδρος της EAEE από το βήμα του 26ου Συνεδρίου της Ύδρας

Η ασφάλιση χρειάζεται ανθρώπους, όχι μόνο πλατφόρμες

Η τηλεοπτική παρέμβαση του Χ. Αλεξόπουλου, ΕΕΑΕ, υπογράμμισε την ανάγκη να παραμείνει ο άνθρωπος μέσα στην εξίσωση της τεχνολογίας

Ριζικές αλλαγές στην οδική ασφάλεια: μια ευκαιρία που δεν πρέπει να χαθεί!

Η αξιοποίηση αυτής της ευκαιρίας θα εξαρτηθεί όχι από τις εξαγγελίες, αλλά από τη συνέπεια, τον έλεγχο και τη διάρκεια στην υλοποίησή τους

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

ΕΥΡΩΠΗ Holdings: Ξεκινά η διαδικασία συγχώνευσης με την CrediaBank

Ν. Μακρόπουλος: «Επιταχύνουμε συνδυάζοντας τις ικανότητές μας στην ασφαλιστική αναδοχή και μεσιτεία με το πανελλαδικό δίκτυο διανομής και την ψηφιακή εμβέλεια της τράπεζας»

Στην Trastor 3 ακίνητα της Εθνικής Ασφαλιστικής

Έναντι τιμήματος 38,6 εκατ. ευρώ – Δείτε τη σχετική ανακοίνωση

13th Digital Banking Forum powered by Salesforce: «Οι ευκαιρίες και οι προκλήσεις της επόμενης γενιάς του ΑΙ για τον χρηματοπιστωτικό τομέα»

Το #dbfo26 πραγματοποιείται υβριδικά στο Divani Caravel και στην πλατφόρμα LiveOn Events+ στις 26/5, υπό τη διοργάνωση της ethosEvents

Η Σύρος έτρεξε στους ρυθμούς του Run Greece με τη στήριξη της ERGO Hellas

Η διοργάνωση ενώνει τον αθλητισμό με τις τοπικές κοινωνίες, προωθώντας έναν υγιεινό τρόπο ζωής και τη συμμετοχή όλων των ηλικιών

Οι ΤΟΜΥ δίπλα στον πολίτη: Πάνω από 1,2 εκατομμύρια επισκέψεις το 2025

Οι εργαζόμενοι επισημαίνουν ότι συνεχίζουν να προσφέρουν ουσιαστικές υπηρεσίες υγείας παρά τις σημαντικές ελλείψεις προσωπικού και τις αυξημένες τοπικές ανάγκες