Συνάντηση του Υπουργού Ανάπτυξης κ. Άδωνι Γεωργιάδη με τον Πρόεδρο του Ομίλου Eurohold κ. Kiril Ivanov Boshov και τον Διευθύνοντα της EUROINS Ελλάδος κ. Evgeny Svetoslavov Ignatov

Με τον Υπουργό Ανάπτυξης κ Άδωνι Γεωργιάδη συναντήθηκε, την προηγούμενη εβδομάδα, ο Πρόεδρος του ΔΣ του  Eurohold  Group κ Kiril Ivanov Boshov στο πλαίσιο της επίσκεψης του στην Ελλάδα. Στην ατζέντα της συζήτησης που έγινε σε ιδιαίτερα καλό κλίμα, οι δύο πλευρές αντάλλαξαν απόψεις για την ανάκαμψη της οικονομίας στην μετά Covid εποχή, τις αναπτυξιακές προοπτικές και τις ευκαιρίες νέων επενδύσεων ενώ ανέλυσαν και την υφιστάμενη  δραστηριότητα του Ομίλου στην Ελλάδα.

  • O όμιλος Eurohold εισήλθε το 2014 στην ελληνική αγορά με την ασφαλιστική εταιρεία Euroins AD – μέλος του Euroins Insurance Group (EIG) που δραστηριοποιείται σε 14 χώρες- και εξελίχθηκε σε μια σταθερά αναπτυσσόμενη αξιόπιστη ασφαλιστική εταιρεία που πρόσφατα για το σύστημα διαχείρισης ζημιών έλαβε την πιστοποίηση BS EN ISO 9001:2015 από την Lloyd’s Register.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε και η διερεύνηση επενδυτικών σχεδίων στον τομέα των ΑΠΕ  (Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας) λαμβανομένου υπ όψιν ότι  η Eurohold  Group ολοκλήρωσε πρόσφατα την εξαγορά της  CEZ  Βουλγαρίας  του μεγαλύτερου προμηθευτή ενέργειας και διανομέα ηλεκτρικής ενέργειας στη χώρα ενώ συνεχίζει να αναζητά ευκαιρίες ανάπτυξης στην ενέργεια  και σε άλλες χώρες.

  • Ο κ. Kiril Ivanov Boshov ανέλυσε επίσης τη σημασία της στρατηγικής συμφωνίας του EIG με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (European Bank for Reconstruction & Development) η οποία θα επενδύσει 30 εκ. ευρώ στον Όμιλο EIG και θα αποκτήσει μειοψηφικό μερίδιο ενώ ήδη έχει συγχρηματοδοτήσει την εξαγορά των επιχειρήσεων του ομίλου CEZ στην Βουλγαρία από τον όμιλο Eurohold.

Στη συνάντηση μετείχαν επίσης ο Διευθύνων Σύμβουλος της Euroins Ελλάδος κ. Evgeny Svetoslavov Ignatov  και ο Αναπληρωτής Διευθυντής κ. Αθανάσιος Ι. Σμυρνής.

Ο κ. Evgeny Svetoslavov Ignatov ενημέρωσε τον Υπουργό για την επιτυχή πορεία της EUROINS AD, ειδικά από την ίδρυση του υποκαταστήματος στην Ελλάδα το 2019, ενώ παράλληλα δήλωσε ότι σύντομα η EUROINS AD υποκατάστημα Ελλάδος θα επεκτείνει τις δραστηριότητές της με την προσθήκη νέων ασφαλιστικών προϊόντων.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*