back to top
23.5 C
Athens
Σάββατο 15 Αυγούστου 2026

Οι Ευρωπαίοι ασφαλιστές λένε “ναι” στην ευρωπαϊκή ψηφιακή ταυτότητα

Υπέρ της ευρωπαϊκής ψηφιακής ταυτότητας τάσσονται οι Ευρωπαίοι ασφαλιστές, όπως διαφαίνεται από την ανακοίνωση-σχόλιο της Insurance Europe σχετικά με την πρόταση της Kομισιόν. 

Σύμφωνα με τους ασφαλιστές,  οι ψηφιακές ταυτότητες αποτελούν ουσιαστικό συστατικό της ψηφιακής ενιαίας αγοράς και των εθνικών και ευρωπαϊκών οικονομιών. Συνεπώς, ο ασφαλιστικός κλάδος χαιρετίζει την πρωτοβουλία της Κομισιόν σε αυτόν τον τομέα και προβλέπει πολλές δυνατότητες.

- Advertisement -

Στον τομέα της διανομής, οι ασφαλιστές θα μπορούσαν να φανταστούν τις ακόλουθες περιπτώσεις χρήσης:

-Ο σαφής και εύκολος προσδιορισμός των δυνητικών πελατών, ιδίως κατά την εκπλήρωση των υποχρεώσεων γνωριμίας με τους πελάτες σε διαδικτυακά κανάλια διανομής ή συμμόρφωση με τις απαιτήσεις κατά της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

- Advertisement -

-Διευκόλυνση στη δυνατότητα εγγραφής και πρόσβασης στις διαδικτυακές υπηρεσίες των ασφαλιστών και εύκολη αναγνώριση για μεμονωμένη είσοδο.

-Διασφάλιση ότι οι υποψήφιοι πελάτες είναι ενήλικοι και ως εκ τούτου έχουν πλήρη νομική ικανότητα να συνάψουν μια σύμβαση.

Το Digital Identity Wallet θα μπορούσε να προσφέρει έναν τρόπο μαπόδειξεις έναντι των αρμόδιων εποπτικών αρχών ότι οι απαιτήσεις συνεχούς επαγγελματικής κατάρτισης έχουν ικανοποιηθεί από τον εργαζόμενο.

Όσον αφορά την τεχνική εφαρμογή μιας ευρωπαϊκής ψηφιακής ταυτότητας, θα πρέπει να ληφθούν υπόψη οι ακόλουθες πτυχές:

-Επί του παρόντος δεν υπάρχει ομοιόμορφη αρχιτεκτονική IT. Ωστόσο, θα πρέπει να διασφαλιστεί η διαλειτουργικότητα των Digital Identity Wallets, ιδίως όσον αφορά το επίπεδο ασφάλειάς τους.

-Οι λύσεις Digital Identity Wallet θα πρέπει επίσης να είναι φιλικές προς το χρήστη, διατηρώντας παράλληλα υψηλό επίπεδο ασφάλειας και αξιοπιστίας για τη βελτίωση της αποδοχής των χρηστών.

-Όσον αφορά τη διαλειτουργικότητα, τη φιλικότητα προς τον χρήστη και την αποδοχή των χρηστών, οι χρήστες δεν πρέπει να αναγκάζονται να χρησιμοποιούν διαφορετικά πορτοφόλια ανάλογα με το αντίστοιχο πεδίο εφαρμογής τους.

-Δεν πρέπει να υπάρχουν τεχνικοί περιορισμοί στη χρήση πορτοφολιών σε φορητές συσκευές – οι λύσεις πορτοφολιών πρέπει να λειτουργούν ομαλά σε όλες τις κινητές συσκευές, ανεξάρτητα από το λειτουργικό τους σύστημα ή την ηλικία τους.

-Επιπλέον, οι ψηφιακές ταυτότητες θα μπορούσαν να συμβάλουν στην απλοποίηση της εκπλήρωσης των δικαιωμάτων προστασίας δεδομένων και στην εξασφάλισή τους. 

Όταν αποφασίζετε για μια συγκεκριμένη τεχνολογία για την εφαρμογή των Digital Identity Wallets, πρέπει επίσης να ληφθεί μέριμνα για τη διασφάλιση της συμμόρφωσης με τη νομοθεσία για την προστασία των δεδομένων (π.χ. προστασία δεδομένων βάσει σχεδίου) και για την επιλογή λύσεων που να παρέχουν προστασία στο μέλλον.

Σχετικές δημοσιεύσεις

HDI Global: Οι 4 βασικοί παράγοντες ανθεκτικότητας των ευρωπαϊκών data centers

Στο πλαίσιο της διαχείρισης φυσικών καταστροφών και κλιματικών κινδύνων

Allianz Research: Πόσο κοστίζουν οι πλημμύρες στην Ελλάδα και στην Ευρώπη

Παρότι ο αριθμός των πλημμυρικών φαινομένων παρέμεινε γενικά σταθερός, το κόστος κάθε περιστατικού έχει αυξηθεί σημαντικά

Ευρωπαϊκή έκθεση για το κλίμα: Με τον ταχύτερο ρυθμό υπερθέρμανσης παγκοσμίως η Γηραιά Ήπειρος

Ποιοι κίνδυνοι αυξάνονται σημαντικά για κράτη, επιχειρήσεις και ασφαλιστικές εταιρείες

Μια έκπληξη από την Aon στην Ύδρα

Δυο λόγια από τον CEO της Αon έφτασαν για να μας προϊδεάσουν περί των όσων θα ακούσουμε σήμερα στο συνέδριο

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Η Generali ανάμεσα στους ηγέτες της βιωσιμότητας, στην Ελλάδα και διεθνώς

4 διεθνείς αναγνωρίσεις επιβεβαιώνουν τη σταθερή ενσωμάτωση της βιωσιμότητας στη στρατηγική και στο επιχειρηματικό μοντέλο του Ομίλου

Allianz: Νέα εποχή κινδύνων αλλά και ευκαιριών σηματοδοτεί η ραγδαία ανάπτυξη data centers

Th. Lillelund: «Η ΤΝ μετατρέπει την τελευταία γενιά κέντρων δεδομένων σε κρίσιμη υποδομή» – Η παγκόσμια αγορά ασφάλισής τους θα υπερδιπλασιαστεί ως το 2030

Το σύγχρονο αυτοκίνητο δεν ολοκληρώνεται πλέον στο εργοστάσιο

Ο M. Katsumata, GAC International, εξηγεί πώς το λογισμικό επαναπροσδιορίζει την έννοια της ποιότητας και η AION μεταφέρει αυτή τη νέα φιλοσοφία στην Ευρώπη

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Πειθαρχική δίωξη της προέδρου του Σωματείου στο Νοσοκομείο Σύρου: Αντιδράσεις για την ανάδειξη των ελλείψεων προσωπικού

Σε ένα νοσοκομείο αναφοράς για τις Κυκλάδες, που δέχεται καθημερινά εκατοντάδες περιστατικά

Διευκρινίσεις ΕΟΠΥΥ για την υποχρεωτική καταχώρηση αποτελεσμάτων στο Ψηφιακό Αποθετήριο

Η υποχρέωση από την 1η Σεπτεμβρίου αφορά αποκλειστικά τα υποχρεωτικά πεδία καταχώρησης αποτελεσμάτων, όπως περιγράφονται στις τεχνικές προδιαγραφές

Με την υπογραφή της Κομισιόν, η εξαγορά της Eurolife ολοκληρώνεται τον Σεπτέμβριο

Η Eurobank εξαγοράζει κερδοφορία που σε μεγάλο βαθμό παράγει ήδη το δικό της δίκτυο, αλλά μέχρι σήμερα ενοποιούσε μόνο κατά 20%

Έκτακτα μέτρα της Τροχαίας ενόψει Δεκαπενταύγουστου

Στόχος η ασφαλής μετακίνηση των πολιτών και η πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας

Γ. Χατζηθεοδοσίου: Η αυξημένη τουριστική κίνηση δεν μεταφράζεται σε ανάλογη κατανάλωση – Τι αναμένει από τη ΔΕΘ

Την ανάγκη στρατηγικής αντί αποσπασματικών μέτρων για τις ΜμΕ επισήμανε ο Πρόεδρος του ΕΕΑ μιλώντας στην ΕΡΤ