Ανεμβολίαστοι: Τι αλλάζει από σήμερα Δευτέρα 13/9

«Φρένο» στην απεριόριστη είσοδο των ανεμβολίαστων σε κλειστούς  χώρους μπαίνει από τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου. Με την έναρξη και της σχολικής χρονιάς και με τον φόβο πανδημικής έξαρσης νέα μέτρα προστασίας τίθενται σε ισχύ για διαφορετικές πτυχές της καθημερινής ζωής.

Οι ανεμβολίαστοι εργαζομένοι του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα  είναι υποχρεωμένοι να κάνουν ένα εργαστηριακό rapid test την εβδομάδα. Το τεστ θα πραγματοποιείται αποκλειστικά σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα με δαπάνη του εργαζόμενου 10 ευρώ.

Δυο rapid test  θα πρέπει να κάνουν οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί και εργαζόμενοι σε τουρισμό, εστίαση, τηλεοπτικές, κινηματογραφικές, θεατρικές, μουσικές και χορευτικές παραγωγές. Ανάλογο θα είναι το κόστος που θα πρέπει να καλύπτεται από τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους.

Σύμφωνα με την νομοθεσία ο εργοδότης  έχει δικαίωμα να  ενημερωθεί εάν οι εργαζόμενοι στην επιχείρησή του είναι εμβολιασμένοι. Επίσης οφείλει να ελέγχει τη βεβαίωση αρνητικού αποτελέσματος του τεστ για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους. Οι  εργαζόμενοι οφείλουν να εκδίδουν την ψηφιακή βεβαίωση από το gov.gr Στη συνέχεια αυτή θα ελέγχεται μέσω της εφαρμογής COVID Free App από τον εργοδότη.

τι ισχύει για μαθητές, φοιτητές και άθληση: διαβάστε στο virus.com.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*