back to top
21.2 C
Athens
Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2026

Oι επιχειρήσεις σώζουν τις θέσεις εργασίας

Η διατήρηση των θέσεων εργασίας ήταν η πιο σημαντική προτεραιότητα σχεδόν για τις μισές επιχειρήσεις παγκοσμίως (43%) κατά τη διάρκεια της πανδημίας, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας της Kaspersky.

Ωστόσο, επιτακτικότερη πρόκληση αποτέλεσε η εισαγωγή νέων τεχνολογιών για τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας των επιχειρήσεων υπό τις καινούργιες συνθήκες (53%).

- Advertisement -

Σύμφωνα με σχετικές μελέτες, η επιχειρηματική απόδοση επηρεάζεται άμεσα από την ικανοποίηση των εργαζομένων. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, η εργασιακή ικανοποίηση και η αφοσίωση των εργαζομένων απέκτησαν μεγαλύτερη σημασία από ποτέ, ειδικά για τις μικρές επιχειρήσεις που επλήγησαν περισσότερο. Μια ισχυρή ομάδα είναι πιο πιθανό να είναι ανθεκτική στην κρίση και να αντιμετωπίσει καλύτερα τις συνθήκες lockdown, τους κινδύνους «μόλυνσης», καθώς και την αβεβαιότητα για το μέλλον.

Ως αποτέλεσμα, η διατήρηση των ομάδων έγινε προτεραιότητα για τις εταιρείες, παρόλο που πολλές αντιμετώπισαν περικοπές προϋπολογισμού (38%), μείωση αμοιβών ή ωρών εργασίας (35%) ή προσωρινά κλειστά γραφεία ή υποκαταστήματα (34%). Το ίδιο ισχύει και σήμερα, με το 42% των οργανισμών να σχεδιάζουν να αυξήσουν το κόστος προσωπικού, όπως οι μισθοί και οι παροχές για το επόμενο έτος. Η αύξηση των μισθών στο επίπεδο πριν από την εμφάνιση της COVID 19 ή ακόμη και η αύξησή τους θα βοηθήσει τις επιχειρήσεις να διατηρήσουν τα καλύτερα ταλέντα, αποφεύγοντας την αναγκαιότητα πραγματοποίησης προσλήψεων.

- Advertisement -

Η διατήρηση τόσο των θέσεων εργασίας όσο και της ικανοποίησης των εργαζομένων, μεταξύ άλλων, εξαρτήθηκαν από τον τρόπο με τον οποίο οι εργοδότες προσαρμόστηκαν στις νέες και ακραίες συνθήκες εργασίας. Ως εκ τούτου, κορυφαία προτεραιότητα για τις περισσότερες εταιρείες (53%) αποτέλεσε η παροχή νέων τεχνολογιών, εξοπλισμού και υπηρεσιών επικοινωνίας και συνεργασίας για τη μετάβαση των επιχειρήσεων στην εξ’ αποστάσεως λειτουργία, επιτρέποντας στους εργαζομένους να εργάζονται από απόσταση ή με υβριδικό τρόπο.

«Για τη διάσωση των θέσεων εργασίας και τη διατήρηση της βιωσιμότητας των επιχειρήσεων, η αναδιαμόρφωση των διαδικασιών εργασίας αποτέλεσε μονόδρομο για τους ιδιοκτήτες και τα στελέχη των επιχειρήσεων. Ευτυχώς, σήμερα διατίθενται πολλές εύχρηστες υπηρεσίες, ακόμη και δωρεάν, ώστε αυτό να μπορεί να πραγματοποιηθεί ακόμη και αν οι εταιρείες δεν διαθέτουν ειδικό IT administrator ή επιπλέον προϋπολογισμό. Ωστόσο, είναι σημαντικό να διασφαλιστεί ότι τα ψηφιακά εργαλεία χρησιμοποιούνται με ασφάλεια και πως οι εργαζόμενοι εκπαιδεύονται σε θέματα ασφάλειας – όχι μόνο για τη διευκόλυνση του έργου τους, αλλά και για την προστασία της επιχείρησής τους από κυβερνοαπειλές», ανέφερε σχετικά ο Andrey Dankevich, Senior Product Marketing Manager στην Kaspersky.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Η Gen Z είναι η καλύτερη… φίλη της τεχνητής νοημοσύνης

Έρευνα της Kaspersky δείχνει ότι οι Zoomers χρησιμοποιούν AI πιο ενεργά από κάθε άλλη γενιά, μόλις το 42% όμως παίρνει τα μέτρα του

Πάνω από 8 στις 10 ΜμΕ αντιμετώπισαν περιστατικό κυβερνοασφάλειας τον τελευταίο χρόνο

Έρευνα της Kaspersky έδειξε ότι κατά μέσο όρο οι οργανισμοί αντιμετώπισαν 3 διαφορετικούς τύπους παραβιάσεων τον τελευταίο χρόνο

Τι πρέπει να κάνετε αν βρείτε μια ξένη τραπεζική κάρτα

Mη δημοσιεύετε φωτογραφίες της κάρτας ή τα στοιχεία της σε ομαδικές συνομιλίες ή στα ΜΚΔ, συμβουλεύει μεταξύ άλλων η Kaspersky

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Έρευνα EY: To frontier ΑΙ αλλάζει τα δεδομένα κυβερνοασφάλειας

Πάνω από 1 στα 3 assets ενός οργανισμού στη «ζώνη ευπάθειας», ανεπαρκής πλέον η στρατηγική προστασίας μόνο των «πολυτιμότερων περιουσιακών στοιχείων»

Δείτε το πρόγραμμα του Greek Risk Management Forum 2026

Ένα πρόγραμμα με πολλαπλές θεματικές και οπτικές επιφυλάσσει το #grmf26 για την Τετάρτη 23/9 στην Telekom Academy

Η νέα «μάχη» των ασφαλιστικών στα social media

Η ασφάλιση δεν περιμένει πλέον τον πελάτη να χτυπήσει την πόρτα του γραφείου

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Η ηγεσία του Ομίλου GrECo στην εκδήλωση της Αθήνας για την παρουσίαση της GrECo Hellas

Η παρουσία τους υπογραμμίζει τη στρατηγική σημασία της Ελλάδας και της Κύπρου στα περιφερειακά σχέδια ανάπτυξης

Export Credit Greece: Στο πλευρό της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης και των ελληνικών επιχειρήσεων

Η συμμετοχή της ως αργυρού υποστηρικτή επιβεβαιώνει, μεταξύ άλλων, τη σημασία που αποδίδει στη σύνδεση με την ασφαλιστική διαμεσολάβηση

Συνεργασία ΣΥΑΕ με τον Εκπαιδευτικό-Συμβουλευτικό Όμιλο COORDINATORS Π&Ε ΚΑΡΝΑΧΩΡΙΤΗ

Δωρεάν ο δεύτερος χρόνος σπουδών για μέλη του ΣΥΑΕ ή Συλλόγων της ΟΑΣΕ, καθώς και για τα μέλη των οικογενειών τους

Εθνική Ασφαλιστική, NN, Generali, Groupama: Οι στόχοι για το 2027 και οι ανοιχτές διαφωνίες της αγοράς

Μεγάλο εμπόδιο η αρρύθμιστη αγορά της ιδιωτικής υγείας

H Υδρόγειος Ασφαλιστική επεκτείνει με Digital Twin τις εγκαταστάσεις της

Αξιοποιώντας σύγχρονες τεχνολογίες Internet of Things, real-time monitoring και ανάλυσης δεδομένων στο πλαίσιο της εταιρικής στρατηγικής βιωσιμότητας