back to top
19.4 C
Athens
Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2025

Oι επιχειρήσεις σώζουν τις θέσεις εργασίας

Η διατήρηση των θέσεων εργασίας ήταν η πιο σημαντική προτεραιότητα σχεδόν για τις μισές επιχειρήσεις παγκοσμίως (43%) κατά τη διάρκεια της πανδημίας, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας της Kaspersky.

Ωστόσο, επιτακτικότερη πρόκληση αποτέλεσε η εισαγωγή νέων τεχνολογιών για τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας των επιχειρήσεων υπό τις καινούργιες συνθήκες (53%).

- Advertisement -

Σύμφωνα με σχετικές μελέτες, η επιχειρηματική απόδοση επηρεάζεται άμεσα από την ικανοποίηση των εργαζομένων. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, η εργασιακή ικανοποίηση και η αφοσίωση των εργαζομένων απέκτησαν μεγαλύτερη σημασία από ποτέ, ειδικά για τις μικρές επιχειρήσεις που επλήγησαν περισσότερο. Μια ισχυρή ομάδα είναι πιο πιθανό να είναι ανθεκτική στην κρίση και να αντιμετωπίσει καλύτερα τις συνθήκες lockdown, τους κινδύνους «μόλυνσης», καθώς και την αβεβαιότητα για το μέλλον.

Ως αποτέλεσμα, η διατήρηση των ομάδων έγινε προτεραιότητα για τις εταιρείες, παρόλο που πολλές αντιμετώπισαν περικοπές προϋπολογισμού (38%), μείωση αμοιβών ή ωρών εργασίας (35%) ή προσωρινά κλειστά γραφεία ή υποκαταστήματα (34%). Το ίδιο ισχύει και σήμερα, με το 42% των οργανισμών να σχεδιάζουν να αυξήσουν το κόστος προσωπικού, όπως οι μισθοί και οι παροχές για το επόμενο έτος. Η αύξηση των μισθών στο επίπεδο πριν από την εμφάνιση της COVID 19 ή ακόμη και η αύξησή τους θα βοηθήσει τις επιχειρήσεις να διατηρήσουν τα καλύτερα ταλέντα, αποφεύγοντας την αναγκαιότητα πραγματοποίησης προσλήψεων.

- Advertisement -

Η διατήρηση τόσο των θέσεων εργασίας όσο και της ικανοποίησης των εργαζομένων, μεταξύ άλλων, εξαρτήθηκαν από τον τρόπο με τον οποίο οι εργοδότες προσαρμόστηκαν στις νέες και ακραίες συνθήκες εργασίας. Ως εκ τούτου, κορυφαία προτεραιότητα για τις περισσότερες εταιρείες (53%) αποτέλεσε η παροχή νέων τεχνολογιών, εξοπλισμού και υπηρεσιών επικοινωνίας και συνεργασίας για τη μετάβαση των επιχειρήσεων στην εξ’ αποστάσεως λειτουργία, επιτρέποντας στους εργαζομένους να εργάζονται από απόσταση ή με υβριδικό τρόπο.

«Για τη διάσωση των θέσεων εργασίας και τη διατήρηση της βιωσιμότητας των επιχειρήσεων, η αναδιαμόρφωση των διαδικασιών εργασίας αποτέλεσε μονόδρομο για τους ιδιοκτήτες και τα στελέχη των επιχειρήσεων. Ευτυχώς, σήμερα διατίθενται πολλές εύχρηστες υπηρεσίες, ακόμη και δωρεάν, ώστε αυτό να μπορεί να πραγματοποιηθεί ακόμη και αν οι εταιρείες δεν διαθέτουν ειδικό IT administrator ή επιπλέον προϋπολογισμό. Ωστόσο, είναι σημαντικό να διασφαλιστεί ότι τα ψηφιακά εργαλεία χρησιμοποιούνται με ασφάλεια και πως οι εργαζόμενοι εκπαιδεύονται σε θέματα ασφάλειας – όχι μόνο για τη διευκόλυνση του έργου τους, αλλά και για την προστασία της επιχείρησής τους από κυβερνοαπειλές», ανέφερε σχετικά ο Andrey Dankevich, Senior Product Marketing Manager στην Kaspersky.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Kaspersky: Ψώνια με τεχνητή νοημοσύνη για μια ασφαλή Black Friday

Η ανάθεση αγορών και πληρωμών σε «έξυπνους» πράκτορες δημιουργεί νέα περιθώρια επίθεσης - Πώς θα παραμείνετε ασφαλείς κατά τις αγορές σας

Η Kaspersky εντοπίζει κενά στην ασφάλεια των οχημάτων

Ένα μόνο αδύναμο σημείο στην υποδομή ενός συνεργάτη μπορεί να οδηγήσει σε πλήρη παραβίαση όλων των συνδεδεμένων οχημάτων

Νέα απάτη με παραπλανητικά emails από κυβερνοεγκληματίες που προσποιούνται τις… μεγάλες αεροπορικές

Απώτερος στόχος, η υπεξαίρεση χρημάτων από επιχειρήσεις - Ποια μέτρα προστασίας συνιστά η Kaspersky

Kaspersky: 400 φορές φθηνότερες πλέον οι υπηρεσίες deepfake

Πρόκληση η αξιοποίηση της AI ώστε να ενισχυθεί η παραγωγικότητα των επαγγελματιών της ασφάλειας και η αποτελεσματικότητα των αμυντικών μέτρων

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Η ψηφιακή ασφάλεια δεν είναι πια μόνο θέμα τεχνολογίας – Ξεκάθαρη ανάγκη κάλυψης από την ασφαλιστική αγορά!

Τι αποκαλύπτει πανελλαδική έρευνα της Visa σε συνεργασία με το Ινστιτούτο της ΕΣΕΕ

Η απόφαση του ECOFIN και η «σιωπηλή» ευκαιρία για την ασφαλιστική αγορά

Οι δασμοί στα μικροδέματα αφορούν και την ασφαλιστική βιομηχανία, η οποία καλείται να δει αυτή την εξέλιξη στρατηγικά

Εγκαινιάστηκε το «Bloomberg Lab powered by Piraeus» στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς

Το πρώτο σύγχρονο εργαστήριο Bloomberg σε ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο υποστηρίζει τις δραστηριότητες του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης

Η Google λανσάρει το AI Plus και στην Ελλάδα – Ενισχυμένα εργαλεία ΤΝ σε προσιτή τιμή

Ποιες επιπλέον δυνατότητες προσφέρει με τη νέα στρατηγική της κίνηση η Google

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Η Coface Ελλάδος γιόρτασε 7 χρόνια δυναμικής παρουσίας – Εγκαίνια νέων γραφείων και παρουσίαση της δυνατής ομάδας!

H βραδιά, με σημαντικές παρουσίες και ευχάριστες εκπλήξεις, ανέδειξε την ανοδική πορεία και τη στρατηγική εδραίωση της εταιρείας στην Ελλάδα

Ο Θοδωρής Παπαλουκάς έδωσε μαθήματα ζωής και συνεργασίας στο 4ο Συνέδριο του Συνεταιρισμού ΠΑΝΟΡΜΟΣ

Ο θρύλος του μπάσκετ συνέδεσε άμεσα την πορεία του με τη φιλοσοφία του ΠΑΝΟΡΜΟΥ, καταδεικνύοντας την αξία της ομάδας και της συνεργασίας

Νίκος Μακρόπουλος: Το αποτύπωμα ενός «gentleman insurer» και η νέα εποχή της ΕΥΡΩΠΗ Holdings

Η προσωπική αφήγηση ενός ηγέτη που, συνδυάζοντας την αγγλική πειθαρχία με το ελληνικό εμπορικό ένστικτο, έχτισε το δικό του κεφάλαιο αξιοπιστίας

Carglass®: Έτσι προσφέρει το κορυφαίο Δίκτυο Παραμετροποίησης ADAS στην Ελλάδα

Διόλου τυχαία, το δίκτυο της εταιρείας είναι το μοναδικό στην Ελλάδα που έχει πιστοποιηθεί από το Institute of the Motor Industry (IMI)

Διόρθωση επί του πιεστηρίου

Σχετικά με το άρθρο που δημοσιεύθηκε σήμερα στο Insurance...